Real Madrid spilte en meget solid bortekamp på Ramón Sánchez Pizjuán og kunne ta med seg alle tre poengene hjem til Madrid.

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
LaLiga Santander, runde 12
Lørdag 5. desember, kl 16:15

0-1 Bono (55′) – [Selvmål]

Real Madrid kom ifra en meget skuffende bortekamp mot Shakthar Donetsk til Ramón Sánchez Pizjuán for å møte Julen Lopeteguis Sevilla, som på sin ble ydmyket 0-4 på eget gress mot Chelsea i midtuken. For Los Blancos sin del så ville ryktene ha det til at det var en reell mulighet for at Zinedine Zidane ville få sparken dersom hovedstadslaget gikk på nok et pinlig tap, og dermed var intet annet enn seier godt nok.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo (Asensio 66′), Benzema, Vinicius Jr

Sevilla: Bono – Navas, Koundé, Carlos (Idrissi 80′), Vidal – Jordán (Gudelj 64′), Fernando, Rakitic (Suso 64′) – Ocampos, de Jong (El Nesyri 64′), Munir (Torres 45′)

Kaotisk åpning

Real Madrid åpnet oppgjøret godt og før minuttet var spilt så skulle kampens første store sjanse komme. Ballen ble spilt til Vinicius som kom på et fint løp inn i Sevilla-boksen, men fra skrått hold gikk brasilianerens avslutning utenfor. Kun minutter senere holdt Real Madrid på å utnytte en grov feil fra Bono da Vincius blokkerte keeperens utspill, men nedfallsfrukten havnet etter litt klabb og babb i hendene på burvokteren fra Marrokko.

HAMRET TIL: Toni Kroos var nære på å sende Real Madrid i føringen da han hamret til fra rundt 20 meter, men skuddet gikk like utenfor.

Etter rundt 25 minutter så klemte Kroos til fra omlag 20 meter, men avslutningen gikk noen få centimetere utenfor mål. Minutter senere ville Ocampos ha rødt kort på Nacho da ballen traff midtstopperens hånd, men dommer Sánchez Martínez vinket spillet videre. Snaut ti minutter før pause var Real Madrid nok en gang nær ledelsen, da Benzema klemte til fra rundt 15 meter. Men en kjemperedning fra Bono sørget for at det fortsatt sto 0-0 da lagene gikk til pause etter en omgang der Real Madrid hadde vært det klart beste laget.

Selvmål og brassespark-bonanza

Hjemmelaget startet andreomgangen best og etter 52 minutter var Luuk de Jong nære på å sende vertene i føringen. Nederlenderen prøvde seg på et brassespark og traff meget godt, men heldigvis for Real Madrid så gikk skuddet rett på Thibaut Courtois som reddet forsøket. Kun minutter senere endte Real Madrid opp med å ta føringen. Benzema mottok ballen fra Rodrygo og spilte fint igjennom til Ferland Mendy, som kom fossende oppover sin venstre side.

Franskmannen la inn til Vinicius Jr som fikk en touch på ballen, noe som gjorde at Bono i Sevilla-målet ikke maktet å redde ballen, som trillet inn etter å ha skiftet redning via Sevillas sisteskanse. Etter dette ventet en lengre periode der Sevilla gradvis tok mer og mer over, og det var tydelig at Zinedine Zidanes mannskap satset på å trygge inn 0-1-seieren. Et kvarter før slutt ble det nettsus i målet til Thibaut Courtois, men heldigvis for Real Madrid så var det etter at frisparket til Gudelj gikk i nettveggen fra omlag 20 meter.

FEIRER: Vinicius Jr feirer etter å ha fremprovosert selvmål fra Bono i Sevilla-målet.

Hjemmelaget presset på for utlikningen og med ti minutter igjen av kampen så var Suso like nærme som Toni Kroos i første omgang. Skuddet fra drøyt 20 meter så ut til å ende i lengste kryss bak Thibaut Courtois, men skuddet gikk like utenfor. Fem minutter senere var det Lucas Ocampos som prøvde seg på et brassespark, men også denne gangen vartet Courtois opp med en redning og holdt nullen. Dermed endte Los Blancos opp med å ri av stormen og sikre seg alle tre poengene før onsdagens livsviktige kamp mot Borussia Mönchengladbach.

Thibaut Courtois (6): Har ikke en eneste redning i førsteomgangen men i andreomgangen ble det mer å gjøre. Redder det som kommer og er god og offensiv i feltarbeidet. God kamp og sikkert veldig deilig å holde nullen.

Lucas Vázquez (7): Løper som alltid utrettelig igjennom samtlige minutter. Spesielt god offensivt i dag da han kommer på stadige løp, noe som også strekker Sevilla-forsvaret. Har også god kontroll defensivt igjennom hele kampen. Ny, god kamp av Lucas som høyreback.

Raphaël Varane (6): Har veldig lite å gjøre i førsteomgang men får mer å henge fingrene i i andreomgangen. Gjør sakene sine godt men utpeker seg ikke spesielt verken den ene eller andre veien. Leder forsvaret på en god måte i dag.

Nacho (7): Får mye å bryne seg på med Lucas Ocampos, men løser dette mesterlig. Har tilnærmet stålkontroll på argentineren de gangene han blir satt på prøve. Er ellers meget god til å bryte foran og ødelegger mange Sevilla-forsvar av den grunn.

Ferland Mendy (6): Har stort sett god kontroll defensivt, men får sitt å bryne på med Lucas Ocampos. Er egentlig veldig anonym offensivt i dag men kommer på det ene løpet som ble avgjørende, og er veldig direkte involvert i at Real Madrid kan ta med seg alle tre poengene hjem,

Luka Modric (7): Sammen med Toni Kroos så gjør Luka Modric en meget god kamp i dag. Løper, kriger, finter og slår fantastiske pasninger om hverandre. Har blant annet en meget fin detalj i førsteomgang der han vender bort Rakitic og slår igjennom ledd til Rodrygo.

Casemiro (6): Litt mer anonym kamp av Casemiro i dag som var tilbake i startelleveren etter å ha blitt benket mot Shakthar. Stopper allikevel flere Sevilla-angrep og kriger som vanlig godt på midtbanen.

Toni Kroos (8 – BB): Er veldig nære på å sende Real Madrid i føringen i første omgang, men skuddet gikk like utenfor. Styrer ellers Real Madrid-midtbanen på mesterlig vis med Luka Modric og løser flere kinkige situasjoner med en forløsende langpasning.

Rodrygo (5): Offensivt var Rodrygo forholdsvis anonym i dag, men han spiller Vinicius Jr igjennom før minuttet er spilt og kunne fort fått en assist allerede da. Ellers jobber brasilianeren knallhardt defensivt og bidrar til at Sevilla skaper veldig lite frem til han ble byttet ut.

Karim Benzema (6): Har en meget god avslutning som ble stoppet av en enda bedre redning av Bono i første omgang, men er ellers noe anonym. Er likevel involvert i den avgjørende scoringen med en meget fin pasning til Ferland Mendy.

Vinicius Jr (7): Som alltid så skaper Vinicius konstant uro for Sevilla-forsvaret og han fremprovoserer selvmålet som ble avgjørende for at Real Madrid vant kampen. Gjør en god kamp og jobber spesielt godt defensivt, og bidrar til å temme Sevillas høyreside.

Innbyttere:

Marco Asensio (5): Kommer inn med en snau halvtime igjen men utpeker seg ikke nevneverdig. Blir litt overflødig både offensivt og defensivt og ser ikke ut til å være i form.