Intervjuer

Sergio Ramos: – Jeg har aldri villet dra

Etter seansen der Sergio Ramos tok avskjed med Real Madrid etter 16 sesonger så stilte klubblegenden opp for mediene for å feie all tvil til side rundt grunnene til at han nå forlater klubben.

Onsdag kveld annonserte Real Madrid at Sergio Ramos kom til å ta sitt farvel med klubben på en seremoni som skulle finne sted den påfølgende torsdagen klokken 12:30. Først ville det være en seremoni der både Florentino Pérez og hovedpersonen selv skulle holde taler, før klubblegenden skulle fotograferes med de 22 trofeene han har vunnet over de 16 årene han har tilbragt i klubben.

Les også: Florentino Pérez: – Dette er ingen enkel dag

Etter at seansen var ferdig så skulle Sergio Ramos selv holde en pressekonferanse, og rundt 14:15 satt han klar på podiet akkompagnert av Real Madrid-direktør Emilio Butragueño. Hovedpersonen selv gjorde et poeng ut av at han hadde all tid i verden, at han skulle svare på samtlige spørsmål og at han ønsket å klare opp i tvilen rundt prosessen rundt hans exit fra Real Madrid.

Emilio Butragueño åpnet pressekonferansen med en innledende tale der han hyllet mannen som satt ved sin side, Sergio Ramos.

– Dette er en veldig spesiell dag for Madridistas. Du har vært her i 16 år og dette er hjemmet ditt. Du har blitt en av våre store legender. Vi ønsker å uttrykke vår dypeste takknemlighet for alt du har gjort for denne drakten og denne logoen, samt hvordan du har ledet klubben til slik suksess. Du bør være enormt stolt over alt du har oppnådd i Real Madrid, og vi er også veldig stolte over å ha hatt en kaptein som deg. Kjære Sergio, tusen takk for alt og vi ønsker deg det beste for fremtiden.

Avskjed-seremonien: 

– Vi kommer rett fra en veldig emosjonell, spesiell, familiær og nær seanse. Jeg har kommet med mine ord med takknemlighet ovenfor alle og jeg vil også takke dere i media, som har fulgt meg igjennom denne fantastiske reisen. Over 16 år har dere kritisert meg og flattert meg, men jeg har brukt det som læring.

FARVEL: Florentino Pérez tar Sergio Ramos i hånda før han senere gir han en klem etter å ha tatt farvel med klubblegenden på vakkert vis.

Rykter:

– Jeg vil avklare alt som har blitt sagt den siste tiden. Jeg er en av de personene som liker at andre beskriver meg, og hvis jeg måtte beskrive meg selv med et ord så ville det vært renhet. Hvert minutt jeg har vært på banen og når jeg har hatt på meg denne logoen så har jeg vært meg selv, jeg har gitt både liv og sjel for denne klubben og det er slik jeg vil at de skal huske meg. Med både mine styrker og svakheter, men viktigst av alt som en mann og person med integritet.

Avskjed med klubben:

– Under seremonien sa jeg det, at jeg hadde likt å tatt farvel på stadion vår, men jeg må ta hatten av for klubben og presidenten. Avskjeden kunne ikke vært bedre, men jeg hadde likt å ta farvel med fansen ettersom jeg har vært her så lenge og dette er en følelse ingen kan ta fra meg. Til syvende og sist er omstendighetene slik som de er, og COVID-19 gjør at dette blir annerledes. Men jeg føler meg privilegert for alt jeg har opplevd her, alt jeg har vunnet og all den kjærligheten jeg har følt på under en så spesiell dag som dette.

Hadde du skrevet under for Real Madrid igjen?

– Uten et fnugg av tvil, selvfølgelig. Dette har vært det mest fantastiske kapittelet i livet mitt. Jeg kom for å vinne titler og jeg har vunnet mange titler her. Skulle jeg gjort noe annerledes så ville jeg tatt farvel med Sevilla den gang da som jeg tar farvel den dag i dag, men det å komme hit og skrive under for Real Madrid er en av de beste avgjørelsene jeg har gjort i livet mitt. Jeg hadde gjort det samme igjen tusen ganger.

Avklaring:

– Spillerne må snakke for seg på banen, ikke utenfor. Min beste versjon kan jeg tilby ute på gresset. Etterhvert så var omstendighetene slik at det ikke var mulighet å snakke sammen, og derfor sa jeg tidlig at når det var en nyhet så ville jeg være den første til å kommunisere dette og her er jeg.

– Det er et vanskelig tema, til syvende og sist så har alle sin mening. Presidenten har visst i tre-fire måneder at utfordringen med meg var ikke økonomisk, det dreide seg kun om år fordi jeg ville ha en kontrakt på to år mens klubben tilbydde meg ett år. Jeg ønsket meg to år for å ha ro og stabilitet for familien min og jeg, og det syns jeg at jeg har fortjent. Livet fortsetter. Et kapittel lukkes, mens et annet åpner. Ting skjer når det skjer.

