Shakhtar Donetsk 0-5 Real Madrid

Det var aldri tvil da Shakhtar Donetsk og Real Madrid møttes til dyst i Kiev tirsdag kveld, og selv om målene lot vente på seg så kom de i fleng. Real Madrid ga seg ikke før de hadde dyttet kula over mållinjen hele fem ganger.

0-5 Karim Benzema (90+1′) – Assist: Marco Asensio

Det var ingen god periode for Real Madrid rett før landslagspausen, hvor fasiten faktisk viser til to tap på rad. Ancelotti var tydelig misfornøyd etter både tap mot Sheriff Tiraspol i Champions League, og Espanyol i LaLiga Santander, men tirsdag kveld hadde de mulighet til å snu trenden. De hvitkledde fra den spanske hovedstaden var på besøk i Ukraina, hvor Shakhtar Donetsk stod på motsatt banehalvdel, et lag de tapte for i gruppespillet av Champions League forrige sesong.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão (Vallejo 87′), Alaba, Mendy (Marcelo 69′) – Modric (Camavinga 78′), Casemiro, Kroos (Valverde 78′) – Rodrygo (Asensio 78′), Benzema, Vinícius Júnior

Shakhtar Donetsk: Trubin – Dodo, Marlon, Krivtsov, Ismailly (Korniienko 75′) – Maycon, Patrick (Stepanenko 79′) – Tete (Antonio 46′), Pedrinho, Solomon (Marlos 46′) – Fernando (Mudryk 74′)

STARTELLEVER: Dette var de elleve utvalgte til å starte oppgjøret mot Shakhtar Donetsk.

Klønete selvmål

Det var Real Madrid som åpnet desidert best i Ukraina tirsdag kveld, og skapte de første sjansene. Allerede etter tre minutter testet Benzema skuddfoten, men forsøket endte like utenfor. Et minutt senere så var det Kroos som forsøkte lykken, men selv om Shakhtar sin sisteskanse måtte gi en retur så ble det ufarlig. Et par minutter etter dette var det Vinícius Júnior som drev fremover i banen, og sendte kula mot mål, men igjen reddet Trubin. Vertene var ikke på deres første visitt før klokka hadde passert kvarteret, og det var med en lang ball i bakrom mot Solomon, men Courtois var ute og feiet ballen vekk. Noen minutter senere var det Casemiro som endte opp med ballen etter et innlegg fra Mendy, og brassen forsøkte tuppe ballen i hjørnet, men en forsvarer blokkerte til corner.

Ved halvspilt omgang kom vertene til en stor sjanse da nr.31 kom rundt på siden, og slo ballen 45 grader inn, men Mendy avverget med en solid blokkering. En halvtime ut i oppgjøret forsøkte Toni Kroos lykken med venstre fot fra langt hold, og selv om skuddet var knallhardt så bokset Shakhtar sin sisteskanse unna med grei kontroll. Et par minutter etter dette forsøkte Benzema seg med venstre fot, men skuddet endte aldri mellom stengene. Snaut ti minutter før hvilen skulle vi omsider få kampens første mål, og det var uheldige Krivtsov som stod for dette. En lang ball ble spilt mot Benzema i bakrom, hvor midtstopper Krivtsov på klønete vis taklet ballen i en bue over egen målvakt til 0-1.

I løpet av omgangen siste fem minutter kom både Rodrygo og Benzema til skudd, hvor brassen var først frempå med en avslutning som snek seg like over tverrliggeren, før franskmannen sendte en retur hardt mot mål som Shakhtar sin sisteskanse reddet. Dermed ble det ikke flere sjanser eller flere scoringer i den første omgangen, og lagene gikk inn i hvilen på 0-1. Dette var positive nyheter for Real Madrid som har slitt stort med å hente opp lag i Champions League når de havner bakpå.

Et kvarter med magi

Det var ingen tvil om hvilket lag som skulle ha tre poeng tirsdag kveld, for i løpet av 15 minutter så banket Los Blancos ballen i nettet hele tre ganger. Først var det Karim Benzema som fant Modric like utenfor 16-meteren, og kroaten spilte vakkert gjennom til Vinícius Júnior som helt uten press fikk chippe inn 0-2 fem minutter ut i omgangen. Noen minutter senere var vertene frempå ved kantspiller Fernando, og avslutningen gikk via Casemiro mot mål, men Courtois reddet enkelt. Kun noen sekunder senere kom omsider Vinícius Júnior på løp fra siden hvor han fintet ut hele Shakhtar sitt forsvar før han klemte ballen i nettaket til 0-3. Vakkert solo-mål av den unge brassen.

FREKT: Vinícius Júnior var iskald, og frekk da han chippet inn 0-2-målet tirsdag kveld mot Shakhtar Donetsk.

Real Madrid ga seg omsider ikke der, for fire minutter etter timen var passert så kombinerte angreps-trioen hvor Benzema fant Vinícius Júnior på siden, før brassen sendte kula knallhardt inn mot Rodrygo i boksen, og der var han iskald. Brasilianeren på høyrekanten var aldri i tvil, og klemte kula kontant i mål til 0-4. Vinícius Júnior var på farten kun et par minutter etter scoringen igjen, hvor han kom i bakrom og forsøkte en lobb, men forsøket endte langt utenfor. Kun noen sekunder etter dette fikk vertene en dobbelt-sjanse. Først satte Fernando foten til ballen, hvor Courtois måtte gi en retur, og på returen brukte Marlos litt for lang tid, før Courtois reddet nok en gang.

BRAZILIAN CONNECTION: Rodrygo Goes og Vinícius Júnior herjet begge tirsdag kveld, og kombinerte for kampens fjerde mål.

