Spillervurderinger: Chelsea (H)

Chelsea styrtet ut av startblokkene, og scoret allerede et kvarter ut i oppgjøret ved Mount. Like etter hvilen doblet Rüdiger ledelsen med et flott hodestøt. Et kvarter før full tid gjorde Werner vondt verre før Rodrygo satte inn 1-3-målet ti minutter før slutt. I ekstra omgangene viste Real Madrid nok en gang at de er best når det gjelder, og Benzema sikret avansement med sin scoring.

2-3 Karim Benzema (96′) – Assist: Vinícius Júnior

Det ble enormt spennende da Chelsea og Real Madrid skulle gjøre opp om en plass i semifinalen av Champions League tirsdag kveld. Den spanske giganten hadde et godt utgangspunkt med 1-3 fra Stamford Bridge, men gjestene fra London stupte ut av startblokkene, og fikk en tidlig scoring ved Mason Mount et kvarter ut i oppgjøret. Håpet var tent, og kun fem minutter inn i den andre omgangen var lagene like langt etter at Rüdiger stanget ballen i mål fra et hjørnespark Chelsea aldri skulle hatt. Timo Werner økte Chelsea sin ledelse til 0-3 med et kvarter igjen å spille, og det så hurtig mørkt ut for Los Blancos.

Selv om ting så mørkt ut så vet man at Real Madrid kan aldri utelukkes i Champions League, og ti minutter før full tid så stemte det endelig for vertene. Modric sendte inn et utsøkt innlegg med utsiden av foten mot Rodrygo som vakkert satte kula i mål på volley. Ekstra omganger var et faktum, og seks minutter ut i den første omgangen så fant Vinícius Júnior sin partner Karim Benzema i boksen, og for fjerde gang på to kamper scoret franskmannen. Målet ble helt avgjørende, og sendte Real Madrid videre til semifinalen i Champions League.

Thibaut Courtois (6): Må plukke ballen ut av nettet tre ganger, men kan ikke klandres for noen av scoringene. Den første scoringen er et godt skudd, den andre er en god heading, og den tredje er han på, dog uten å redde forsøket. Har noen gode involveringer med ball i beina, og er trygg på en del avslutninger. Ingen lett kamp for belgieren, men holder unna akkurat nok.

Dani Carvajal (5): Blir to svært ulike deler av oppgjøret for backen. Som høyreback sliter han de gangene han ikke får hjelp av Valverde, og posisjonerer seg ofte litt feil da. Med Valverde ved sin side er han trygg, og opererer godt sammen med resten av forsvaret. Offensivt klarer han ikke helt å involvere seg. Like før ekstra omgangene ble han omsider nødt til å spille midtstopper, og den oppgaven løser han briljant. Står imot, stanger unna, og slipper gjestene til få sjanser.

Nacho Fernández (4): Det ble muligens litt slik enkelte hadde fryktet med Nacho fra start. Har svært lite kamptrening, og virker rusten omtrent fra start til han må forlate kampen med skade. Blir litt for sen i duellene, og klarer ikke å rydde unna i eget felt. Linjen han setter defensivt sammen med Alaba fungerer heller ikke spesielt godt. Blir alt for aggressiv på den første scoringen, og nølende på begge de to neste.

David Alaba (6): Hakket bedre enn sin makker i midtforsvaret, men heller ingen enorm opptreden fra østerrikeren. På den første scoringen blir han som Nacho alt for aggressiv, og på den andre timer han feil med satsningen sin. Dog så bidrar han svært god i arbeidet med å vri spillet, og ikke minst spille forbi ledd, og frem til angrepet. Virket noe mindre trygg defensivt uten sin sedvanlige makker.

Ferland Mendy (5): Backen gjør en god del av sakene sine meget godt, og samtidig gjør han enkelte ting ekstremt svakt. Har godt driv med ball, og er flink til å spille seg ut av vanskelige situasjoner. Har også et meget godt innlegg til Benzema, hvor headingen ender i tverrliggeren. Dog så trekker det ned at franskmannen er den som mister ballen i forkant av 0-3-scoringen, og må ta på seg stor del av skylden der.

Luka Modric (9 BB): Det er lite som er usagt om denne spilleren her. For en moral, for en innsats, og for et vanvittig enormt innlegg i forkant av 1-3-scoringen. Spiller tidvis godt før Kroos går av banen, men du verden for en prestasjon han gjør etter tyskeren forlater banen. Styrer spillet enda bedre enn tidligere, og får opp tempoet i spillet betraktelig. De gangene han ikke er involvert offensivt så leverer han enorm innsats defensivt, hvor viktige brudd, og pasninger forbi ledd står sentralt.

