Kamprapporter

Spillervurderinger: Alavés (H)

Det ble en tøff første omgang for Real Madrid hvor de stanget imot et lavtliggende Alavés-lag. I andre omgang ble det omsider bedre, og først frempå var Asensio med en magisk avslutning. Deretter satt kombinasjonsspillet slik det skulle, og Vinícius Júnior satte inn 2-0, før Karim Benzema satte spikeren i kista på overtid med sin scoring på straffespark.

3-0 Karim Benzema (90+1′) – [Straffespark]

Det ble en sedvanlig start på oppgjøret lørdag kveld, altså slik det som oftest er når Real Madrid møter et lag utenfor topp seks. Los Blancos har ballen mest, ruller opp, og forsøker bryte ned et lag som ligger usedvanlig dypt, og med samtlige ti utespillere nedenfor egen midtbane-sirkel. Noen halv-sjanser ble skapt, og noen avslutninger ble sendt i retning Alavés sitt mål, dog uten å utfordre Pacheco nevneverdig. Ingen av lagene scoret i første omgang, og stillingen var 0-0 til pause.

Andre omgang skulle omsider vise seg å blir langt mer spennende enn den første, hvertfall om følger Real Madrid. En drøyt time ut i oppgjøret, la Marco Asensio ballen til rette, og hamret den i det lengste hjørnet til 1-0. Ti minutter før full tid kombinerte Los Blancos hurtig på et touch, og sydde seg gjennom forsvaret til gjestene, hvor Vinícius Júnior dyttet ballen i mål til 2-0. På overtid av oppgjøret gikk Rodrygo ned i feltet, og Karim Benzema satte iskaldt straffesparket i mål til 3-0. Tre nye poeng til Real Madrid som befester plassen på toppen av tabellen.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): En relativt rolig dag på jobben for den høyreiste belgieren. Alavés har kun to skudd på mål, og de har sisteskansen full kontroll på. Holder buret rent, og får en rolig dag på jobben, spesielt i andre omgang, hvor gjestene omtrent ikke er over på Real Madrid sin halvdel.

Dani Carvajal (6): Hever seg flere hakk fra den pinlige opptredenen mot PSG, selv om han ser litt skjelven ut i begynnelsen av dette oppgjøret også. Får etterhvert kontroll på det defensive, og når han gjør det så slipper han seg mer løs offensivt. Tidvis involvert i flere gode kombinasjoner, hvor det går hurtig på et touch.

Eder Militão (6): Blir en noe mer rolig kamp for den unge brassen enn den som var i midtuken. Bryter noen baller her og der, og er involvert i fasen hvor Real Madrid vender spillet fra en side til en annen. Får satt hodet til ballen på et par offensive dødballer, men klarer ikke å få kula på mål.

David Alaba (7): Midtstopperen fra Østerrike har god kontroll lørdag kveld, hvor han fordeler baller med bravur, og er trygg bakover i banen. Slår flere gode cross-pasninger fra sin dype posisjon, og er flink til å starte kombinasjoner fra en lav posisjon. Defensivt er det bunnsolid i tospann med Militão, men må få en høyere karakter i kveld for hans bidrag i forbindelse med fordelingen av ballen.

Ferland Mendy (4): Defensivt er han solid som alltid, hvor han har full kontroll. Offensivt derimot er det tidvis så svakt at man ikke skulle tro det var mulig av en profesjonell forsvarsspiller. Er nærmere hjørneflagget enn medspillere med innleggene sine. Klarer heller ikke å involvere seg spesielt ofte i kombinasjonene med Vinícius Júnior, og slår ofte bak den hurtige brassen.

Federico Valverde (8 BB): Omtrent den eneste av Real Madrid-spillerne som levert til godkjent pluss i første omgang. Er involvert i alt som skjer fremover da det som oftest er han som setter tempoet, og får ballen fremover i banen. Dette fortsetter også i den andre omgangen, hvor han er en pådriver til tempo, gjenvinner baller, og deltar i kombinasjoner. Banens beste, uten tvil.

Carlos Casemiro (5): Det blir en kamp slik det ofte blir mot svakere motstand for Casemiro. Har blir løpende mye rundt på banen, uten å være veldig delaktig. Har noen gjenvinninger, men har også en dribling i egen 16-meter som leder til gjestene sin største sjanse. Burde muligens hviles i oppgjør som dette.

Luka Modric (7): Sammen med Valverde så er han veldig delaktig, og spesielt i kombinasjonsspillet. Flyter mye rundt, og ser ikke ut til å ha noen fast posisjon i en kamp som dette. Deltar på den venstre siden, og deltar på den høyre siden, samtidig som han tidvis er inne i midten for å fordele ballen videre. Jobber hardt, og viser tidvis frem klasse med hurtige kombinasjoner på få touch.

Marco Asensio (7): Tja, hva skal man si om denne mannen? Har en av de desidert beste skuddbeina i verden, men skyter kun en gang annenhver kamp. Hvorfor han holder på som dette er en gåte. Legger ballen til rette, og klemmer den enkelt i lengste hjørne fra tjue meter til 1-0. Er også delaktig i scoring nummer to, hvor han er tredje sist på ballen med en flott hæl-flikk.

Karim Benzema (6): Franskmannen så ordentlig tung ut i den første omgangen, hvor han omtrent ikke løper, og ikke klarer involvere seg i spillet. Slik fortsetter det også i begynnelsen av andre omgang, men utover i omgangen våkner han litt mer til liv, og spesielt etter scoringen til Asensio. Da blir det litt mer plass, og Benzema får rom til å gjøre bevegelsene sine, og skape kombinasjoner. Får også med seg en scoring på straffespark, og en assist til Vinícius Júnior.

Vinícius Júnior (6): Får veldig vanskelige arbeidsvilkår i den første omgangen, hvor forsvaret er tett på han, og han blir tatt ved flere anledninger. Får heller ikke mye hjelp av Mendy på siden sin, og Benzema i midten. Etter scoringen til Asensio åpner spillet seg opp noe mer, hvor brassen blir litt mer livlig, og litt mer delaktig i kombinasjonsspillet. Gjør en god bevegelse på mål nummer to, hvor han holder igjen, og er i posisjon når pasningen fra Benzema kommer.