Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
Nyheter

Vinicius nådde en milepæl

Det var ikke bare mål Vinicius kunne feire i går. Han spilte nemlig også sin kamp nummer 100 for Real Madrid.

Sommeren 2018 ankom en purung brasilianer ved navn Vinicius Jr. den spanske hovedstaden. Med en prislapp på 45 millioner euro, for en som kun hadde vist lovende takter i den brasilianske ligaen, var forventningene enorme til hva han kunne utrette i Madrid. Det ble trukket paralleller til en viss Neymar, som flere sesonger i forveien hadde tatt turen fra Santos til Barcelona.

Florentino Pérez har alltid hatt en forkjærlighet for store stjerner, og Real Madrid er en klubb som har en stolt tradisjon med brasilianske spillere. Ronaldo, Roberto Carlos, Robinho og Kaka er bare en liten knippe av 29 brasilianske spillere som har ikledd seg den hvite trøyen. Pérez gjorde alt for å hente Neymar til Real Madrid, men superstjernen valgte til slutt Barcelona. Derfor mener mange at signeringene av Vinicius Jr., Rodrygo Goes og Reinier Jesus har vært et forsøk på å fostre fram den nye superstjernen.

Men nok om det. I 2018/2019-sesongen gjorde Vinicius seg populær blant supporterne. Han fikk ikke mye tillit under Lopetegui, men da Solari tok over før jul ble han brått en av lagets viktigste spillere. Han var ekstremt hurtig og uredd og spilte en leken fotball som gjorde en mørk sesong noe lysere. Med flere enorme prestasjoner, trodde man at han var den neste store stjernen.

Så pådro han seg en kneskade mot Ajax i Champions League, som skulle vise seg å holde ham ute av spill i to måneder. Da han kom tilbake fra skaden, hadde Solari blitt erstattet av Zinedine Zidane, noe som betød at brassen måtte overbevise sin nye trener. Den påfølgende sesongen var han mye inn og ut av laget, og det virket som at han hadde mistet noe av gløden i spillet sitt.

Denne sesongen har han fått mye spilletid som følge av alle skadeavbrekkene til Eden Hazard. Han har variert veldig i prestasjonene sine, men har enkelte kamper der han viser at han besitter spennende ferdigheter. Kampen mot Real Sociedad var hans 100. i Real Madrid-trøyen, og det er bare Casillas, Raúl og Camacho som har spilt flere kamper for Real Madrid i yngre alder enn 20-åringen.

– Det er stort å spille så mange kamper for denne klubben. Det er en veldig spesiell dag for meg. Alle sammen i min familie elsker denne klubben, og det er en ære å få gi alt for dette laget, sa han til klubbens nettsider.

Kantspilleren står med tolv mål og 20 målgivende pasninger på 100 kamper for hovedstadsklubben, og det blir spennende å se hva framtiden har i vente for den unge brassen. Det viktigste er at han fortsetter å utvikle seg, og at han tar steg hva angår det å ta riktige valg på banen og å bli en bedre avslutter foran mål. Men å nå en slik milepæl er definitivt noe han kan være stolt av.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.