Carlos Casemiro (7): Leverer ganske bra den tiden han er på banen, og spesielt med tanke på det defensive, og stabiliseringen bakover i banen. Hindrer flere farlige sjanser i å oppstå, og balanserer tidvis forsvaret godt når han slipper seg mellom de to stopperne. Har flere viktige brudd, både i form av knallharde taklinger, og taklinger som er time korrekt. Byttes ut når Real Madrid må jakte scoring, og det viser seg å lykkes godt.

Toni Kroos (5): Starter kampen veldig godt, hvor han både presser høyt, og er flink til å få flyt i ballen. Kombinerer godt med resten av midtbanen helt frem til Chelsea tar over. Da blir han løpende mye mellom, får ikke satt sitt preg på oppgjøret. Blir etterhvert også litt for treg, og tas derfor av til fordel for Camavinga som både tilfører energi, og løpskraft.

Federico Valverde (7): Jobber knallhardt gjennom samtlige 120 minutter, enten det er som back, høyre indreløper eller som høyre kant. Har enormt mange løp, og flere av de er svært gode. Løpene med ball fører både til sjanser skapt, og til baller gjenvunnet. Er svært vanskelig for motstanderne å få has på, og dette fører til at Real Madrid får flere frispark. Har en god synergi mellom offensive, og defensive bidrag.

Karim Benzema (7): I perioder er franskmannen ganske nøytral, og blir viktigere i fasen hvor han presser enn i fasen hvor han skaper sjanser. Dog så ser man også tidvis prov på høy kvalitet, blant annet med en heading i tverrliggeren. Så dukker han opp når Real Madrid trenger det som mest, og stanger inn 2-3-målet, hvilket sikret avansement til semifinalen. Viser nok en gang hvor viktig han både kan være, og ikke minst er.

Vinícius Júnior (7): Det blir litt som med Karim Benzema, hvor han i perioder ikke klarer å involvere seg nok, samtidig som han i perioder setter forsvaret til Chelsea på prøve. Gir Reece James konstant hodebry, og gjør på mange måter så backen ikke får involvert seg offensivt. Jobber utrolig hardt i denne kampen, og er tidvis god i press-fasen. Den målgivende pasningen på scoringen til Benzema er også av ypperste kvalitet.

Eduardo Camavinga (8): Kommer inn for Kroos, og tilfører en trygghet, og ro man ikke skulle tro at en ung spiller kunne. I tillegg til at det ser ut som om han har gjort dette til evig tid, så kommer også den ungdommelige råskapen inn. Utnytter hurtigheten sin kombinert med råskap, og bruker dette til å involvere seg på begge ender av banen. Defensivt rydder han opp, og takler hardt, mens han offensivt lar ballen gjøre jobben. Meget godt innhopp.

Marcelo Vieira (6): Det var nok mange som var usikre da de så den brasilianske backen i oppvarming, men tirsdag kveld løste han sakene sine ganske bra. Klarer å være en tryggere, og mer stabil versjon av hva vi har sett de siste sesongene, og slipper ikke til mye på backen sin. Offensivt er han trygg med ballen, og skaper noen kombinasjoner som er viktige.

Rodrygo Goes (7): Har ikke vært på banen mer enn to minutter før han scorer det utrolig viktige 1-3-målet. En scoring som er langt fra ferdigscoret, hvor han setter ballen i hjørnet på volley, hvilket sikret ekstra omganger. Jobber svært hardt i perioden etter målet, hvor han hjelper til begge veier. Er også involvert i en god del antall kombinasjoner offensivt, hvilket setter press på gjestene.

Lucas Vázquez (6): Spiller back i en forsvarslinje bestående av seg selv, Carvajal, Alaba, og Nacho, og slipper ikke til spesielt mye. Tilfører mye energi, og ikke minst løpskraft. Involverer seg begge veier, og kombinerer godt med Rodrygo, og ikke minst midtbanen ved flere anledninger. Viser at han kan løse oppgavene sine til tross for at forutsetningene ser dårlige ut.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Jobber dog enormt den tiden han er på banen, og gjør seg absolutt ikke bort.

Carlo Ancelotti (3): Real Madrid ser sterke ut det første kvarteret, men så fort gjestene scorer så faller det meste sammen. Det blir en mellomting mellom et høyt press, og det å ligge lavt i banen med mange spillere. Fungerer ikke spesielt godt i lange perioder. Virker dog som om han gjør en endring i spillestil med byttene sine, hvor han fokuserer mer på bevegelse, trygghet med ballen, og ikke minst tempo i ballen. Kunne absolutt ha gått inn i kampen med en bedre kamp-plan, og det ender nesten med eliminasjon, men skal ha kreditt for gode bytter til riktig tid, og redder på mange måter avansement med byttene sine.