Kamprapporter

Spillervurderinger: Mallorca (B)

Det ble en tøff åpning på oppgjøret hvor begge lag spilte veldig fysisk, men i andre omgang ble forskjellen stor. Først scoret Vinícius Júnior, før Benzema satte inn et straffespark, og deretter en heading. Til slutt stod det 0-3 på måltavlen, og tre nye poeng var et faktum.

Mallorca 0-3 Real Madrid
Estadio de Son Moix, Mallorca
LaLiga Santander, runde 28
Mandag 14.mars, kl:21.00

0-1 Vinícius Júnior (55′) – Assist: Karim Benzema
0-2 Karim Benzema (77′) – [Straffespark]
0-3 Karim Benzema (82′) – Assist: Marcelo Vieira

Los Blancos gjorde en bragd i midtuken, hvor de kom tilbake fra 2-0 sammenlagt mot Paris Saint-Germain i andre omgang av det avgjørende oppgjøret. Karim Benzema scoret ikke en, ikke to, men tre ganger, og sendte Real Madrid videre til kvartfinalene. Etter dette ventet en noe uvanlig kampdag for Real Madrid, hvor litt ekstra hvile var et faktum før Mallorca ventet mandag kveld. Det ble en tøff første omgang, hvor begge lag hadde et drøss med taklinger, og litt for få gule kort ble utdelt.

I andre omgang tok Real Madrid sakte, men sikkert over før Vinícius Júnior scoret ti minutter ut i omgangen. Selv om ledelsen var et faktum så sluttet ikke gjestene å måte på, hvor flere bytter sørget for at tempoet ble vedlikeholdt. Et kvarter før slutt gikk Vinícius Júnior ned i feltet, og Karim Benzema omsatte til 0-2. Kun fem minutter senere scoret sammen mann igjen, og denne gang var det Marcelo som svingte inn før franskmannen stanget inn 0-3. Tre poeng var et faktum, dog med noe bismak da Rodrygo, Benzema og Mendy alle måtte av med skader og/eller smerter.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Som vanlig så er han ekstremt trygg, og det er ingenting som ser ut til å utfordre den belgiske sisteskansen. Har full kontroll på avslutningene som kommer hans vei, og selv om de forsøker en liten sluttspurt så er han på rett sted til rett tid, hver gang. Oser trygghet, og er inne i en meget god periode for Los Blancos.

Lucas Vázquez (5): Avlaster Carvajal fra start, og gjør seg absolutt ikke bort. Helt grei defensivt, hvor gjestene slipper til ganske lite rundt hans posisjon. De gangene de gjør så får han god hjelp fra Nacho. Savner enda litt flere bidrag fremover i banen, og med det mener jeg ikke kun løpe fremover, og se på fra siden, men faktisk involvere seg. Har ingen nevneverdige innlegg, eller kombinasjoner som han er delaktig i.

Nacho Fernández (7): Tar rollen som aggressiv takler i mandagens kamp, og har flere gode brudd ved å kombinere aggresjonen sin med gode posisjonering. Viser frem både solid stopper-spill, og god timing. Gjør svært få feil, og er involvert i det meste som skjer defensivt. Selv om han tidvis ser litt malplasert ut, så løser han sakene sine godt, og spiller en god kamp.

David Alaba (7): Som sin makker så spiller han en meget god kamp, og holder som vanlig rollen som lederen, og er ikke like mye involvert i taklinger, og brudd som Nacho. Tross dette så leverer han gang på gang, hvor han vinner sine dueller, både med kløkt, og med fysikk. Slår også noen særdeles gode pasninger, og er trygg i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut bakfra.

Ferland Mendy (5): I begynnelsen av oppgjøret er han ganske mye involvert, og ofte med fremover i banen, men klarer ikke helt å få kombinasjonene til å sitte. Innleggene blir for lange, og de avgjørende pasningene kommer ikke til riktig tidspunkt. Defensivt er han god i duellspillet, men samtidig gjør han også enkelte feil. Klarerer litt for sjeldent, og mister ballen noen ganger grunnet dette. Forlater banen med en smell.

