Kamprapporter

Valencia 1-2 Real Madrid

Ingen av lagene skapte noe nevneverdig i første omgang, og når det først smalt i andre omgang så var det Duro som sendte Valencia opp i ledelsen. Real Madrid ga seg omsider ikke, og med to scoringer på tre minutter like før full tid så sikret Real Madrid tre nye poeng.

Valencia 1-2 Real Madrid
Estadio Mestalla, Valencia
LaLiga Santander, runde 5
Søndag 19.september, kl:21.00

1-0 Hugo Duro (65′)
1-1 Vinícius Júnior (85′) – Assist: Karim Benzema
1-2 Karim Benzema (88′) – Assist: Vinícius Júnior 

Los Blancos har hatt en god sesongstart både resultatmessig, og med tanke på at Ancelotti har fått i gang det offensive. Real Madrid har bøttet inn med mål så langt denne sesongen, hvor spesielt Karim Benzema og Vinícius Júnior har levert så til de grader. Det er omsider ikke kun de to offensive som har prestert for når det har buttet imot så har blant annet unge Camavinga dukket opp fra benken, i tillegg til flere andre. Onsdag kveld rodde de hvitkledde i land en skikkelig sliteseier mot Inter i sesongens første Champions League-kamp, og søndag kveld var det duket for toppoppgjør i LaLiga Santander da Los Blancos gjestet Mestalla for å møte den gamle storheten.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 26′), Militão, Nacho, Alaba – Valverde (Isco 78′), Casemiro (Camavinga 66′), Modric (Rodrygo 66′) – Hazard (Jovic 78′), Benzema, Vinícius Júnior 

Valencia: Mamardashvili – Correira (Lato 23′), Gabriel, Alderete, Foulquier – Soler (Musah 15′), Wass, Guillamon, Duro (De Sousa 79′) – Guedes (Costa 78′), Gomez (Racic 79′)

DE UTVALGTE: Carlo Ancelotti overrasket ingen med laguttaket mot Valencia.

En omgang uten det store

Det var Real Madrid som åpnet oppgjøret best, og selv om de var hakket bedre enn motstanderne så var det ingen voldsom oppvisning i den første omgangen på Mestalla. Ti minutter ut i oppgjøret dro Hazard seg fremover i banen, hvor han fant Valverde på kanten som slo knallhardt inn, men Valencia sin sisteskanse fikk avverget ut til hjørnespark. Noen få minutter senere så ble Hazard spilt frem i 16-meteren, hvor han gjorde en flott vending før han sendte kula mot mål, men Gabriel blokkert forsøket. En halvtime ut i oppgjøret sendte Hazard videre mot Casemiro som klemte til fra langt hold, men forsøket ble reddet. Et par minutter før hvilen hadde vertene frispark på Real Madrid sine banehalvdel hvor danske Daniel Wass svingte inn mot Gabriel som forlenget ballen mot mål, men Courtois gjorde en flott redning, og hindret scoring. Flere sjanser ble det ikke, og selv om fansen ropte på straffespark tidligere i omgangen, så stod det 0-0 til pause.

Sluttspurt sikret seier

Det var vertene som åpnet best i den andre omgangen, og la press på gjestene fra hovedstaden. Først frempå var Hugo Duro som forrige sesong var utlånt til nettopp Real Madrid, men Courtois reddet forsøket. Et par minutter senere var det Guedes som var frempå da han ladet skuddfoten, men forsøket endte utenfor. Snaut ti minutter ut i omgangen var vertene frempå igjen, hvor Duro fikk ballen i skuddposisjon, men Courtois reddet forsøket. En time ut i oppgjøret så var Casemiro frempå med et skudd igjen, og denne gang måtte målvakten gi en retur, men han fanget ballen opp igjen. Noen minutter senere så var Vinícius Júnior frempå med en avslutning fra hjørnet av 16-meteren, men igjen endte avslutningen rett på. Valencia gikk omsider rett i angrep, hvor Foulquier fikk upresset slå inn på bakerste stolpe hvor Lucas klønete stusset videre til Duro, og angriperen var iskald da han satte ballen i lengste hjørne til 1-0.

