Michael Tholstrups spesialer

Utliknet Messi

Karim Benzema scoret i går mot Borussia Mönchengladbach, og utliknet med det Lionel Messi sin historiske rekord på utrolig 16 sesonger på rad med scoring i Champions League.

Det har haglet rundt Real Madrid sin franske angriper det siste døgnet, og ja, det er selvfølgelig Karim Benzema det snakkes om. Et videoklipp av spissen hvor han snakker til Mendy, eller hvor Mendy snakker til han har blitt fanget opp fra spillertunnelen, hvor kritikken i etterkant har haglet. «Bror, ikke spill til ham. På min mors liv. Han spiller imot oss». Det er ordene som skal ha blitt sagt, og mediene anklaget først Benzema for å ha rettet kritikken mot Vinícius Júnior før det senere er blitt spekulert i om det var Mendy som sa disse ordene til Benzema.

Les artikkelen herhttp://hp5pqe3jcpyzq7ed.prev.site/bror-ikke-spill-til-ham/

Vi skal nå bevege oss vekk fra gårsdagens kontroverser som har blitt vekket til lys i dag, og heller fokusere på det positive, nemlig at Karim Benzema scoret det viktige 2-1-målet i går. Ikke bare scoret han et mål som visste seg å være en viktig redusering i jakten på poeng, det var også et relativt akrobatisk mål av franskmannen. Casemiro svevet høyt på et innlegg som ble stanget ned til Benzema, og ballen var på ingen måte ferdigscoret, men et saksespark fra franskmannen sikret kampens første nettkjenning for Los Blancos, fem minutter før full tid.

REDUSERING: Karim Benzema scoret den viktige reduseringen fem minutter før full tid.

Dette friskmelder omsider ikke franskmannen som har slitt stort i sesongstarten, hvor han har gått målløs av banen oftere enn han har scoret. Viktig er det dog å berømme han for målet i går, og viktigheten av det for å holde liv i drømmen om avansement fra gruppespillet i Champions League. Alt håp hadde ikke vært ute for Real Madrid dersom de hadde tapt kampen, men poenget gjør ting langt enklere enn det hadde vært uten.

Noe som har blitt overskygget av dagens kontroverser er det faktumet at Karim Benzema med sin scoring i går utliknet en historisk rekord. Han er nå den eneste spilleren, sammen med Lionel Messi som har scoret i Champions League hele 16 sesonger på rad! Det er enorme sifre, enten man liker han eller ikke, og enten man syns han holder samme klasse som før eller ikke. Ikke bare har han scoret ekstremt mange sesonger på rad, men han har også nådd et høyt antall totale scoringer med sine 66 som gjør han til den femte mestscorende i turneringen. Foran seg på listen har han: Cristiano Ronaldo (130), Lionel Messi (117), Raúl (71) og Roberto Lewandowski (68).

Debut i Lyon

Det hele begynte for 15 år siden, hvor en ung fransk angriper i en alder av 17 år scoret sitt første mål i Champions League i den første kampen han spilte i turneringen. Rosenborg var motstanderen, og Benzema representerte på den tiden Olympique Lyonnais, bedre kjent som Lyon. Han spilte ikke flere kamper i turneringen den sesongen, men neste sesong scoret han igjen mot henholdsvis Steaua Bucureşti og Dynamo Kiev. Sesongene etter dette scoret han fire og fem mål for Lyon, hvor totalen visste 12 nettkjenninger før han ble solgt til Real Madrid.

Overgang til Real Madrid 

I sin første sesong for det kongelige laget fra Madrid så klarte han kun å notere seg for en nettkjenning, hvor den kom i andre kamp mot AC Milan. Den påfølgende sesongen ble omsider langt bedre, og han notert seg for seks scoringer, hvor han blant annet scoret mot gamleklubben og hat-trick mot AJ Auxerre. Karim Benzema gjorde det bare bedre og bedre for Real Madrid, og i sin tredje sesong så scoret han hele syv ganger for de hvitkledde i turneringen, og igjen mot gamleklubben Lyon. To færre mål ble det sesongen etter, men han scoret blant annet i semifinalen mot Borussia Dortmund.

Antall scoringer holdt seg stabilt for Benzema i hans femte sesong i klubben med fem, men uansett antall scoringer han fikk på personlig plan så må han være fornøyd da Real Madrid gikk hele veien og kunne løfte troféet. Sesongen etter måtte Los Blancos gi tapt for Juventus i semifinalen av turneringen, men Benzema leverte igjen godt med seks nettkjenninger, hvor han blant annet scoret tre mål på to oppgjør mot Liverpool.

TILBAKEBLIKK: Karim Benzema feirer etter å ha scoret mot Liverpool i Champions League sesongen 14/15.

