Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
Nyheter

Troner øverst i Europa

Ferland Mendy gjorde en meget god figur i oppgjøret mot Getafe. Ny statistikk viser også at franskmannen virkelig befinner seg i Europatoppen for sin posisjon.

Den lynraske venstrebacken herjet med Getafe tirsdag kveld, og var muligens banens beste spiller. Franskmannen fant veien til nettmaskene bak Getafe-keeper, David Soria, etter et presist innlegg av back-kollega Marcelo. Scoringen til Mendy var franskmannens andre Real Madrid-nettkjenning gjennom tidene.

FUNNET SIN PLASS: Mendy har virkelig satt sitt preg på venstreback-rollen, og virker som Zidanes soleklare førstevalg.

Mendy kan derimot ikke bare score mål, franskmannen er også en meget habil dribler.

I kampen mot Getafe, forsøkte Ferland Mendy seg på tre driblinger, hvor alle tre endte opp som vellykkede driblingsforsøk. Franskmannen var også den spilleren med flest vellykkede driblinger (3) og pasninger (83) i løpet av hele kampen – noe som settes stor pris på hos Los Blancos-supporterne.

Getafe-kampen var heller ikke et engangstilfelle for Ferland Mendy. Franskmannen topper nemlig statistikken for flest vellykkede driblinger, både innad i hele Real Madrid og for forsvarsspillere i Europa. Så langt i sesongen står venstrebacken med hele 81 driblingsforsøk, hvorav 53 av de har vært suksesfulle. I Real Madrid er det Luka Modric (49 av 66) og Vinicius (40 av 93), som utfyller pallen over de med flest vellykkede driblinger i Los Blancos.

Ferland Mendy troner også øverst i Europa på denne statistikken for forsvarsspillere, med tidligere Madridista, Theo Hernandez (52 av 85), slepende etter.

 

3 comments

    1. «Franskmannen topper nemlig statistikken for flest vellykkede driblinger, både innad i hele Real Madrid og for forsvarsspillere i Europa.»

      1. Jada, det ser jeg, men setter mine tvil over at mendy har flere vellykede driblinger enn spillere som Neymar, Messi, Son, for å nevne noen. Derfor jeg er litt skeptisk til akkurat denne statistikken. Om det kun er snakk om VB posisjonen, da er det litt annerledes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.