Retroartikler

Verdens mest verdifulle klubb

Ingen klubb i verden er verdt mer enn Real Madrid.

Hvert år publiserer det anerkjente magasinet Forbes sin oversikt over de 50 mest verdifulle idrettsklubbene i verden, uansett idrett. Med en verdi på nærmere 3,3 milliarder dollar, eller rett i overkant av 20 milliarder norske kroner, er Real Madrid nok en gang verdens mest verdifulle klubb. Dermed ble fjorårets nr. 1, Manchester United, henvist til andreplass.

De tre første plassene på listen toppes av fotballklubber, da Real Madrids erkerival, Barcelona, kapret den siste pallplassen. Baseballklubben New York Yankees er den mest verdifulle amerikanske klubben, etterfulgt av Dallas Cowboys som til daglig spiller i NFL.

Noe som skiller Real Madrid fra de fleste andre klubbene på listen er at det ikke er en enkeltperson eller familie som eier klubben. Det er klubbens medlemmer, som teller 93 000, som sammen eier Real Madrid, og som alene bringer 1,2 milliarder kroner til klubbkassen. Medlemmene får rabatter på billetter og offisielle klubb-varer.

Det er heller ingen grunn til å tro at Real Madrid vil miste førsteplassen i nærmeste fremtid. Klubben signerte nylig en ny draktavtale med Adidas, i tillegg til sin største sponsoravtale noensinne med det arabiske flyselskapet Emirates. I tillegg vil Florentino Perez sin oppgradering av stadionet bli sett på som en investering i fremtiden. Klubbpresident Perez skal ha mye av æren for Real Madrids økonomiske suksess de siste 15 årene.

Skrevet av Åsmund Gisholt. 

Legg inn en kommentar