Tjue minutter før full tid så stormet Benzema i bakrom, og franskmannen gjorde en frekk «stopp», hvor han sendte vekk Krivtsov før han sendte kula på mål, men forsøket ble reddet. Los Blancos spilte mer eller mindre de siste tjue minuttene av oppgjøret på cruise-control, men tross dette så skulle vi få en siste scoring. Et minutt på overtid så tok gjestene et hjørnespark kort, hvor Lucas fant Asensio som videre slo perfekt inn i boksen mot Benzema, og helt uten press var franskmannen nådeløs da han dyttet inn 0-5. Mudryk fikk muligheten til å redusere på overtid da han ble spilt i bakrom, men Courtois kom ut og gjorde seg stor før han reddet. Det endte dermed 0-5 i Ukraina tirsdag kveld.

SENT MEN GODT: Karim Benzema satte inn kampens femte mål et minutt på overtid av opågjøret.

Thibaut Courtois (5): Har ikke spesielt mye å gjøre i løpet av tirsdagens kamp, men tar det som kommer hans vei. Har et par gode redninger på skudd, og har en viktig redning på overtid for å holde buret rent. Gjør det han skal, og skaffer seg en ny smultring.

Lucas Vázquez (5): Gjør en godkjent kamp på backen, og muligens vil vi se mye av dette fremover med Carvajal ute. Stresser mindre enn tidligere, og blir ikke avslørt på åpenbare mangler defensivt. Offensivt bidrar han i perioder, enten i form av kombinasjoner eller i form av innlegg.

Eder Militão (6): Spiller en meget solid kamp bakerst, hvor han i tospann med Alaba slipper til særdeles lite. Holder det tett i midten, og selv om han flyter frem ved enkelte anledninger så bruker han hurtigheten til å komme tilbake i posisjon igjen. Godt å se at han ikke sliter med skade.

David Alaba (6): Kontrollerer det godt fra sin posisjon som midtstopper, og virker til å kommunisere bedre med Militäo dette oppgjøret. Veldig trygg med ballen i beina, hvor han ofte velger riktig, enten det er for å slå kort eller for å slå over ledd.

Ferland Mendy (6): Endelig var han tilbake igjen etter lang tid på sidelinjen. Har jobbet iherdig for å forhindre at beinhinnebetennelsen blir kronisk. Spiller en god kamp, og selv om han ved enkelte anledninger bruker litt for mange touch så har han full kontroll defensivt, samtidig som han bidrar offensivt i perioder. Løper også like mye som før skaden, hvilket er godt å se.

Luka Modric (7): Styrer spillet sammen med sin sedvanlige makker Kroos på midten, hvor de fordeler baller slik kun de to kan. Slår en helt vanvittig målgivende til Vinícius Júnior på 0-2 som virkelig løser opp alt. Har også mange andre gode involveringer, spesielt i pasningsspillet og i delen hvor det må vurderes hva som skal gjøres.

Carlos Casemiro (6): Ettersom ikke vertene kommer fremover veldig ofte så blir det en relativt rolig kamp for brassen. Dog så skal han ha kudos for at han kjemper knallhardt hele veien, og han i kveld var litt hurtigere til å kvitte seg med eller fordele ballen videre før det var for sent.

Toni Kroos (7): Tyskeren viste en helt annen side av seg selv i kveld, enn han gjorde sist han var på banen. Virket opplagt, og jobbet knallhardt når det var nødt for det, samtidig som han dro frem silke-foten ved flere anledninger. Viser også frem skuddfoten ved flere anledninger, og skal ha skryt for at han forsøker i første omgang.

Rodrygo Goes (7): Er ikke like markant som brassen på motsatt side, men du verden for en innsats han legger ned. Løper fremover uansett hvor god eller dårlig pasningen er, og skaper en rekke kombinasjoner både med Benzema, Lucas og midtbanen. Trekker med seg motspillere, skaper rom, og scorer kampens fjerde mål med et flott løp inn i boks, samt en god avslutning.

Karim Benzema (7): Franskmannen jobber knallhardt gjennom hele oppgjøret. Når han ikke er delaktig i kombinasjoner så presser han høyt, og når han ikke presser så stikker han på løp i bakrom eller faller ned i banen for å være tilgjengelig. Har noen meget gode kombinasjoner, og er egentlig involvert i alle scoringene. Presser frem et selvmål, har et par hockey-assists, en målgivende pasning og en scoring. Flott kamp.

Vinícius Júnior (9 BB): Den unge brassen hadde tatt på seg danseskoene i kveld, og viser hva som virkelig bor i han ved et par anledninger. På scoring nummer to gjør han et smart løp inn i boksen før han klinisk avslutter med en chip. Scoring nummer tre er et eneste kunststykke fra brassen, hvor han finter vekk fem spillere fra Shakhtar før han klemmer kula i mål. I tillegg til dette får han med seg en assist på scoringen til Rodrygo, og var banens beste i kveld!

BANENS BESTE: Vinícius Júnior scorer to mål, og spilte en målgivende pasning tirsdag kveld.

Marcelo Vieira (5): Kommer inn de siste 30 minuttene for Mendy, og det er tydelig at han ikke er like kvikk som franskmannen. Slår noen svært svake pasninger, og virker litt seig i steget, men gjør seg ikke bort, og har et helt middelmådig innhopp.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Jobber knallhardt, uten å markere seg spesielt mye.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Virker leken, og spillesugen den tiden han er på banen.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Får med seg en målgivende pasning etter et flott innlegg mot Benzema.

Jesús Vallejo (N/A): Spiller fort kort tid til å få noen vurdering. Godt å se han tilbake på banen igjen.