Nyheter

Tilbake på landslaget

Over fem år etter hans forrige opptreden for det franske landslaget er Karim Benzema tilbake i troppen til Didier Deschamps, og Real Madrids nummer ni er en del av Frankrikes tropp til sommerens EM.

Sesongen nærmer seg slutten for Real Madrid, og normalt sett skulle man gått en rolig sommer i møte. Slik er det imidlertid ikke i år, ettersom EM spilles denne sommeren etter at det i fjor ble utsatt på grunn av coronaviruset. I den anledning har lagene som skal delta i mesterskapet begynt å annonsere troppene til sommerens mesterskap, der en virkelig bombe smalt.

Karim Benzema er tilbake på det franske landslaget.

Tirsdag skulle Didier Deschamps offentliggjøre troppen til sommerens mesterskap, og det var ventet at Real Madrid ville være representerte med Raphaël Varane og Ferland Mendy, der var tvilsom grunnet skaden han pådro seg for kort tid siden. Mandag formiddag begynte imidlertid ryktene å gå om hvorvidt Karim Benzema kunne gjøre et sensasjonelt comeback i landslagsdrakten.

DEN GANG DA: Karim Benzema har ikke ikledd seg den franske landslagsdrakten siden høsten 2015.

Karim Benzema har ikke vært en del av det franske landslaget siden høsten 2015, da han ble satt ut av laget av nevnte Didier Deschamps etter den mye diskuterte sex-tape-saken som omhandlet daværende kollega på landslaget, Mathieu Valbuena. Siden den gang har han ikke blitt tatt ut på landslaget, til tross for at han enda ikke er dømt for noe i saken mot Valbuena.

Dette har sett Benzema gå glipp av EM på hjemmebane i 2016 og ikke minst VM-triumfen i Russland i 2018. Franskmannen har flere ganger gått hardt ut mot landslagssjef Deschamps i media, og den landslagskapteinen fra VM i 1998 har også kommet med krasse tilsvar i retning Benzema, og det virket meget usannsynlig å se Benzema i den franske landslagsdrakten med Deschamps ved roret.

TIL EM: Både Karim Benzema og Raphaël Varane skal representere Frankrike under sommerens EM.

Didier Deschamps annonserte EM-uttaket på en fransk tv-kanal tirsdag kveld, der hovedtemaet naturligvis var den svært overraskende inkluderingen av Karim Benzema. Landslagssjefen sa følgende om avgjørelsen: «Vi møttes og hadde en god samtale. Så tenkte jeg meg veldig godt om og bestemte meg. Han kommer ikke for å sitte på benken».

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.