Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Leiesoldatene

Status på leiesoldatene

Det er pause i klubbfotballen i denne perioden og dermed passer det bra en statussjekk på leiesoldatene våres

Ceballos: Spanjolen har så langt 31 kamper for Arsenal og starter ca 1/3 av alle kampene. Det var knyttet en del håp til at Ceballos skulle få gode muligheter under Arteta. Isteden har spillere som Xhaka og Partey blitt prioritert og Ceballos må finne seg i å være reservespiller. Til tross for lite spilletid har han levert to målgivende og spilte flere gode kamper. Ceballos returnerer til Madrid til sommeren, men det blir nok vanskelig å få plass i Zidane sin ellever.

Ødegaard: Ødegaard har virkelig fått fart på sakene i Arsenal. Det var knyttet mye skeptisisme  i forhold til låneavtalen og mange syntes det var en merkelig destinasjon for en halv sesong. Allikevel har nordmannen blomstret. I det siste har han startet flere kamper og notert seg med diverse «hockey-assist». Han har også scoret to mål. Ødegaard har dermed fått gode muligheter til å vise seg frem og skuffer absolutt ikke. Det blir spennende å se om Ødegaard returnerer til Real Madrid, men det blir nok ikke uten lovnader om mye spilletid.

Bale: Bale startet låneoppholdet relativt dårlig og ankom England i moderat form. Når han først kom i gang, presterte han svakt og virket ukomfortabel på banen. Etter litt kritikk fra «The Special One» fikk waliseren plutselig hjulene i gang. Han står med 10 scoringer og 3 assist i alle konkurranser. Bale har også nevnt at han er motivert for å dra tilbake til Madrid, men det beste for begge parter ville vært å bli igjen i Spurs. Presterer Bale godt ut sesongen er mulighetene store for at han får tilbud om fast kontrakt.

Jovic: Jovic starter låneoppholdet sitt med et smell og leverte to scoringer i returkampen. Dermed har det stilnet opp, men totalt ligger han på 3 mål og 1 assist.  Selvom Jovic ikke har levert så altfor godt i den siste perioden, gjør Frankfurt det godt. Laget ligger på en 4.plass i ligaen og snuser på Champions League plass. Jovic deler også plassen med André Silva, som i flere tilfeller har startet foran serberen. Det ser ut til at Jovic har godt av et nytt låneopphold til neste sesong, men om det blir i Frankfurt får tiden vise.

Reinier: Reinier sitt opphold har ikke vært annet enn trist. Han har ikke startet en eneste kamp og får knapt muligheter på banen. Allikevel har han spilt godt og klart å score ett mål. Det er ingen tvil om at Reinier må vekk fra Dortmund til neste sesong og få muligheten i en klubb som kan garantere spilletid. Denne sesongen går dessverre rett i glemmeboka.

Mayoral: Mayoral har vært et lyspunkt denne sesongen. Foreløpig står han med 13 mål og 7 assist. Han har i tillegg «stjålet» plassen fra Edin Dzeko og bidrar stort til Roma sin suksess denne sesongen. Det er store muligheter for at Roma vil satse videre på spanjolen ved sesongslutt, men her burde Real Madrid tenke seg godt om. Mayoral er fortsatt bare 23 år og potensialet er stort. Kan Mayoral være en mulig erstatter for Benzema? Hvem vet.

Dìaz: Brahim Dìaz har 5 mål og 3 assist så langt i sesongen. Dìaz sin sesong har vært noe preget av skader og konkurranse om plassen med Jens Petter Hauge. Dìaz er en fleksibel spiller som mestrer flere posisjoner og det hadde vært spennende å se han i Real Madrid til neste år. Men om det er rom for Dìaz i moderklubben er et annet spørsmål.  Det er også viktig å merke seg at spanjolen bare er 21 år og at mulighetene for utvikling er store. AC Milan virker uansett som et riktig sted noen sesonger fremover.

Kubo: Kubo har hatt et dårlig år så langt. Han startet året i Villareal og fikk lite spilletid. Allikevel leverte han godt  i Europa League med 1 mål og 3 målgivende. I Getafe har det ikke godt så mye bedre, men Getafe er også en mye svakere klubb. Foreløpig har han bare en assist for sin nye låneklubb, men får ofte innhopp. Hva som skjer med Kubo neste sesong er usikkert, men det hadde vært interessant å se han i Madrid. Med Hazard konstant ute med skade og en Vinicius som leverer varierende, ville Kubo vært et fint tilskudd på venstrevingen.

Vallejo: Vallejo er kanskje ikke den mest spennende leiesoldaten, men han leverer godt.  I løpet av sesongen har han spilte back, ving-back og midtstopper. Han spiller nærmest fast, men har i den siste tiden vært fraværende. Med rødt kort tidligere i år og et selvmål mot Molde, må han kjempe seg inn i start-elleveren igjen.  Uansett er Vallejo å regne som fast inventar hos Granada og får nok fortsette der neste sesong.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.