Nyheter

Tidligere helter som har vendt hjem

Florentino Pérez regnes av mange som mesterhjernen bak Galactico-æraen til Real Madrid. Klubbpresidenten hentet i 2000-årene den ene store stjernen etter den andre, og på et tidspunkt hadde Real Madrid spillere som Casillas, Hierro, Carlos, Guti, Zidane, Beckham, Figo og Ronaldo på samme lag. Man hadde aldri sett noe lignende før, og selv om de kunne vunnet langt flere trofeer enn de faktisk gjorde, så har den generasjonen inspirert millioner av Real Madrid-supportere.

I dag har de alle lagt opp, men det betyr ikke at de har tatt avskjed med Real Madrid. Florentino Pérez har vist et ønske om å hente de legendariske spillerne tilbake til Real Madrid, i ulike roller. I denne artikkelen skal vi se på flere som har returnert etter at de la opp.

Zinedine Zidane

Vi må starte med mannen som har hatt mest suksess av dem alle; Zinedine Zidane. 48-åringen spilte i Real Madrid fra 2001 til 2006, og regnes av mange som tidenes beste midtbanespiller. «Zizou» hadde en fantastisk fysikk, blandet med en teknikk og eleganse verden knapt hadde sett. Franskmannen la skoene på hyllen 10.juli 2006, etter å ha tapt VM-finalen mot Italia.

November 2010 ble franskmannen ansatt som en slags rådgiver for førstelaget. Det var visstnok Jose Mourinho som ønsket at Zidane skulle ha den rollen, og senere i 2011 ble Zidane klubbens sportsdirektør. Hele veien tok han trenerkurs for å kunne bli Real Madrid-trener en dag, og som et ledd i den prosessen ble han i 2013 utnevnt som assistent for Carlo Ancelotti.

Senere tok Zidane over Castilla, med varierende hell. Januar 2016 fikk Rafael Benitez som Real Madrid-trener, og da var det noe overraskende Zidane som fikk den store jobben med å føre Real Madrid-skuta på rett kjøl igjen. Allerede fire måneder senere vant han Champions League med klubben i sitt hjerte, og som den berømte klisjeen lyder: «The rest is history».

Fernando Hierro

Spanjolen spilte for a-laget til Real Madrid i 14 år, og regnes som en av de beste defensive spillerne i klubbens historie. Han startet som defensivt midtbanespiller, før han gikk over til å bli klubbens sjef i forsvaret. Han var god i lufta, alltid bra posisjonert defensivt og god til å bryte motstanderens spill. Han hadde også en god fot, og scoret godt over 100 mål for Real Madrid.

I 2003 forlot han klubben etter uenigheter med Florentino Pérez, men i 2014 kom han tilbake til klubben i sitt hjerte. Zinedine Zidane hadde takket ja til jobben som Castilla-trener, og dermed trengte Carlo Ancelotti en ny assistenttrener. Valget falt da på Hierro, som den dag i dag har et godt forhold med Pérez, og som ofte er å se på kamper i Madrid.

Raúl

Raúl er nok det største symbolet på Real Madrid. Ingen har spilt flere kamper for Real Madrid, enn det Raúl har med sine smått utrolige 741 opptredener for det som av mange regnes som verdens største klubb. Han er født og oppvokst i Madrid, og var i en årrekke klubbens kaptein. Han var et stort forbilde for alle andre, med sin enorme innsats, pågangsmot og ydmykhet.

I 2010 forlot han Real Madrid, etter 18 år som fullverdig medlem av a-stallen. Noen år senere vendte han tilbake til Madrid, for å ta fatt på trenerkarrieren. Han har vært trener for flere av klubbens La Fabrica-lag, og er for tiden Real Madrid Castilla-trener. I sommer vant han også UEFA Youth League som trener for klubbens juniorlag.

Raúl blir av de høye herrene innad i klubben sett på som Zinedine Zidanes fremtidige arvtager som a-lagets trener.

Guti

Midtbaneeleganten var i tjeneste for Real Madrid nesten hele karrieren. Han sluttet seg til klubben som niåring, og dro mot sin vilje videre til Besiktas da han var 33 år. Los Blancos ville ikke forlenge kontrakten hans, og dermed fikk han ikke «muligheten til å legge opp i Real Madrid», slik han selv uttalte i media.

Etter karrieren returnerte han til Real Madrid, og fikk til mye spennende med klubbens G19-lag som trener. Guti ønsket etter hvert å ta steget opp til Real Madrid Castilla, men fikk ikke muligheten og reiste videre til Besiktas som assistenttrener.

Han fikk klubbens juniorlag til å spille glitrende offensiv fotball, og det er slett ikke utelukket at han også, i likhet med Raúl, en dag kan trene Real Madrids a-lag.

Roberto Carlos og Iker Casillas

Roberto Carlos er nå ekspertkommentator for Real Madrid TV, og reiser sammen med laget land og strand for å dekke kampene. Iker Casillas har også nå returnert til Real Madrid, og skal få ansvaret for Real Madrid Foundation.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.