Trippelen

Perioden etter dette var historisk for Real Madrid hvor de vant Champions League tre år på rad, og Benzema leverte henholdsvis fire, fem og fem scoringer de tre sesongen. Prestasjoner som kan trekkes frem er hat-tricket mot Malmö i 15/16, fire kamper på rad med scoring i 16/17 og to scoringer mot Bayern München i den avgjørende semifinalen 17/18, samt scoring i finalen mot Liverpool samme sesong. Selv om det ikke var noen av disse sesongene som inneholdt enorme sifre så leverte franskmannen jevnt og stabilt med scoringer.

AVANSEMENT: To scoringer fra Karim Benzema mot Bayern München sikret Real Madrid avansement til finalen.

Æraen etter Cristiano Ronaldo 

Det har som de fleste vet ikke vært like lukrativt for Real Madrid i Champions League siden Cristiano Ronaldo forlot klubben. Klubben har røket ut i 8.delsfinalen to sesonger på rad mot henholdsvis Ajax og Manchester City, men en som har holdt stand er Karim Benzema. Franskmannen scoret henholdsvis fire i 18/19 og fem i 19/20, samt et mål denne sesongen så langt mot Borussia Mönchengladbach. Muligens kan han allerede neste uke score mot et lag han tidligere ikke har scoret mot, nemlig Inter Milan når Real Madrid tar imot den italienske storklubben på Estadio Alfredo Di Stéfano.

SCORET: Karim Benzema scoret i oppgjøret på bortebane mot Ajax sesongen 18/19.

Favoritt-motstandere

I sin tid som Lyon-siller så var det Steaua Bucureşti som var motstanderen Benzema presterte best mot med tre scoringer, og som land eller region så var det Romania og Storbritannia som pekte seg frem. Han rakk omsider ikke å spille så lenge for Lyon i turneringen, og det blir litt mer interessant i hans tid for Real Madrid. Hele 54 ganger har han scoret i Champions League for Real Madrid, hvor favoritt-motstander må sies å være Galatasaray som han har scoret hele fem ganger mot! Like bak den tyrkiske storklubben så føler Liverpool, Ajax og APOEL Nikosia

FEM GANGER: Den tyrkiske motstanderen er laget Karim Benzema har scoret flest mot med hele 5 nettkjenninger.

Tar man en nærmere titt på regioner eller land så trives franskmannen virkelig godt mot lag fra Tyskland som han har scoret ti mål mot. Videre følger hjemlandet Frankrike som han har scoret åtte mål mot, og etter dette følger Storbritannia som han har syv scoringer mot. Totalt har han altså scoret 66 mål fordelt på 16 sesonger i Champions League, hvor tolv nettkjenninger kom for Lyon, og for Real Madrid har han satt ballen i nettet hele 54 ganger. Selv om 66 nettkjenninger, og femteplass på toppscorerlista i seg selv er imponerende så må det sies at det faktumet at han er eneste spiller sammen med Messi som har scoret i 16 sesonger på rad er ekstremt imponerende. Under følger en liste over motstandere han har scoret mot, hvilket land de er fra og hvor mange han har mot hver motstander.

Motstandere scoret mot for Lyon: 

 • Rosenborg – NOR (1)
 • Steaua Bucureşti – ROU (3)
 • Dynamo Kiev – UKR (1)
 • Stuttgart – GER (1)
 • Glasgow – GBR (2)
 • Manchester United – GBR (1)
 • Fiorentina – ITA (2)
 • Bayern München – GER (1)

Motstandere scoret mot for Real Madrid: 

 • AC Milan – ITA (1)
 • Ajax – NLD (4)
 • AJ Auxerre – FRA (3)
 • Olympique Lyonnais – FRA (3)
 • Dynamo Zagreb – CRO (2)
 • CSKA Moskva – RUS (1)
 • APOEL Nikosia – CYS (4)
 • Manchester City – GBR (3)
 • Galatasaray – TUR (5)
 • Borussia Dortmund – GER (3)
 • Schalke 04 – GER (3)
 • Bayern München – GER (3)
 • Basel – SUI (1)
 • Ludogoretz – HUN (1)
 • Liverpool – GBR (4)
 • Shakhtar Donetsk – UKR (1)
 • Malmö – SWE (3)
 • Legia Warszawa – POL (1)
 • Sporting Lisboa – PRT (1)
 • Napoli – ITA (1)
 • Viktoria Plzeň – CZE (3)
 • Paris Saint-Germain – FRA (2)
 • Borussia Mönchengladbach – GER (1)

Hvor mange sesonger til kan Benzema holde rekorden gående? 

Legg inn en kommentar