Federico Valverde (5): Blir løpende en del i mellom uten å være nevneverdig involvert. Pasningene, og kombinasjonsspillet sitter heller ikke helt. Gjør ikke det han er så god på, nemlig å bruke fysikken, og tempoet sitt til å forsere ledd. Så svært lite fornøyd ut da han ble byttet ut en time ut i oppgjøret. Må opp et par hakk.

Carlos Casemiro (5): Ligger på kanten hele oppgjøret, og det er nesten underlig hvordan han klarer å lure seg unna gult kort nok en gang. Takler hardt, går i duellene, og gjør den defensive delen greit, men offensivt er han lite involvert, og blir tidvis svært begrenset. Byttes ut for å hindre at han pådrar seg et gult kort slik at han måtte stå over El Clásico.

Toni Kroos (5): Blir en kamp helt på det jevne for tyskeren. Det står ikke på kvalitetene i pasningsspillet, og på forståelsen av spillet, men heller litt på bevegelser, og involveringer offensivt i banen. Dynamikken virker litt «off» når Kroos spiller uten Modric om dagen, og det går litt sakte i lengderetning. Må finne ut av dette, for det er flere unge som banker på døren.

Rodrygo Goes (6): Er en god del involvert i kombinasjonsspillet fremover i banen, og har noen gode pasninger i, og rundt boksen. Innleggene sitter ikke helt, men tempoet kombinert med driblingene, samt bevegelsene i samtid med resten av angrepet gjør at han konstant må passes på. Må dessverre ut med en skade i andre omgang, og det kan se stygt ut…

Karim Benzema (8): Spiller en ny solid kamp, og noterer seg for tre målpoeng for andre kamp på rad. Denne gang er det først en målgivende pasninger, som videre ble etterfulgt av to scoringer. En av scoringene kommer på straffespark, og en kommer på en headingen hvor han knuser forsvarerne i boksen. Har virkelig funnet tilbake formen, men måtte forlate banen før slutt, og kan være tvilsom til El Clásico.

Vinícius Júnior (8 BB): Spiller en god kamp fra start til slutt, hvor gir konstant hodebry til forsvaret. Dribler av en, dribler av to, og noen ganger tre, men kommer ikke til skudd alt for ofte. Skaper noen veldig gode kombinasjoner, spesielt med Benzema, og scorer kampens første mål. Skaper også mye av det andre målet med en flott pasning til Benzema før han blir felt innenfor 16-meteren. Banens beste, og gjør en ny solid prestasjon.

Innbytterne: 

Luka Modric (5): Kommer inn, og tilfører litt mer bevegelse i lengderetning. Har noen gode kombinasjoner, og er flink til å spille på få touch. Gjør ikke veldig mye ut av seg, men alt i alt et godkjent innhopp.

Eduardo Camavinga (6): Virker veldig klar når han entrer banen, og er involvert i begge ender av banen. Defensivt har han en rekke solide taklinger, hvor han er spesielt god til å hindre overganger. Offensivt flyter ballen godt når Camavinga er involvert, og gjør et godt innhopp.

Dani Carvajal (4): Har ikke noe spesielt godt innhopp, og sliter tidvis med å posisjonere seg, samt vinne sine dueller. Involverer seg heller ikke nevneverdig offensivt, og det blir et under par innhopp fra backen.

Marco Asensio (5): Gjør sakene greit den tiden han er på banen, og er involvert i enkelte hurtige kombinasjoner. Overvurderer sine egne evner ved et par anledninger, blant annet sin egen hurtighet, men gjør et forsøk på å involvere seg, og kan få mye tillit fremover med skade på Rodrygo.

Marcelo Vieira (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Må nevnes at han slår den målgivende pasningen på 0-3 til Karim Benzema.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.