Real Madrid lå nå under, og med et par offensive bytter fra Ancelotti så giret de opp et hakk. Tjue minutter før full tid dro Benzema seg inn i feltet, og avsluttet med venstre fot, men igjen reddet Mamardashvili. Snaut et kvarter før full tid tok Los Blancos et hjørnespark hurtig, og Lucas fikk lagt inn i feltet mot Rodrygo som forsøkte lykken på volley, men forsøket snek seg utenfor lengste stolpe. Et par minutter senere ladet Karim Benzema skuddfoten fra drøyt tjue meter, men også han uten å overliste Valencia sin målvakt.

Fem minutter før full tid skulle omsider Real Madrid endelig få hull på byllen, og det var Real Madrid sine to stjerner denne sesongen som kombinerte. Benzema mottok ballen i feltet, og sendte videre til Vinícius Júnior som sendte kula i mål via Foulquier til 1-1. Nå var Los Blancos virkelig i dytten, og øynet håp om alle tre poengene. Kun et par minutter etter 1-1-scoringen så var Real Madrid sin duo frempå igjen, og denne gang var det Vinícius Júnior som var servitør til Benzema da han svingte inn et innlegg som franskmannen satte i mål med skulderen. På tre minutter snudde gjestene fra hovedstaden oppgjøret på hodet, og selv om dommeren lot spillet gå over den tillagte tiden så rodde Real Madrid nok en seier i land med en vanvittig sluttspurt anført av Vinícius Júnior, og Karim Benzema.

AVGJORDE: Karim Benzema avgjorde like før slutt da han skuldret ballen i mål til 1-2.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Står en solid kamp hvor han igjen viser at det å være på rett sted til rett tid ved flere anledninger kan være nok. Settes ikke på de store prøvelsene, men stopper stort sett alt som kommer hans vei. Kan lite gjøre med målet til Duro, og utenom dette så er det egentlig ingenting å ta han på. Trygg i feltet, holder avslutningene, og gjør de korrekte valgene når han sette i gang.

Dani Carvajal (5): Må ut etter en snau halvtime på banen, og selv om backen har åpnet sesongen sterkt så virker det muligens som om fysikken ikke er god lenger. Holder seg dessverre ikke unna skader denne sesongen heller, og det kan være at folk stiller spørsmålstegn med fornyelsen til 2025. Gjør lite ut av seg den tiden han var på banen, men gjør heller ingen feil.

Eder Militão (5): Det blir tidvis litt rotete, men på en eller annen merkelig måte så klarer han ofte å rydde opp i det uansett. Enten det er en lang tå, ved hjelp av hurtigheten eller med styrke. Slår noen meget svake pasninger i blant, og det kan skape problemer med bedre motspillere. Oser ikke trygghet, men får stort sett gjort det han skal, nemlig få ballen bort fra farlige områder.

David Alaba (5): Kunne fort blitt syndebukken i kveld da han feller Gomez som bakerste mann, eller nærmere bestemt er tett oppi duellen hvor Gomez filmer, og faller. Blir omsider ikke det, og gjør en godkjent kamp ellers. Får ballen unna ved flere anledninger, og er delaktig i oppbyggingen av spillet. Skulle nok gjerne hatt en noe mer offensiv rolle, men sånn ble det ikke i kveld.

Nacho Fernández (4): Spiller egentlig en ganske svak kamp. Sliter med å involvere seg langs den venstre backen, og det ser nesten ikke ut som om han er interessert i å gjøre det heller. Blir stående særdeles lavt i banen, men samtidig blir han ved flere anledninger litt for passiv, og nølende. Virker ikke til å trives på backen i det hele tatt, og det hemmer Real Madrid markant i angrepsspillet.

