Kamprapporter

Spillervurderinger: Paris Saint-Germain (H)

Det ble en tungt start med scoringen av Kylian Mbappé like før hvilen. Etter hvilen handlet omsider det meste om Real Madrid, hvor Benzema scoret hat-trick, og sikret avansement til kvartfinalene i Champions League.

Real Madrid 3-1 Paris Saint-Germain (3-2)
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, 8.delsfinale (2/2)
Onsdag 9.mars, kl:21.00

0-1 Kylian Mbappé (39′) – Assist: Neymar
1-1 Karim Benzema (61′) – Assist: Vinícius Júnior
2-1 Karim Benzema (76′) – Assist: Luka Modric
3-1 Karim Benzema (78′)

Det var tydelig fra start at kamplanen til Ancelotti i returoppgjøret mot Paris Saint-Germain kom til å være helt annerledes enn i det første. Real Madrid stormet ut av portene med et voldsomt press, hvor samtlige spillere ikledd hvitt var delaktige. Gjestene fra den franske hovedstaden kom dog ikke helt uforberedt, for de la seg bakpå, og sendte baller inn bak forsvaret til Los Blancos. Det var også dette som var fasit like før hvilen hvor Neymar sendte en lang ball i bakrom mot Mbappé som iskaldt klemte ballen knallhardt i hjørnet til 0-1.

Mye tydet på at avansement var utenfor Real Madrid sin rekkevidde etter scoringen imot like før pause, men så feil kan man ta. En time ut i oppgjøret presset Benzema Paris Saint-Germain sin sisteskanse til å gjøre en stor feil, hvor Vinícius Júnior snappet opp, og spilte frem Benzema som satte inn utlikningen. Et kvarter før full tid kombinerte Real Madrid hurtig, hvor Modric tredde gjennom Benzema på vakkert vis før franskmannen satte inn sitt andre for kvelden. Utrolig nok så stoppet det ikke der for rett fra avspark snappet Rodrygo ballen, og Vinícius Júnior presset Marquinhos til å spille ballen rett til Benzema. Franskmannen var nok en gang iskald, og satte ballen i hjørnet med utsiden av foten.

Snuoperasjonen var et faktum. Real Madrid hadde mot alle odds snudd kampen, og sendte Paris Saint-Germain hodestups ut av turneringen. Laget med de høyeste lønningene, og de største stjernene ble altså sendt ut av et Real Madrid anført av en 34 år gammel Karim Benzema, og en 36 år gammel Luka Modric. Stemningen var elektrisk, og mektige Santiago Bernabéu vugget så hardt at nesten hele Madrid kunne merke det. Real Madrid som egentlig skulle møte Benfica, men som ble tildelt Paris Saint-Germain etter valg-kluss sendte en av de største favorittene ut av turneringen i første utslagsrunde!

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Er viktig tidlig i oppgjøret hvor han redder to gode skudd fra Mbappé på gjennombrudd. En grunnet aggresjon, og en grunnet en god bein-parade. Gjør også en god jobb med å presse Messi når han kommer ned langs dødlinjen, og forsøker en chip. Viser nok en gang hvor god han er, og hvor høye klasse han holder.

Dani Carvajal (6): Er veldig mye involvert offensivt til å begynne med, selv om ikke det leder til spesielt mye mer enn enkelte kombinasjoner. Defensivt er arbeidet todelt, hvor han er bunnsolid i press-fasen, men samtidig noe svak defensivt i arbeidet med markere Mbappé. Pådrar seg et gult kort, og byttes ut mot slutten.

Eder Militão (7): Får enorme rom å dekke da Carvajal er ute av posisjon, eller høyere opp i banen for å presse de gangene Mbappé får ballen. Løser oppgaven godt i store deler av oppgjøret, selv om det blir en miss i ny og ned. Viser også frem en trygghet med ballen, selv om han presset kraftig, hvilket er veldig positivt mot lag som dette. Har også noen helt enorme taklinger.

David Alaba (7):  Spiller en god kamp fra start til slutt, og selv om han har litt mer back-up enn makkeren sin i form av Nacho så gjør han det ikke noe svakere enn Militão. Leder forsvaret, står frem, og gjør omtrent ingen feil. Flytter seg også fremover ved enkelte anledninger, hvor han deltar i oppbyggingen av spillet. Også Alaba har noen meget gode taklinger.

