Mats Hermansens spesialer

Ronaldo ferdig i United-comeback i Madrid?

Det er nettopp bekreftet at Cristiano Ronaldo er ferdig i Manchester United og portugiseren er dermed klubbløs etter VM. Passer det seg med et comeback i Madrid?

Det har stormet stort rundt Ronaldo i år. For første gang på veldig lang tid har Cristiano Ronaldo tilbragt mere tid på benken enn på banen. Fra å gå tidlig fra kamper, nekte å bli byttet inn på tampen mot Tottenham, til et intervju som skapte sjokkbølger gjennom fotballverden, er nå Cristiano Ronaldo ferdig som Manchester United spiller. Det blir spennende å se hvor han ender opp og om det i det hele tatt blir for en toppklubb i Europa. Spørsmålet er da, ønsker man Ronaldo tilbake i Madrid eller skal klubben la denne «muligheten» forsvinne?

At Ronaldo fortsatt kan levere mål er det liten tvil om. Det pågående VM-et vil bli en god audition for veien videre, men det er nok få klubber som er bekymret for formen til den aldrende portugiseren. For Real Madrid sin del ville det absolutt vært nyttig å ha et meget godt alternativ i angrep, spesielt nå som Benzema stadig sliter med skader. Men det er både fordeler og ulemper med en slik overgang.

Fordeler:

Fordelene er åpenbare. Ronaldo er den mestscorende fotballspilleren gjennom historien og er i vanvittig god fysisk form. Det er altså ingen tvil om at Ronaldo kan levere. Det at han også er ledig og kanskje ekstra motivert for å avslutte karrieren på topp, gjør også en eventuell overgang enda mer bankers. For Real Madrid sin del virker dette som pen perfekt «sportslig» mulighet. Benzema må stå over VM, samt at han mistet mange kamper før pausen. Benzema kommer tilbake, men sjansen for langvarige avbrekk ruver høyt. Det å ha en som Ronaldo tilgengelig vil vil gjøre flere Benzema-avbrekk mindre betydelige.

Ulemper:

Her er det mye å ta av. Vil Ronaldo komme inn, ødelegge dynamikken i gruppen, og samtidig stjele «spotlighten» fra de andre? Skal Real Madrid gå tilbake en gammel helt nå som man «endelig» har kommet over kneika? Og hva med økonomien i klubben, skal klubben blåse store summer på Ronaldo nå eller holde tilbake? Først og fremst er det rimelig å tenke at Ronaldo ikke vil nøye seg med en innbytter rolle. Dersom Ronaldo skal spille hver kamp, hvem skal da benkes? Real Madrid har per nå en perfekt angrepsrekke, der både Vinicius og Rodrygo allerede er godt innarbeidet, samt avhengige av kontinuitet fremover. Å satse på Ronaldo nå, en aldrende veteran, gir dermed liten mening. Dersom Ronaldo aksepterer en grei lønn, godtar en 6-måneders kontrakt og aksepterer en mindre rolle i klubben, ser jeg ikke noe galt med å ta han tilbake. Men kjenner vi portugiseren rett er dette langt fra sannsynlig. Spillestilen hans er også et stort problem. Ronaldo fungerte godt mot slutten av karrieren i Madrid, men mye pågrunn av Benzema sin rolle. Ancelotti har innført en spillestil der spissen er en stor del av det oppbyggende spillet og der flere spillere er involvert i scoringer. Ronaldo fungerer nok dårlig i en slik rolle, noe Ten Hag også har antydet.

Selvom det er fristende å hente Ronaldo på «billigsalg», virker ikke dette som riktig avgjørelse. Men det blir uansett spennende å følge og det kommer til å sverre greit med rykter i tiden fremover. Kanskje han finner seg en ny klubb allerede før VM er over?

Hva mener dere?

1 comment

Legg inn en kommentar