Federico Valverde (5): Jobber iherdig, og løper som besatt, slik han alltid gjør. Forsøker å skape noen kombinasjoner, men får ikke like mye rom å løpe i, og det blir han også hemmet av. Er ikke den helt store pasnings-spilleren når det kommer til å trenge gjennom ledd, og spille den siste avgjørende som løser opp forsvaret.  Spiller en kamp på det jevne.

Carlos Casemiro (5): Tidvis en litt svakere kamp enn vi er vandt til å se fra Casemiro. Kommer ikke helt inn i det defensivt denne kampen, og skaper ikke like mange brudd i spillet som vi er vandt til å se. Offensivt forsøker han seg på et par avslutninger fra langt hold, slik han bruker å gjøre, men det leder ikke til spesielt mye.

Luka Modric (5): Som med de to andre så blir det en kamp på det jevne uten at han bidrar spesielt mye. Slår noen pasninger, og skaper noen kombinasjoner, men finner ikke den siste avgjørende for å løse opp forsvaret til Valencia. Blir løpende mye imellom, og byttes av til fordel for Camavinga for å skape litt mer uro i oppgjøret.

Eden Hazard (5): Har noen involveringer i første omgang, men det ender med at avslutningen blir blokkert eller at han spiller fra seg ballen. Virker tidvis pigg, men stort sett virker han litt tungt i steget, og han er litt sen i oppfatningen av hva som skjer noen ganger. Skaper ikke spesielt mye, hverken uro eller målsjanser, og det blir derfor en kamp helt på det jevne.

Karim Benzema (7): Ser ut til å lide litt av at Real Madrid spiller med Nacho som back for han flyter ofte ut for å hjelpe Vinícius Júnior på venstre side, eller nedover i banen for å hjelpe midtbanen. Slipper ikke helt til før mot slutten av andre omgang, men når han første gjør det så skaper han trøbbel. Først er han nest sist på scoringen til Vinícius Júnior, og deretter setter han den avgjørende ballen i mål med skulderen. Står med vanvittige elleve målpoeng på fem kamper i LaLiga.

Vinícius Júnior (7 BB): Unggutten sliter litt med å involvere seg, og samtidig få de store rommene i første omgang. Når Nacho ikke blir med fremover så blir han ofte passet på av to spillere, og dette gjør det vanskelig for brassen. Når Real Madrid omsider dytter inn på rubbel og bit for å score så får han langt større frihet, og mye mer plass hvor han viser seg frem igjen. Scorer målet som utlikner oppgjøret, og spiller deretter en målgivende pasning til Benzema på scoringen som avgjør oppgjøret. Banens beste for Real Madrid, og fortsetter han som dette vil det bli en vanvittig sesong for Vinícius Júnior.

Innbytterne:

Lucas Vázquez (3): Kommer inn for Carvajal før pause, men gjør absolutt ikke noe godt innhopp. Sliter tidvis defensivt med posisjoneringen, og er regelrett skyldig i Valencia sin scoring. Gjør en svak headingen som ender rett hos Duro som scorer. Offensivt bidrar han heller ikke stort med unntak av et par innlegg. Må opp flere hakk.

Rodrygo Goes (5): Blir et innhopp av det jevne slaget hvor han ikke involverer seg spesielt mye, men heller ikke gjør noen nevneverdige feil. Har en avslutning som ender utenfor lengste stolpe. Viser seg dog villig, og skaper enkelte kombinasjoner.

Edouardo Camavinga (6): Du verden hvordan denne unggutten har tatt nivået i Real Madrid. Kjemper med hjertet utenpå drakta når han er på banen, og biter virkelig fra seg i duellene. Bruker både styrke, og hurtighet, og skaper en midtbane som på mange måter beveger seg hurtigere, og mer i lengderetning fremfor sidelengs. Viser ro, erfarenhet, styrke og hurtighet, noe som er en uvanlig kombinasjon i en alder av 18 år.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.