Kamprapporter

Spillervurderinger: Manchester City (B)

Det ble en målfest på Etihad Stadium tirsdag kveld, hvor vertene scoret fire ganger, og gjestene fra Madrid scoret tre ganger. Spenningen lever i forkant av returoppgjøret på Santiago Bernabéu, og her kommer spillervurderingene fra første oppgjør.

4-3 Karim Benzema (82′) – [Straffespark]

Det ble en pangstart for vertene hvor Kevin de Bruyne stanget i mål et innlegg fra Mahrez kun to minutter ut i oppgjøret. Vondt skulle bli verre for snaut ti minutter senere så doblet Gabriel Jesus ledelsen til 2-0. Gjestene fra Madrid var omsider ikke helt tannløse, og like etter halvtimen sendte Benzema ballen i mål fra 16 meter etter innlegg fra Ferland Mendy. Vertene var klart best i den første omgangen, men Real Madrid øynet fortsatt en mulighet til et comeback.

Andre omgang startet med nok en scoring til Manchester City før ti minutter var passert, og igjen kom den etter et innlegg. Innbytter Fernandinho fant Foden i boksen som stanget inn 3-1. Denne gang svarte Real Madrid omsider umiddelbart da Vinícius Júnior fintet ut Fernandinho, og stormet mot mål før han iskaldt satte inn 3-2. Et kvarter før slutt feiet Kroos ned Zinchenko like utenfor boksen, og dommeren så ut til å blåse, men i stedet lot han Bernardo Silva utnytte fordelen av ball hvor han klemte kula i nærmeste kryss til 4-2. Snaut ti minutter senere så reduserte Real Madrid nok en gang, denne gang på straffespark. Selv etter to bom sist for Benzema så gjorde han seg klar fra krittmerket, og satte iskaldt ballen i mål med en panenka-variant.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Får svært lite hjelp defensivt i dag, og selv om han slipper fire baller inn bak seg, så spiller han ingen direkte dårlig kamp. Er sjanseløs på headingene til de Bruyne og Foden. Kan lite gjøre med scoringen til Jesus, og det siste målet til Bernardo Silva kommer veldig uforventet. Tross fire imot så er han aggressiv, og presser flere avslutninger utenfor mål, og gjør alt i alt en godkjent kamp.

Dani Carvajal (4): Spiller en ganske ujevn kamp. På scoring nummer en og tre markerer han ikke spilleren sin, og det leder til mål imot. Er også negativt involvert ved enkelte sjanser imot, hvilket gjør at Real Madrid legger om litt for å hjelpe han. Dog så har han også noen gode involveringer defensivt, og blokkerer blant annet et skudd på åpent mål.

Eder Militão (4): Blir litt rufsete igjen for brassen. Virker nesten litt arrogant ved enkelte anledninger, og taper blant annet duellen med Gabriel Jesus i forkant av 2-0-scoringen. Sliter også med å ta ut riktig motspiller i egen boks, samt sette en jevn offside-linje. Inne i en noe svakere periode nå, og må heve seg i forkant av returmøtet med City. Er nære ved å score på hodet, men ender like utenfor.

David Alaba (5): Ingen stor første omgang av forsvareren. Er veldig aggressiv i presset sitt, og det leder til flere store sjanser for gjestene. Bommer dessverre litt for mange ganger med posisjonering, og aggresjonen, og det leder til to hurtige mål imot. Pasningsspillet er dog godt som vanlig, og han er sentral i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut.

Ferland Mendy (6): Det blir liksom litt enten eller med franskmannen. Noen ganger slår han svake pasninger, eller dribler seg bort, og andre ganger dribler han vekk et par spillere, eller slår en målgivende pasning. Har den målgivende pasningen til Benzema på scoring nummer en, og den målgivende pasningen til Vinícius Júnior på scoring nummer to. Glipper et par ganger defensivt, men har stort sett god kontroll bakover.

Federico Valverde (6): Jobber som vanlig helt enormt, og dekker over enorme rom både defensivt, og offensivt. Har noen svært viktige brudd som kickstarter enkelte angrep, eller stopper City sitt avansement fremover i banen. Blir dog litt passiv i enkelte situasjoner, og litt begrenset tidvis. Den enorme motoren, og innsatsen hans er nok en gang en positiv innflytelse for Real Madrid.

Toni Kroos (4): Får sjansen fra start i dypet på midtbanen i fraværet til Casemiro, og leverer absolutt ikke like godt som brassen. Blir veldig treg, og vinner ikke spesielt mange dueller. Pasningene er tidvis svært gode, men det blir overskygget av mangel på tempo, og duellspill. Tydelig at han trives bedre som indreløper.

Luka Modric (7): Den evige unge kroaten leverer nok en gang svært godt på midtbanen til Real Madrid. Jobber helt vanvittig hardt, både offensivt, og defensivt. Viser frem lekre detaljer, og er delaktig i en rekke solide kombinasjoner. Har en avslutning som sniker seg like utenfor stolpen, og gjør alt i alt en god kamp, til tross for at midtbanen tidvis overkjøres av vertene.

Rodrygo Goes (5): Har vært inne i en veldig god periode, men tirsdag kveld sa det stopp. Utretter svært lite, og er nesten ikke involvert i det offensive spillet. Har et par halv-sjanser, og er involvert i en situasjon hvor han burde ha skutt fremfor å spille ballen. Jobber godt defensivt, men sliter offensivt.

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen presser ekstremt hardt gjennom samtlige minutter på banen, og er der han skal være til enhver tid. På 2-1-scoringen setter han ballen i mål på volley med venstre ben fra 16 meter, og på 4-3-scoringen setter han ballen iskaldt i mål med en panenka-variant på straffespark. Er nå oppe i 14 scoringer denne sesongen i Champions League, hvilket er ganske enormt.

Vinícius Júnior (7): Blir passet godt på, enten det er Stones eller Fernandinho som spiller på backen. Kommer seg tidvis fri, og ti minutter ut i andre omgang så gjør han alt på egen hånd. Finter vekk Fernandinho, og stormer mot mål, før han iskaldt setter ballen i mål til 3-2. Har også noen andre kombinasjoner med Benzema som er gode, og skal ha ros for innsatsen han nedlegger defensivt tirsdag kveld.

Innbytterne:

Nacho Fernández (4): Gjør ingen god omgang, og sliter med litt av de samme som Alaba. Blir alt for offensiv, og aggressiv i presset, hvor han støter høyt, og det leder til flere store sjanser imot. Virker ikke til å samarbeid spesielt godt med Militão, og tilfører svært lite.

Eduardo Camavinga (5): Tilfører energi, og klemmer til i duellene. Blir dog litt for sideveis, og bakovervendt i pasningsspillet sitt. Spiller litt for ofte ballen tilbake til der den kom fra, og det utretter absolutt ingenting. Har en god pasning i bakrom til Vinícius Júnior, ellers markerer han seg lite.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.