Kamprapporter

Spillervurderinger: Granada (H)

Los Blancos presset på gjennom samtlige 90 minutter, og fikk etterhvert den svært viktige scoringen som sikret tre poeng mot Granada på Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid 1-0 Granada
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 23
Søndag 6.februar, kl:21.00

1-0 Marco Asensio (74′) – Assist: Eder Militão

Det ble en tøff aften for Real Madrid i midtuken, og nærmere bestemt torsdag da Athletic Club ble for sterke i Copa del Rey. Spesielt brassene virket slitne grunnet sitt tøffe kampprogram med landskamp kun er drøyt døgn før kampstart i den spanske cupen, og i tillegg var Benzema ute med en muskelskade. Angrepet ble alt for tamt, få sjanser ble skapt, og totalt sett så ble de hvitkledde et nummer for små for klubben fra Bilbao. Carlo Ancelotti var skuffet etter oppgjøret, og enkelte har krevd hans avskjed, men Real Madrid har bekreftet at italieneren sitter trygt.

Søndag kveld var det en ny mulighet for Real Madrid, ikke bare til å revansje midtukens «flause», men for å ta tre nye poeng, og øke forspranget til Sevilla i LaLiga Santander. Flere endringer ble gjort fra start hvor Carvajal og Marcelo kom inn på backene, Camavinga på midtbanen, og Isco på topp som falsk nier. Det var Los Blancos som åpnet best, og hadde ballen mest, men gjestene kom til kampens første sjanse. Ballen hadde god flyt, og flere gode kombinasjoner ble skapt, men trykket mot Granada-målet uteble i den første omgangen. I andre omgang dominerte Real Madrid enda mer enn i den første, og femten minutter før slutt kom den forløsende scoringen etter et vakkert langskudd av Marco Asensio. Flere mål ble det ikke, og de hvitkledde sikret tre poeng.

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Får omtrent ingenting å bryne seg på i dette oppgjøret. Har et skudd som han parerer med beinet tidlig i første omgang, og uten om dette har han kun enkle redninger. Slurver litt med ballen ved et par anledninger, men blir ikke straffet for det. Kamp på det jevne.

Dani Carvajal (6): Veldig lite involvert i det defensive arbeidet, hva angår ball-brudd og liknende, men er god i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut. Sliter litt med å treffe Asensio på oppspillene, hvor han ofte slår langt, mens Asensio møter. Jobber dog iherdig, og kommer seg mer inn i oppgjøret utover i andre omgang, hvor han involverer seg en del fremover.

Eder Militão (8 BB): Spiller en ny strålende kamp helt bakerst for Real Madrid. Slipper ingenting forbi seg på sin side av forsvaret, og sitter som en klegg på Luis Suarez de gangene han mottar ballen. Løper opp motspillere, sikrer de gangene Alaba flyter fremover i banen, og er med fremover ved enkelte anledninger selv. Gjenvinner ballen i forkant av scoringen, og får med seg en målgivende pasninger på avslutningen til Asensio. Ny kamp som banens beste.

David Alaba (5): Selv om det skiller mye i karakter fra sin makker så vil det ikke si at forsvareren fra Østerrike leverer svakt, han er bare ikke like mye involvert. Har noen driv fremover i banen, og starter noen kombinasjoner med de gode pasningene sine. Kommer til en nesten-sjanse, og viser tidvis klasse når han deltar i hurtige kombinasjoner.

Marcelo Vieira (6): Leverer en helt grei prestasjon, hvor det tar litt tid før han virkelig kommer inn i oppgjøret. Spiller en under par første omgang, hvor pasningene ikke sitter, og han tidvis etterlater store rom, men i andre omgang kommer han mer til sin rett. Bruker litt kortere tid med ballen, er delaktig i kombinasjoner, og har noen gode innlegg.

Luka Modric (6): Jobber knallhardt, driver med ballen, slipper den på riktig tidspunkt og er delaktig i spillet ganske ofte. Dog så mangler det litt fra kroaten på siste halvdel, hvor han oftere spiller sidelengs fremfor å spille forbi eller gjennom ledd. Har vært god i lang tid nå, så det får være greit med en kamp på det jevne.

Eduardo Camavinga (5): Får plassen fra start i Casemiro sin karantene-fravær. Sliter litt med å involvere seg, og blir litt for passiv. Muligens har han blitt bedt om å spille med litt lavere risiko, men i kveld ble det alt for lite. Pasningene går enten sidelengs, eller bakover i banen. Må klare å balansere risiko, og trygghet i spillet sitt noe bedre.

Toni Kroos (7): Slår flere gode dødballer i denne kampen, men det eneste problemet er at de stort sett ender hos Isco. Har noen enorme pasninger i oppgjøret, spesielt de hvor han vrir fra en side til en annen helt uten problemer. Er også hakket flinkere enn Modric til å spille pasninger forbi ledd, hvor dette også gjelder på siste tredel, hvor han forsøker noen mer risikable pasninger.

Marco Asensio (8): Involverer seg ganske mye i dette oppgjøret, og går på løp etter løp langs den høyre siden. Skaper, og er delaktig i flere kombinasjoner med Isco hvor ballen flyter godt, men uten at det skaper veldig mange sjanser. Kommer seg mer og mer inn i oppgjøret, og blir mer aggressiv jo lenger ut i oppgjøret man kommer. Scorer kampens eneste mål med en fantastisk langskudd, hvor ballen omtrent ikke beveger seg i luften. Vil se mer av dette!

Isco Alarcón (7): Er veldig delaktig i spillet, og flytter seg omtrent overalt fra midtbanen til motstanderne sin boks. Tar også noen defensive løp når det er behov for det. Virker alt i alt bedre, og får samtidig mer flyt i spillet sitt. Kommer til en stor sjanse på volley, men sisteskansen stod i veien. Merkelig nok så ender også de fleste dødballer hos Isco, men som forventet så klarer han ikke å heade noen av de i mål. Skal virkelig ha ros for innsatsen i kveld.

Rodrygo Goes (4): Har ingen god sesong, den unge brassen. Skaper lite, mister ballen alt for mye, og gjør ting veldig vanskelig for seg selv. Skaper noen sjanser, og/eller halv-sjanser, men velger litt feil. Skyter litt for sent, og spiller fra seg ballen litt for sent ved flere anledninger, og burde starte neste kamp på benken.

Innbytterne: 

Federico Valverde (6): Tilfører litt mer løpskraft på midten, og er delaktig nesten øyeblikkelig. Blir frarøvet en stor målsjanse av en meget svak Lahoz, hvor han hadde kommet alene med målvakt. Gjør få feil, og har et godt innhopp.

Eden Hazard (6): Belgieren kommer inn for en under-presterende Rodrygo, og gjør flere gode ting umiddelbart. Holder i ballen når han skal det, og lar den gå når det er behov for det. Delaktig i en del hurtige kombinasjoner, og skaffer et par frispark med sine gode bevegelser. Godkjent innhopp.

Luka Jovic (6): Virker pigg den tiden han er på banen, og kommer til et par meget solide målsjanser. Har et skudd tidlig etter innhoppet som ender i nettveggen, og litt senere går han på et løp hvor han kommer seg helt inn i boksen, men avslutningen ble reddet. Litt bedre takter enn de senere innhoppene.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.