MERITTER: Sergio Ramos er en av tidenes mest meritterte Real Madrid-spillere og vant 22 trofeer i den spanske hovedstaden.

Søke lykken:

– Det har skjedd at jeg har sagt til mine nærmeste at for meg så er Real Madrid og Sergio Ramos det perfekte ekteskap. Sånn er livet, ting blir som det blir og det er enkelte ting som man ikke kan endre og som man må akseptere. Nå må jeg finne en annen klubb, lykken og prestere på topp nivå, det er det som gjør meg mest gira. Også skal jeg prøve å vinne enda flere titler.

Ble du ikke prioritert?

– Dette er et spørsmål som jeg ikke kan svare på. Klubben har sine prioriteringer, men det er ingen spiller som er større enn klubben.

Forhandlinger med andre klubber:

– Det har aldri vært et tema. Siden januar, som er da jeg var ledig på markedet, så har det vært en og annen forespørsel fra interesserte klubber, men jeg har aldri tenkt på muligheten å dra og det har jeg vært ærlig på. Fra nå av må vi finne en god løsning for meg. Sevilla er en annen klubb i hjertet mitt. Jeg hadde en fantastisk periode der, men den dag i dag ser jeg ikke på det som en mulighet, det samme gjelder nok dem.

– Med all respekt til Barcelona, det er fullstendig uaktuelt å spille for dem. På samme måte som den nye Santiago Bernabéu er stor så er det uaktuelt å ikle meg Barcelona-drakten. Dere kan ta det helt med ro fordi dere vil aldri se Sergio Ramos med Barcelona-drakt.

Familien:

– Jeg har tenkt på dem alle og jeg ville egentlig ikke snakke om familien min fordi jeg blir så emosjonell. Jeg kom som er barn og jeg kom rett fra redet til foreldrene mine og søsknene mine. Den dag i dag har jeg vært igjennom den beste perioden i livet mitt og jeg har dannet en stor familie med konen min Pilar og mine fire sønner. Jeg har vunnet 22 titler og jeg kan si med enorm stolthet at jeg kom med familien min og jeg drar med familien min. Uansett hvor vi drar så vil vi alltid være sammen. De, kona mi, sønnene mine, søsknene mine og foreldrene mine er mine viktigste.

FAMILIE: Florentino Pérez sammen med Sergio Ramos og hans familie under dagens avskjed for klubblegenden.

Følelser de siste månedene:

– Det har vært vanskelig, det ikke vært lett. Den ekte lykken har man når man kan gå på banen, og når du må igjennom en lengre skadeperiode med ytterligere problemer, så har du dine tvil i løpet av denne perioden. Jeg kan heldigvis si at jeg er helt frisk nå og at jeg gleder meg masse til å konkurrere igjen.

– Jeg hadde likt å blitt her i flere år til og ha denne roen hva angår kontrakten, men hvis man analyserer disse 16 årene så hadde jeg gjort det samme igjen. Oppleve seks vanskelige måneder og 15 år og seks måneder med enorm lykke og masse suksess. Real Madrid er mitt hjem, min familie og min skole fordi her har jeg vokst som person og som profesjonell. I dag er det et på gjensyn, fordi Ramos returnerer, ikke tvil på det.

Mangel på kommunikasjon?

– Det jeg hadde å si har jeg allerede sagt. Jeg kom med løsninger og mer enn det har jeg ikke kunnet gjøre. Men jeg vil ikke fokusere på en enkelt samtale eller avslutningen det har blitt. Jeg vil fokusere på det vi har opplevd sammen, det vi har kost oss med. Florentino var presidenten som hentet meg til Real Madrid og da gikk en drøm i oppfyllelse for meg, han har gjort så jeg har vunnet alt jeg kunne vinne og han har lagt grunnlaget for vår suksess. Jeg vil ta med meg denne kjærligheten videre.

Forskjeller i forhandlingene:

– Den eneste forskjellen mellom klubben og oss var et år, klubben tilbudte meg et års forlengelse mens jeg ville ha to. I løpet av de siste ukene bestemte vi oss for å godta tilbudet fra klubben om et år med lønnsreduksjon, som vi alle visste om fra flere måneder i forveien. Dette var et tilbud som vi godtok, men da hadde det visstnok gått ut og vi fikk beskjed om at tilbudet ikke lenger lå på bordet.

– Mye har skjedd. Jeg har lyst til å avklare at jeg aldri har villet dra og at jeg alltid har ønsket å fortsette. Dette har vært innstillingen min. Vi vant LaLiga i fjor sommer etter lockdown og etter dette så tilbudte klubben meg muligheten til å forlenge kontrakten min, men pandemien tok mesteparten av oppmerksomheten. Etter dette kom klubben med et tilbud til meg på et år med en lønnsreduksjon.

