Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
Shayan Jalilians spesialer

Tanker etter Elche-kampen

Real Madrid fikk det tøft lenge, men to mål av Karim Benzema sørget for at tre poeng ble igjen i Madrid.

Kjære madridistas: Dette er et nytt konsept som undertegnede gleder seg til å ta fatt på framover. Supporterklubben har «Real Madrid på 21 minutter»-podcasten som kan lyttes på Spotify, Patreon og Itunes, der redaktør Kristian Schoute og undertegnede lufter våre umiddelbare reaksjoner etter kamp. For å en bedre dekning av lagets kamper kommer det fra nå av også en sak på nettsiden etter hver eneste kamp. Saken skal ta for seg alt fra det positive til det negative og de store snakkisene etter Real Madrid-kamp. Håper det faller i smak!

Kampen

Real Madrid var store favoritter foran dagens kamp mot Elche, og som Zidane sa på pressekonferansen før kamp: «Vi vet at vi ikke kan tape flere poeng hvis vi skal klare å vinne LaLiga». Real Madrid leverte en skuffende kamp, men det viktigste er at de tre poengene ble igjen på Alfredo Di Stefano. Etter en drøy time tok gjestene ledelsen da Calvo nikket inn et mål på et hjørnespark. Kvarteret senere utliknet Karim Benzema med pannebrasken, før han på overtid avgjorde kampen med en nydelig scoring.

Det gjør at Los Blancos i skrivende stund er fem poeng bak Atlético Madrid, som klokken 21:00 spiller borte mot Getafe.

Den store helten

Lenge så det mørkt ut, men nok en gang ble Karim Benzema avgjørende for Real Madrid. Dette er en kamp hvor de hvitkledde ikke hadde råd til å tape poeng, og takket være hans to mål lever fremdeles håpet om ligagull. Det er mye som er galt i klubben, men franskmannen fortjener ros for at han gang på gang står fram med gode prestasjoner.

Spissen står nå bokført med 15 mål i LaLiga. I både 2018/19- og 2019/20-sesongen fant han nettmaskene ved 21 anledninger. Det hviler et stort ansvar på hans skuldre da laget mangler spillere som er i stand til å levere målpoeng, men han gjør hvert fall sitt. Hans to mål i denne kampen gjør også at han nå er på 12. plass over mestscorende spillere i LaLiga-historien.

Rodrygos produktivitet

20-åringen ble byttet inn etter en drøy time da Real Madrid trengte mål for å krige til seg tre poeng. Brassen har de siste månedene blitt satt ut av spill som følge av en skade, men er omsider tilbake på et beleilig tidspunkt for Zinedine Zidane. Kantspilleren la på nydelig vis ballen til rette med brystet til Benzema, som på overtid avgjorde kampen for Los Blancos.

Det var Rodrygos femte målgivende pasning i LaLiga denne sesongen – på 538 spilte minutter. Til sammenligning har Marco Asensio levert to målgivende pasninger på hele 1360 minutter. Rodrygo er ikke en spektakulær spiller å se på, men han har et smart fotballhode. Kantspilleren er god på den siste tredelen, flink til å komme i gode posisjoner og gir laget etterlengta målpoeng.

– En veldig tøff kamp, men glad for at jeg kunne komme med et avgjørende bidrag. Jeg finner sakte, men sikkert formen, sa brassen etter at Real Madrid slo Elche 2-1 på Estadio Alfredo Di Stefano.

Rodrygo har gjort seg fortjent til å starte mot Atalanta på tirsdag, og noe annet ville overrasket meg.

Karakter i laget

Jeg synes fotballen som tidvis har blitt levert denne sesongen har vært begredelig. Men Real Madrid finner som regel en måte å unngå tap på. Det viser at det bor karakter i spillerne, og at de har en mentalitet som gjør at de kjemper til siste slutt. Den egenskapen er god å ha, og blir viktig å ta med seg i de resterende kampene av årets sesong.

Real Madrids fem siste scoringer har kommet i minutt 86, 89, 88, 73 og 91.

Dårlig kveld på jobben for Ferland Mendy

Den franske venstrebacken virket utilpass som vingback i en 3-5-2-formasjon, og det meste han foretok seg i kampen var mislykket. Mendy mistet ballen hele 15 ganger, hadde flere svake touch og dårlige pasninger. Offensivt var bidragene hans fraværende, og et gjentakende problem i kampen var de dårlige innleggene hans som enkelt ble rensket unna av et hardtarbeidende Elche-forsvar.

Atalanta neste

Tirsdag kveld spilles sesongens hittil viktigste kamp. Real Madrid har sikret seg et greit utgangspunkt og har en ettmålsledelse å gå på foran returoppgjøret mot Atalanta. Det positive er at Sergio Ramos og Eden Hazard fikk minutter mot Elche, men dessverre må Casemiro stå over på tirsdag da han er suspendert. Atalanta er i god form, og slo Spezia 3-1 på hjemmebane på fredag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.