William Gromstads spesialer

Rekordene Ramos mister ved å forlate klubben

Sergio Ramos vil for alltid ha legendestatus i Real Madrid, uansett om han forlater klubben eller ikke. For øyeblikket nærmer han seg flere gjeve rekorder, som han ikke vil kunne få dersom han drar. Ved å forlenge med klubben, vil han sannsynligvis bli spilleren med flest kamper i Real Madrids historie. Nå har han 668 kamper, og er bak Raul (741), Casillas (725), og Manolo Sanchis (710).

Han nærmer seg også rekorden for flest sesonger i Real Madrid-drakt. Til nå har han spilt 16 sesonger i hovedstaden, etter overgangen fra Sevilla som 19-åring. Både Paco Gento og Miguel Angel har spilt 18 sesonger i klubben, så dersom han forlenger med to år, slik han selv ønsker, må han likevel forlenge ytterligere for å få rekorden alene.

Ramos kan også bli den mestvinnende spilleren i klubbens historie. Dett kan han faktisk klare allerede i løpet av denne sesongen, men da må Real Madrid vinne både Champions League og La Liga, noe som virker lite sannsynlig. Paco Gento vant 23 titler, og er etterfulgt av Marcelo og Ramos selv med 22. Skulle han forlenge, og lede Real til to Champions League-triumfer til, vil han tangere rekorden til Gento med 6 trofeer.

Sergio Ramos og Florentino Pérez under seremonien fra da Ramos forlenget sin kontrakt med Real Madrid tilbake i 2015. Blir det en ny forlengelse?

Kapteinen kan bli den som har styrt skuta i Madrid lengst, men det nok lite sannsynlig, ettersom han da må forlenge til 2024 for å ta igjen Gento, som var kaptein i ni sesonger. For øyeblikket er det kun fire spillere som har flere minutter i La Liga enn Sergio Ramos, som har spilt 43 900 minutter. Her trengs det også minst to sesonger til for å ta igjen Andoni Zubizarreta (55 746 minutter).

Alle tilknyttet Real Madrid gleder seg veldig til den nye Bernabeu står ferdig. Ramos kan bli den første i historien til å lede Real Madrid ut på det nye stadionet. Til slutt, og kanskje viktigst av alt: hvis Sergio Ramos forlater klubben i sommer vil han ikke få muligheten til å få en ordentlig avskjed av fansen, noe han virkelig fortjener.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.