Nacho Fernández (7): Tar Lionel Messi helt ut av kampen, og de gangene argentineren får ballen på siden så skapes det omtrent ingenting. Er  en defensiv trygghet for både Alaba, og Militão ettersom Carvajal var mer aktiv fremover i banen. Tidvis er også Nacho svært god i press-fasen, og spiller totalt sett en god kamp.

Federico Valverde (8): Jobber knallhardt gjennom samtlige 90 minutter, og selv om det tidvis ikke ser ut som om han involverer seg så ofte så må innsatsen, og ikke minst arbeidet i press-fasen nevnes. De gangene han ikke er et lyspunkt defensivt så blir han med fremover, og er sentral i et par sjanser som blir skapt. Spesielt god er han til å få med seg ballen forbi motspillere, selv om han mister balansen.

Toni Kroos (6): Tyskeren hadde ingen stor dag på jobben i sin tid på banen. Ble tidvis litt seig i steget, og i et Real Madrid med høyt press så er det ikke alltid tyskeren leverer. Når det er sagt så gjør han ingen svak kamp, han gjør heller en kamp nærmere midtpunktet sitt. Hele kampbildet endrer seg også etter at tyskeren tas av, og det var tydelig ikke en av tyskeren sine beste kamper for Real Madrid.

Luka Modric (10): Kroaten spiller en helt enorm kamp fra a til å. Er den spilleren som er mest involvert, og det på begge ender av banen. Defensivt har han noen meget solide returløp, blant annet et på Messi i andre omgang, hvor han hindrer argentineren å komme i god posisjon. Offensivt er han en trollmann, hvor han både forserer spillere, hele ledd, og ikke minst slår meget gode, og avgjørende pasninger. Skaper nesten 2-1-målet helt på egenhånd. Enorm kamp av 36-åringen.

Marco Asensio (5): Får det ikke helt til å stemme i den første omgangen, og selv om han er god i press-fasen så blir det for tamt fremover. Bommer på ballen, får de ikk med seg, og levererer generelt sett midt på treet. Det spiller heller ikke til hans favør at Real Madrid bedrer seg betraktelig uten han på banen.

Karim Benzema (10 BB): Hva skal man si om franskmannen? Har han sett svak ut etter hamstring-skaden? Tidvis ja, er det korrekte svaret, men du verden for en andre omgang han leverer. Kommer seg til et par headinger, og lurer offside-fella gjentatte ganger. Ikke bare bidrar han offensivt, men han scorer også tre mål, og blir den eldste spilleren i Champions League med hat-trick. Spesielt må vi nevne scoring nummer tre, hvor han gjennomfører et teknisk «umulig» skudd, og sikrer avansement.  Gjør stort sett alt rett i den andre omgangen, og får fortjent banens beste av oss i kveld.

Vinícius Júnior (9): Selv om han ikke står oppført med mer enn et målpoeng, så leverer brassen ekstremt bra. Er konstant hodebry for Achraf, og tidvis må Achraf ha hjelp av Danilo for å demme opp. Er en konstant hodepine for forsvaret til PSG, enten det er gjennom driblinger eller det er gjennom hurtige kombinasjoner. Strekker motstanderne veldig, og er delaktig med assist på 1-1, og ikke minst fremprovoserer han feilen av Marquinhos på 3-1-scoringen. Veldig god kamp av unggutten.

Innbytterne: 

Eduardo Camavinga (8): Mange tenkte nok at Camavinga skulle, og burde starte mot PSG i Casemiro sitt fravær, men slik ble det ikke. Etter han kom inn var han dog enormt god, både til å holde i ball, og få den videre til riktige medspillere. Spiller med en intensitet, og en enorm ro samtidig, hvilket gjør det vanskelig å forutse hva han kommer til å gjøre. Meget godt innhopp.

Rodrygo Goes (7): Tilfører noe helt annet enn mannen han erstattet. Er enda bedre til å holde i ballen enn Asensio, og er enda bedre til å delta i hurtige kombinasjoner enn Asensio. Har noen meget gode kombinasjoner offensivt, og skal ha enormt med ros for ballen han snapper fra avspark, hvilket leder til 3-1.

Lucas Vázquez (7): Mange var nok bekymret da Lucas ble byttet inn, men den anvendelige spilleren løste sakene sine godt. Laget er par frispark, og er ofte smartere enn Mbappé i valgene, hvilket gjør at han alltid er der han skal være. Offensivt er han også tidvis involvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.