Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Nyheter

Varane med 350 kamper for Real Madrid

Den franske midtstopperen spilte sin 350 kamp for Los Blancos i borteseieren i Champions League mot Atalanta og det betyr at han spilleren i dagens stall med femte flest kamper for klubben

Raphaël Varane er inne i sin ellevte sesong som Real Madrid-spiller, noe som har resultert i hele 234 seiere, 17 mål og 18 trofeer. I dagens spillerstall er han spilleren med femte flest kamprt for klubben bak Sergio Ramos (668), Karim Benzema (541), Marcelo (519) og Luka Modric (374). Varanes 350 opptredener spredt over seks konkurranser: LaLiga (228), Champions League (81), Copa del Rey (24), Klubb VM(8), Spansk Super Cup (6) og den europeiske Super Cup (3). Siden debuten i 2011/12 sesongen har han samlet opp et spektakulært troféskap som inkluderer 4 Champions League-trofeer, samt 4 Klubb VM-titler, 3 europeiske super cuper, 3 ligatitler, 1 Copa del Rey-trofé og 3 den i spanske super cupen.

27. juni 2011 tok Real Madrid en sjanse og signerte en 18 år gammel fransk midtstopper ved navn Raphaël Varane fra RC Lens for 10 millioner euro. Ni år senere har han utviklet seg til en fantastisk spiller og vunnet en rekke titler med Real Madrid. Varane er kjent for sin utrolige fart, arbeidsfrekvens, besluttsomhet og trygghet. Alt dette gir en midtstopper i verdenstoppen. Franskmannen er alltid viktig for Zidane og resten av laget sitt, men har ofte blitt undervurdert av resten av fotballverdenen.

(Saken fortsetter under bildet)

DOBBEL: Raphaël Varane scoret ikke bare en gang, men to ganger denne sesongen mot Huesca og sikret tre poeng.

Forrige sesong snakket Varane om om sine høydepunkter, overgangen til Real Madrid og skadeproblemer.

Begynnelsen

– Jeg begynte å spille fotball med broren min i hagen. Da jeg var yngre måtte jeg løpe etter ballen, noe som plaget meg litt. Flere ganger måtte vi avbryte spillet siden jeg gråt, men jeg jeg konkurrerte sterkt mot broren min, og jeg kunne ikke tape. Jeg ønsket alltid å utfordre han, selv om han var høyere, eldre og sterkere. Jeg lærte grunnleggende teknikk takket været faren min og han hjalp meg mye. Han var krevende, tålmodig og fulgte oss opp, ellers hadde vi spilt på vår måte. Min mor hadde ansvaret for vitenskapelige spørsmål. Hun var lærer og vi lærte mye fra hun.

Varane sitt første lag

– De første månedene spilte jeg på det samme laget som broren min, han var kaptein. Jeg nærmet meg alt med ydmykhet og gjorde jobben min på banen.

Internatskole og tidlige skader

– Jeg hadde en utfordrende periode når jeg vokste opp og gikk på internat. Jeg savnet hjemmet mitt. Når du er 13-15 år begynner du å stille spørsmål om fremtiden din. Hvordan fokuserer jeg på fotball og læring? Dette er normale spørsmål for en tenåring. Det var press fra fotballen, livet på internatskole og konkurransen. Jeg hadde også mange skader som ung og det var tungt. Jeg hadde problemer med knærne fordi jeg vokste raskt, men jeg var alltid i stand til å justere meg og bite tennene sammen. Jeg spilte mange kamper med smerter og kjempet meg gjennom en utfordrende periode i livet.

Overgangen fra Lens til mektige Real Madrid

– Gervais Martel, presidenten for Lens, ga meg informasjonen. Jeg måtte godta det og det var en unik mulighet. Jeg snakket med agenten min den gang og deretter familien. Vi sa til oss selv at hvis jeg mislyktes kunne jeg alltid vende tilbake. Det er også Ziziou og Mourinho som så talentet mitt. De satset på meg, men i klubben kjente ingen meg bortsett fra dem.

Presset

– Når du spiller for en gigantisk klubb som Real Madrid er det et helt spesielt press. Du har mange aviser, TV og radioprogrammer som følger deg tett hver eneste dag. Hendelser i det virkelige liv har ofte en global innvirkning. Det er en global klubb med mye press og krevende fans. Å vinne er bra, men det er aldri nok. Her kan du alltid forbedre spillet ditt. Standardene er høyere enn i noen annen klubb. Vi føler det og lever med det, men ikke alle spillerne kan leve med det. Jeg har sett spillere som ikke takler det grunnet stort press som kan klusse til hodet ditt.

Er Varane en av verdens beste forsvarsspillere i dine øyne?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.