Shayan Jalilians spesialer

Tanker etter Celta Vigo-kampen

Karim Benzema-magi sikret tre poeng for Real Madrid borte mot Celta Vigo.

Kampen

Real Madrid spilte en meget god første omgang borte mot Celta Vigo. Laget presset høyt og spilte med stor intensitet. Karim Benzema sendte Los Blancos i ledelsen etter 20 minutter, etter å ha fått servert en frekk pasning av kollega Toni Kroos. Ti minutter senere rotet Celta Vigo det til for seg selv innenfor 16-meteren, noe som endte med at franskmannen doblet til 2-0. Like før pause fikk vertene en redusering på en dødball, men klarte aldri å få inn den viktige utlikningen. Istedenfor var det innbytter Marco Asensio som ble servert på gullfat av Benzema og fastsatte resultatet til 3-1 på overtid av kampen. Tre enormt viktige poeng for Madrid.

Benzema i sitt livs form?

Etter landslagspausen vil Real Madrids sesong defineres. Liverpool venter i Champions League-kvartfinalen, og i LaLiga lever håpet om gull i beste velgående. Derfor hjelper det å ha en spiss som er i fyr og flamme. Karim Benzema har scoret i seks kamper på rad, og i denne kampen var han delaktig i tre mål – to mål selv og en målgivende. Franskmannen er nå opp i 17 mål i LaLiga, og det er kun Luis Suarez og Lionel Messi som har flere mål enn 33-åringen. Han kommer til å bli helt avgjørende resten av sesongen.

FEIRER NOK ET MÅL: Åtte på de seks siste kampene.

Toni Kroos leverer nok en gang

Tyskeren skaper sjeldent overskrifter, men det nivået han leverer på er spinnvilt. Real Madrid hentet han for utrolige 25 millioner euro i 2014, og siden har han utviklet seg til å bli en av tidenes beste midtbanespillere. Spiller alltid med en stoisk ro, god med begge bein, blir aldri vippet av pinnen og er motoren i dette laget. Bidro til to mål mot Celta Vigo. Har åtte målgivende pasninger i LaLiga denne sesongen, det er sammen med Iago Aspas og Lionel Messi flest hittil i årets sesong.