Mats Hermansens spesialer

Spissproblemet

 

Siden 2009 er det kun en mann som har regjert som spiss for Real Madrid. Mange har kommet og mange har gått, men det er kun Benzema som har bestått. Hvem skal ta over roret når Benzema gir seg?

I juli 2009 ble det bekreftet Karim Benzema skulle bli Madrid spiller. Unggutten fra Lyon ble ikke en hit fra start, men under Mourinho sin ledelse ble han en målmaskin. Det er han den dag idag også og det virker ikke som noen andre kan ta plassen fra han. Den siste signeringen, Jovic, ser heller ikke ut til å gjøre noe med Benzema sin posisjon, ihvertfall ikke ennå. Hva skal man gjøre den dagen Benzema falmer? Hva skal man gjøre den kampen Benzema ikke leverer?

Siden Benzema signerte, er det ingen som virkelig har utfordret plassen hans. Higuain var der allerede, men Mourinho prioriterte franskmannen. Higuain gikk så til Napoli og bøttet inn mål. Det er klart at to spillere av dette kaliberet ikke bør spille for samme klubb. Det er umulig å dele plassen mellom to verdensstjerner, så det var naturlig at en av de måtte dra. Higuain hadde det selvfølgelig vært fint å ha i stallen idag, men han ville ikke vært villig til å være nummer 2. Det samme problemet så vi med Morata. Morata bidro stort til suksessen i 16/17-sesongen og var kjent som en «super-sub» i denne perioden. Morata var en naturlig konkurrent til Benzema, men han var ikke førstevalget. På samme måte som Higuain, måtte Morata finne seg en ny klubb. Han ville være nummer 1.

I dagens situasjon finner vi Mariano og Jovic. Mariano virker mere fornøyd med posisjonen sin, men han er naturligvis ingen man kan lene seg på på lang sikt. Jovic derimot virker mindre fornøyd med sin posisjon. Det har vært uttalelser både fra hans far og agent som klager over situasjonen. Jovic har all grunn til å være frustrert. Å signere for Madrid er den store drømmen for de fleste, men den går like fort som den kommer. Mange spillere kommer til Madrid med store forhåpninger og mange forventer også fast spilletid. Sistnevnte er det vanskeligste å oppnå. Jovic er blant mange spillere i denne kategorien. Han kom fra en strålende sesong i Frankfurt, ble toppscorer bak Giroud i Europa League og var ettertraktet. Jovic kunne valgt hvem som helst og klarte naturligvis ikke å si nei til Madrid. Det var også forhåpninger til Jovic fra fansen, men mange så det  komme. Jovic er naturligvis en arvtager etter Benzema, men Benzema skal ikke dele ut arven riktig ennå.

Sesongen for Jovic har ikke vært enkel. Han har funnet seg mye på benken og fått få muligheter. Mange mener at han burde få spille mer, men det er vanskelig når Benzema leverer. For Zidane er dette et stort dilemma, men en trener for en slik klubb bør være inneforstått med det. Zidane skal ha for at han er konsekvent, men det går utover Jovic sin selvtillitt og utvikling. Jeg mener at Jovic bør lånes ut, få igjen selvtilliten og returnere til Madrid når Benzema nærmer seg slutten. På den måten får han muligheten til å utvikle seg og holde formen over flere sesonger.  Om Jovic virkelig er den vi tror, får han muligheten til å bevise det. Spørsmålet er bare hva man gjør i mellomtiden. Skal man stole på Mariano? Skal man hente tilbake Mayoral? Eller kan noen andre ta spissplassen i enkeltkamper? Dette er noe Zidane bør bruke karantenen på å gruble på.

Legg inn en kommentar