– Pengene var aldri et problem. Uenigheten min var aldri økonomisk, det dreide seg om antall år og muligheten for ro og kontinuitet for familien min og meg. Jeg ønsket meg to år, klubben tilbudte meg bare et. Så utviklet dette seg og til slutt så aksepterte jeg tilbudet om ett år med redusert lønn, men da sa de til meg at dette tilbudet ikke fantes lenger og at det hadde utgått, noe jeg ikke var klar over. Jeg forlater klubben på en stolt måte over alt jeg har oppnådd og over de 16 årene jeg har vært her. Vi har vunnet mye og jeg tar med meg denne følelsen.

MANSJETTKNAPP: Sergio Ramos ble tildelt en meget eksklusiv mansjettknapp av klubbpresident Florentino Pérez som et synlig bevis på hans lojalitet og dedikasjon til klubben.

Angrer du på noe ved forhandlingene?

– Når noen kjøper merket mitt så kjøper de det med sine fordeler og ulemper. Jeg liker å alltid være meg selv og forholdet jeg har hatt med presidenten har vært ekstraordinært. Det har vært som et far-sønn-forhold sportslig. Jeg vil alltid være takknemlig ovenfor han og slik kommer jeg til å huske det.

– I familier har man også uenigheter men jeg kommer til å ta med meg kjærligheten og den klemmen han ga meg under seremonien. Han har latt meg oppleve en fantastisk periode og slik vil jeg at man skal huske det. Jeg ønsker ikke uenigheter, men jeg vil fortelle sannheten, og jeg vil alltid være den ærlige Sergio Ramos.

Private møter:

– Jeg vet ikke. Det er ikke et spørsmål som jeg kan svare på fordi jeg vet ikke hva som var motivene bak det faktum at tilbudet gikk ut uten at jeg var klar over det. Jeg skjønner at man forhandler som venner og har en vennlig tone under forhandlingene. Det er private møter som er personlige, og jeg vil ikke avsløre innholdet i disse møtene. For en uke siden kommuniserte de dette til meg via min agent og jeg ble overrasket. Jeg trodde at jeg enda kunne akseptere dette tilbudet, men det var for sent. Jeg er ikke bitter. Jeg fokuserer på familien min og det faktum at dette er et på gjensyn og ikke et farvel. De kommer for alltid til å ha en plass i hjertet mitt.

Svar på kontraktsforslaget:

– I motsetning til det dere tror så har jeg fått svar på privaten og dette vil jeg holde privat. Jeg er veldig stolt over seansen og hyllesten jeg fikk, og det var veldig emosjonelt for meg. Jeg har kost meg veldig.

SUKSESS: Sergio Ramos og Florentino Pérez har opplevd mye suksess sammen i Real Madrid.

Planleggingen til klubben:

– Jeg kan ikke mene noe på andres vegne. Hvis du spør meg for min situasjon så tar jeg med meg disse 16 årene og den stoltheten jeg har over det jeg har opplevd. Jeg har alltid villet fortsette i Real Madrid og ja, på et tidspunkt sa jeg at de kunne planlegge uten meg fordi jeg vet at ingen er viktigere enn klubben. I mitt tilfellet var forhandlingene uavhengige av planleggingen til klubben.

Fremtiden:

– Jeg vet ikke hvilken klubb jeg skal til, men dette er ikke øyeblikket for å snakke om dette. Det viktigste er ikke hvor men med hvem jeg er. Familien min har alltid vært med meg og målet er å være sammen med dem, dette endrer seg ikke. Det å være samlet med familien er en av mine store styrker og lykken min avhenger av dem. Det har vært mange år og jeg har en trist følelse inni meg, men det har vært noen fantastiske år og jeg er sikker på at dette er et på gjensyn.

Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane og Luis Enrique:

– Jeg har et fantastisk vennskap med Carlo Ancelotti og vi har alltid hatt dette vennskapet i tillegg til det profesjonelle forholdet. Jeg ringte han for å gratulere han da han returnerte men ikke noe mer. Jeg er veldig glad for det vi opplevde sammen da han var her sist.  Zidane har gjort seg fortjent til å bli kalt en av tidenes beste trenere og han er en av de beste trenerne jeg har hatt. Jeg er veldig glad i han, han er en av de store og jeg ser på han som en del av familien min. Når det gjelder landslaget og Luis Enrique så har jeg full forståelse for avgjørelsen han tok, men jeg vil ikke vurdere de. Jeg skal gjøre mitt for å komme tilbake til toppnivået mitt for å kunne returnere til landslaget, noe jeg har veldig lyst til og det skal jeg kjempe for.

Zinedine Zidane & Sergio Ramos
DEN FØRSTE: Zinedine Zidane poserer sammen med det første Champions League-trofeet han var med på å vinne som Real Madrid-trener.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.