Kamprapporter

Spillervurderinger: Paris Saint-Germain (B)

Det ble en tøff batalje på Parc de Princes tirsdag kveld, hvor gjestene fra Madrid hadde mer enn nok med å forsvare seg mot stjernegalleriet til Paris Saint-Germain. Over 90 minutter holdt Real Madrid buret rent, men fire minutter på overtid tryllet Mbappé inn 1-0, og sikret seier til vertene.

Paris Saint-Germain 1-0 Real Madrid
Parc de Princes, Paris
Champions League, åttendedelsfinale
Tirsdag 15.februar, kl:21.00

1-0 Kylian Mbappé (90+4′) – Assist: Neymar

Det var vertene som åpnet sterkest, og skapte flest sjanser fra start på Parc de Princes tirsdag kveld. Et voldsomt tempo, og ikke minst press ble satt fra start, hvor Real Madrid ved flere anledninger ble truet. Spesielt Kylian Mbappé skapte trøbbel for gjestene fra Madrid, og det var kun en solid Courtois sammen med et godt midtstopperpar som holdt buret rent i første omgang.

Selv om vertene hadde presset på gjennom samtlige 45 minutter i første omgang, så hadde de mer energi igjen, og klemte på fra start i andre omgang. En time ut i oppgjøret ble Mbappé for hurtig for Carvajal som felte franskmannen, og lagde straffe. Tidligere Barcelona-rival Lionel Messi tok straffen, men klarte ikke å overliste Courtois. Det så ut til å ende uten mål i den første åttendedelsfinalen, men fire minutter på overtid fikk vertene en fortjent scoring. Mbappé spilte ballen mellom Lucas, og Militão før han satte ballen mellom beina på Courtois, og i mål til 1-0, hvilket ble sluttresultatet.

Høydepunkter fra kampen kan du se her: Paris Saint-Germain 1-0 Real Madrid 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (9 BB): Etter en rekke kamper med få skudd, og lite arbeid, så fikk han virkelig kjørt seg i kveld. Har en rekke gode redninger, i tillegg til redninger han skal ta. Mbappe, Di María, Messi, og en bråte med midtbanespillere forsøker lykken, men han holder tett. Redder til og med straffesparket til Lionel Messi, og står en helt enorm kamp, før han fire minutter på overtid må plukke ballen ut av nettet. Kan ikke klandres for scoring. Soleklart banens beste for Real Madrid.

Dani Carvajal (1): Så helt svimmel ut dette oppgjøret, og ble lurt gang på gang av Mbappé. Hadde ikke kontroll i det hele tatt, og de gangene han ikke tok ut Mbappé før han fikk ballen så var han sjanseløs. Misser markeringene, taper dueller, taper løpsdueller, og lager et svært klønete straffespark. Muligens hans dårligste kamp som Real Madrid-spiller, og må virkelig heve seg til neste oppgjør.

Eder Militão (8): Spiller egentlig en bunnsolid kamp, og lukter nesten på en høyere karakter da vertene «kun» får skapt de sjansene de gjør. Presser høyt, holder sikring, og er usedvanlig trygg med ballen i beina. Faktisk så trygg at han fører med seg ballen fremover ved enkelte anledninger. Spiller bort imot en prikkfri kamp, før han blir lurt av Mbappé på scoringen. Viser at han holder høy, høy klasse, og må nevnes som en kandidat når de beste midtstopperne i verden snakkes om.

David Alaba (7): Holder det defensive arbeidet solid med sine konstante kommunikasjon, og sitt eminente samarbeid med makker Militão. Trygg med ballen i beina når Real Madrid spiller seg ut bakfra, og har noen svært viktige brudd. Takler godt, presser høyt, og spiller en svært god kamp, tross usedvanlig vanskelige arbeidsforhold.

Ferland Mendy (5): Blir en kamp helt på det jevne for franskmannen. Endelig tilbake i troppen igjen, og som vanlig defensivt stabil. Har grei kontroll på både Di María, og Lionel Messi som er de to han har å bryne seg på. Må også sies å løse oppgavene greit når Hakimi blir med fremover, men selv er han veldig passiv fremover i banen. Må bidra mer fremover for å skape overtall.

Luka Modric (4): Blir en tøff kamp for kroaten, og er sjeldent lite nær ballen. Det skal ikke stå på forsøkene, og kombinasjonene, for de gjør han tidvis bra, men blir rett og slett løpt over, og spilt forbi. Klarer ikke å involvere seg tilstrekkelig, og får ikke preget kampen slik han kan. Må ta mer plass, og ha litt mer kontroll på midten i neste oppgjør.

Carlos Casemiro (6): Den av de på midtbanen som leverer best tirsdag kveld. Dette til tross for at han pådrar seg et «tidlig» gult kort. Virker nesten som om han skjerper seg en enda mer etter det gule kortet, for taklingene er enda et hakk bedre etter dette. Klemmer til i duellene, og lar ikke vertene få noen ting som helst uten kamp. Må dessverre stå over returoppgjøret, hvor han soner karantene for antall gule kort.

Toni Kroos (4): Blir sittende i samme båt som Modric, hvor han ikke klarer å involvere seg tilstrekkelig, og ikke klarer sette sitt preg på kampen. Har noen meget gode cross-pasninger, men blir tidvis løpt over, og spilt forbi. Har også en del slurvete feil, spesielt til han å være, hvor han spiller bort ballen alt for lett. Må heve seg.

Marco Asensio (2): Er nesten ikke involvert i det hele tatt, og de få gangene han er det så leverer han ikke i det hele tatt. Blir passiv, og tannløs. Ser også relativt fantasiløs ut, hvor det virker som om han selv ikke vet hva han skal foreta seg. Burde vært tatt av tidligere.

Karim Benzema (3): Sjeldent lite aggressiv var franskmannen i kveld. Involverer seg ikke i spillet, og gjør ikke sine sedvanlige bevegelser hvor han faller ned for å involvere seg i spillet. Blir ofte isolert, og bidrar omtrent ikke med noe som helst.

Vinícius Júnior (4): Spiller på ingen måte noen god kamp, selv om han var friskest av de i de fremre rekker. Har noen forsøk på kombinasjoner, og noen driblinger, men lykkes dessverre ikke helt. Sliter litt med å passere Hakimi, og spesielt når backen får hjelp av midtbanespillerne eller midtstopperne ved flere anledninger. Skulle gjerne sett enda flere initiativ fra den unge brassen.

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (4): Gjør seg egentlig ikke veldig bort den tiden han er på banen, men som med Carvajal så sliter han med Mbappé. Blir verken fugl eller fisk ved flere anledninger, hvor han ikke er tett nok på franskmannen, og ikke henger med på tempoet hans. Gjør en svak prestasjon på scoringen, hvor han verken markerer Mbappé godt nok, eller henger med når han finter.

Rodrygo Goes (4): Blir som så mange ganger før litt for passiv, og litt for forsiktig når han kommer inn. Gjør ikke det helt store ut av seg, og skaper svært lite nevneverdig. Får ikke til noen kombinasjoner, og blir løpende mye mellom.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Gareth Bale (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.