Nyheter

Spillerne skal ha bedt Zidane om å gjøre færre endringer

Real Madrid er inne i en god periode, og står med seks strake seirer på rad. De siste ukene har Los Blancos funnet tilbake rytmen og stabiliteten i spillet sitt, og har slått lag som Sevilla, Gladbach, Atlético Madrid, Athletic Club, Eibar og Granada. Det er dog ikke lenge siden det stormet rundt klubben, og at det gikk rykter i media om at Zidane flørtet med å få sparken som Real Madrid-trener.

Flere av Real Madrids dårlige resultater, kom som en konsekvens av at Zidane gjorde mange – og unødvendige – rotasjoner på laget. En spiller som Marcelo har i en årrekke demonstrert sine fantastiske kvaliteter, men de to siste sesongene har han vist at han lenger ikke er god nok for Real Madrid. Likevel brukte Zidane brasilianeren i kamper mot det som i utgangspunktet burde vært overkommelig motstand. Isco og Marco Asensio er eksempler på to andre spillere som ikke har levert i nærheten av det som er godt nok.

De siste kampene har man sett en endring i måten Zidane disponerer troppen sin på. Franskmannen er kanskje treneren i verden som er mest kjent for å gjøre endringer på laget fra kamp til kamp, men det har det nå blitt slutt på. Det ser ut som at han har funnet en fast stamme i laget, som han velger å bruke kamp ut og kamp inn, uavhengig av slitne bein og slitasje på spillerne.

Ifølge Jose Felix Diaz i MARCA, har denne endringen kommet som følge av forespørsel fra noen av de mest innflytelsesrike spillerne i klubben. Sergio Ramos, Luka Modric, Karim Benzema, Toni Kroos og Casemiro regnes som ledere i klubbens hierarki, og de skal ha vært i et møte med Zizou da det stormet som mest før de viktige kampene mot Sevilla og Gladbach.

Spillerne skal ifølge MARCA har bedt treneren om å gjøre færre endringer på laget. De ønsket seg en fast ellever, som skulle stå sammen og få laget ut av den vanskelige situasjonen de da befant seg i. Siden har man sett at Zidane har oppfylt deres ønske. De siste seks kampene har han gjort endringer som følge av suspensjoner, skader eller sykdom – ikke endringer bare for rotasjonens skyld.

Det har vist seg å fungere. Martin Ødegaard er en av de spillerne som må jobbe hardt den neste tiden for å få en plass på laget, og det blir helt avgjørende på nyåret at han griper de sjansene han får.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.