Kamprapporter

Spillervurderinger: Athletic Club (B)

Nok en gang sviktet det for Carlo Ancelotti som trener for Real Madrid i Copa del Rey, og Athletic Club ble for sterke i kvartfinalen på Estadio San Mamés.

Athletic Club 1-0 Real Madrid
Estadio San Mamés, Bilbao
Copa del Rey, kvartfinale
Torsdag 3.februar, kl:21.30

1-0 Alex Berenguer (88′) – Assist: Mikel Vesga

Det har vært landslagspause for lagene i verdens toppfotball, eller hvertfall delvis da enkelte av de store ligaene sine cuper har pågått denne uken. For Real Madrid har en rekke spillere, eller nærmere bestemt flere av de brasilianske vært på utflukt. Eder Militão returnerte tidligere enn først antatt grunnet karantene i neste kamp for Brasil, mens Rodrygo, Vinícius Júnior og Casemiro ikke var tilbake mer enn et døgn før oppgjøret mot Athletic Club. Mange slitne bein, og lang reisevei var altså et faktum for flere av spillerne før det viktige oppgjøret.

For tredje kamp på rad i Copa del Rey spilte Real Madrid på bortebane, og denne gang var det San Mamés som var arenaen. Athletic Club har tatt seg til finalen de to siste årene, og var også laget som åpnet best torsdag kveld. Gjestene fra Madrid kom seg mer inn i kampen etterhvert, men ingen av lagene skapte veldig mye fremover, og det var målløst til pause. Etter pausen bølget kampen litt frem og tilbake, men heller ikke her skapte noen av lagene spesielt mye før innbytter Alex Berenguer viste frem et stykke magi, og scoret to minutter før full tid. Dermed ble det Athletic Club som avanserte til semifinalen i Copa del Rey.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Blir ikke utfordret veldig mange ganger i løpet av oppgjøret, men må til slutt se seg slått av Berenguer. Kan ikke klandres for scoringen. Har noen gode involveringer i feltet, og er eller trygg og god med ballen. God når spillet vendes, og belgieren involveres.

Lucas Vázquez (7): Den anvendelige spilleren var tilbake fra start på backen til Real Madrid, og gjør en veldig god innsats som vanlig. Defensivt er han meget solid, og har et par viktige brudd både ved hjelp av taklinger, og ved hjelp av smarte bevegelser. Er også relativt trygg, og god når Real Madrid spiller seg ut, hvor han ofte får frem ballen.

Eder Militão (8 BB): Heldigvis kunne Eder returnere tidligere fra landslags-oppholdet enn sine landsmenn, og igjen briljerte han. Stanger unna, løper opp motspillere, takler kraftfullt, og gjenvinner en haug med baller. God med ballen i beina er han også, og det er noen helt elleville sekvenser hvor han løper opp, og forbi Iñaki Williams hvor han forhindrer flere farlige situasjoner. Spiller nok en god kamp mot Athletic.

Nacho Fernández (6): Gjør mye bra, og har flere gode involveringer defensivt med taklinger, og brudd. Blir tidvis litt lett fintet bort, men det leder ikke til spesielt mange farlige situasjoner. Taper en duell i boksen hvor R. García kommer til en farlig sjanse, og blir fullstendig rundlurt på scoringen. Burde latt Berenguer gå utover i banen, og skyte med feil fot, fremfor å la han drible inn i boksen.

David Alaba (6): Spiller for første gang på lang tid på backen, og gjør egentlig en ganske god jobb, hvertfall til å begynne med. Stormer opp og ned langs siden, og deltar i enkelte kombinasjoner med Vinícius Júnior, men det leder ikke til spesielt mye. De gangene han er i posisjon for å legge inn så er det ingen i boksen, og blir litt alene på den venstre siden i kveld. Defensivt har han god kontroll.

Luka Modric (6): Den eneste av de på midtbanen som spiller til noe som kan minne om godkjent. Jobber hardt, fordeler ballen, flyter frem og tilbake i banen, og involverer seg en del. Forsøker noen kombinasjoner offensivt, og har noen lekre detaljer, men blir tidvis litt for alene i kveldens kamp.

Carlos Casemiro (3): Spiller absolutt ingen god kamp, og gjør nesten mer skade enn han gjør godt. Bommer på enkle pasninger, spiller inn i farlige områder, og mister ballen litt for ofte. Har også en forferdelig klarering i forkant av scoringen, hvor det er vanskelig å forstå hva han tenker. Kunne spilt ballen alle andre steder enn rett til en motspiller. Burde muligens vært hvilt etter lang reisevei, og lite restitusjon.

Toni Kroos (4): Pådrar seg et tidlig gult kort, og blir litt reservert etter dette. Påvirker ikke spillet nevneverdig, og selv om han er involvert i enkelte kombinasjoner så er det ikke mange gode løp han slå pasninger på. Blir en kamp under par, og han blir litt for usynlig, og litt for passiv i forhold til hva vi er vandt med.

Rodrygo Goes (3): Mye spilletid for Brasil sammen med kort restitusjonstid gjør at også han virket litt sliten. Er langt bedre tidlig i oppgjøret enn han er mot slutten, og burde nok vært byttet ut. Blir litt tvilende, litt nølende, og ikke bestemt nok. Kommer til en målsjanse, men avslutningen utfordrer ikke Athletic sin sisteskanse nevneverdig.

Marco Asensio (4): Spiller en noe uventet rolle som falsk nier fra start, og selv om han tidvis er en del involvert så blir han ikke farlig nok på mål. Kan til fordel være mer målrettet, bruke sine styrker i form av skuddfot, og ballkontroll på små flater. Har vell ikke et eneste skudd på mål, og det blir alt for lite for en spiller som er viden kjent for sitt skuddbein.

Vinícius Júnior (3): Muligens burde ikke den unge kantspilleren spilt kveldens kamp, for beina så tunge ut på unggutten. Får en del trykker, og smeller tidlig i oppgjøret, spesielt av Dani García, og det tar lang tid før midtbanespilleren får kort. Dette får han til å virke litt motløs, og det blir noen hakk under det vi forventer av han torsdag kveld.

Innbytterne: 

Isco Alarcón (5): Kommer inn for å spille falsk nier, igjen. Holder i ballen, og er delaktig i enkelte kombinasjoner, men det blir litt for lite trykk på mål. Er mye rundt 16-meteren, men truer sjeldent inn i boksen, og får heller ikke slått spesielt mange pasninger inn i boksen. Kommer til en sjanse mot slutten, men litt sløvhet gjør at han akkurat plasseres i offside.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Gjør ikke et spesielt godt innhopp, og mister ballen alt for ofte, og ikke minst alt for lett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.