Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
Shayan Jalilians spesialer

Skjebnekamp mot Atlético Madrid: – En kamp som må vinnes

Selv om vi er midt i en pandemi, og verden er i en unntakstilstand, så føler man på kroppen at det er en viktig kamp som skal spilles på søndag. El Derbi er alltid en spesiell kamp både for spillere og supportere. Denne gangen ligger det ekstra mye i potten. Det er sånne kamper spillerne elsker å være involvert i, og det er under disse oppgjørene helter og syndebukker blir skapt.

Rammene ville selvsagt vært helt annerledes dersom kampen hadde blitt spilt under normale omstendigheter. Wanda Metropolitano ville vært en heksegryte ut av en annen verden. Men det står uansett så mye på spill, at det skal og bør ikke være noe problem for spillerne å gå inn i kampen med full motivasjon og høyt tenningsnivå.

I forkant av oppgjøret ligger Real Madrid fem poeng bak Atlético Madrid, som på sin side har spilt en kamp mindre enn sine arge rivaler. Det er 13 kamper igjen av årets LaLiga-sesong, og det har kommet til et punkt der Los Blancos rett og slett ikke har råd til å tape denne kampen. Atlético Madrid og Diego Simeone har alltid vært kyniske og smarte taktisk, så for deres del er de nok greit fornøyd med eventuelt å få med seg ett poeng fra kampen.

Det holder ikke for Real Madrid: De tre poengene må bli igjen i den hvite delen av byen. Barcelona er nemlig også med der oppe.

Atlético Madrid har levert en veldig god sesong hittil. Signeringen av Luis Suarez har vist seg å være gull verdt, og det er kun Lionel Messi som har flere mål (19) enn Simeones uruguyanske toppspiss (16). «Los Colchoneros» har funnet nettmaskene 47 ganger denne sesongen, noe som betyr at de har fire flere mål i ligaen enn Real Madrid. Det skjer ikke ofte. Samtidig har de vært ekstremt solide bakover i banen, og 16 baklengs på 24 kamper må sies å være imponerende.

– Alle kamper mot Real Madrid er spesielle. Det er sånne kamper man ønsker å spille, og mange spillere blir evaluert etter prestasjoner i sånne kamper. Vi må ta revansje (0-2-tap mot Real Madrid i desember) og vise at vi vil vinne, sier Luis Suarez til LaLigas nettsider.

Vi må tilbake til 2013/14-sesongen for å finne sist gang de rødhvite vant LaLiga. Siden har de tapt to Champions League-finaler mot nettopp Real Madrid, så det er ingen som helst tvil om at det betyr mye for Atlético Madrid å slå tilbake. De har virkelig fått lukten av gull, og dette er rett og slett en mulighet de ikke kan la gå fra seg. En seier her vil være et stort steg mot et etterlengtet ligagull.

Real Madrid er på sin side ute etter å forsvare seriegullet de tok forrige sesong. Det har vært en merkelig sesong for de hvitkledde. Laget har slitt med hele 42 skader, spillere som har forlatt klubben, uro rundt Sergio Ramos og svært varierende prestasjoner. Men de er i god form for tiden, og står med fire seire og en uavgjort på de fem siste kampene. Det er et lag som gang på gang har vist at de bretter opp ermene når det virkelig står mye på spill, og med seier her vil de for alvor være med i tittelkampen igjen.

Men det er definitivt et svekket Real Madrid-lag som tar den korte turen til Wanda Metropolitano. Dani Carvajal og Sergio Ramos er ute med skader, det samme gjelder Eden Hazard. Karim Benzema har ikke trent for fullt med laget på over en uke, og dersom han starter kampen, er det spørsmålstegn rundt formen hans. Angrepsrekka til Real Madrid er lagets akilleshæl, så det er nærmest et «must» å få Benzema frisk til kampen – uansett form og forfatning. Hvis ikke blir det trolig Asensio og Vinicius i tospann på topp.

Det taktiske og disponering av troppen får være Zidanes hodebry inn mot denne kampen. Han og spillerne er nok fullstendig klar over at dette er en kamp som kommer til å definere lagets sesong. Man har allerede røket ut av den spanske supercupen og Copa del Rey. Laget har riktignok et godt utgangspunkt foran Champions League-returen mot Atalanta, men det skal mye til for at Real Madrid går hele veien i Europas gjeveste klubbturnering. Et potensielt ligagull er en mulighet som ikke kan glippe.

Derfor må denne kampen vinnes.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.