Kristian Schoutes spesialer

Takk for alt, Varane!

Sommeren 2011 signerte Raphaël Varane for Real Madrid. 10 år og 18 trofeer senere er det slutt.
Dette er en kommentar som gir utrykk for skribentens meninger.

Mellom 2014 og 2018 vant Real Madrid verdens gjeveste klubbturnering, Champions League, fire ganger. Laget hadde stjernespillere i alle ledd, og treneren var heller ingen hvem som helst. Zidane var assistenttrener da Real Madrid vant i 2014 og hovedtrener de tre andre gangene. Stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Luka Modric, Toni Kroos, Marcelo og Sergio Ramos har alle vært med på å prege et av de mest suksessrike lagene i klubbens historie med sine scoringer, målgivende pasninger og verdensklasseprestasjoner. Raphaël Varane, som kun var 21 år gammel da han vant sin første Champions League-tittel, har vært med på alt.

Varane ble hentet til Real Madrid sommeren 2011, og det blir hevdet at Zidane har stor innflytelse på overgangen. Som 18-åring fikk han sin debut under José Mourinho, og i september 2011 ble han den yngste ikke-spanske spilleren til å score for Real Madrid. Alle så potensialet i unge Varane, og det var liten tvil om at han var en spiller for fremtiden.

Det var få angrepsspillere han ikke kunne løpe opp med sin vanvittige fart, og han var ekstremt god i luften. Dette fikk vi blant annet se da han scoret to mål på to LaLiga-oppgjør mot Barcelona i 2013. Kampen på Santiago Bernabéu er nok fortsatt en av de beste enkeltmannsprestasjonene man har sett av franskmannen i Real Madrid.

Varane har også har god konkurranse om stopperplassen ved siden av Ramos i Real Madrid. Han rullerte mye med Pepe om den plassen helt frem til portugiseren forlot klubben i 2017, men siden den tid har Varane vært Ramos sin faste og trofaste stoppermakker. Franskmannen startet tre av de fire Champions League-finalene som laget deltok i, og som 24-åring ble han den yngste spilleren gjennom tidene til å vinne trofeet tre ganger. I 2018 startet han finalen hvor Real Madrid sikret seg sin tredje tittel på rad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Raphaël Varane
DUELL: Raphaël Varane i en tøff duell under Champions League-finalen mot Liverpool i 2018, en kamp Real Madrid vant 3-1.

2018 var nok det beste året i Raphaël Varane sin karriere. Stopperen vant Champion League med Real Madrid for fjerde gang og ble verdensmester med Frankrike på sommeren. Han ble tatt ut på FIFA og UEFA sitt årets lag, og han kom på syvende plass på Ballon d’Or-kåringen. I begynnelsen av sesongen signerte han også en kontraktsforlengelse frem til 2022. Det ble hans siste kontrakt i Real Madrid.

De siste årene hans i klubben har nok vært litt opp- og ned. Men det kan man samtidig si om hele Real Madrid-laget de siste sesongene. Mange husker nok feilene han hadde mot Manchester City i Champions League, men det skygger dessverre over at han var helt strålende i resten av 2019/2020-sesongen. Real Madrid slapp bare inn 25 mål i LaLiga den sesongen, hvilket var færrest av samtlige lag i serien. Sergio Ramos har nok stjålet overskriftene de siste sesongene med sine frispark- og straffemål, men Varane har vært en solid og stabil makker til den spanske stopperen.

Derfor var det nok mange som følte at Varane var den naturlig arvtageren til Sergio Ramos i Real Madrid. Han har blitt en del av kapteinsteamet de siste sesongene, og han ville trolig blitt førstekaptein i løpet av noen få år. Han har vunnet alt som er å vinne, og han ville vært en naturlig leder i forsvaret, og en person som kunne ta laget inn i en ny æra. Slik ble det dessverre ikke, og nå skal Varane prøve seg på nye utfordringer. Han har tross alt vunnet alt som er å vinne med Real Madrid!

Takk for alt Varane, og lykke til videre!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.