Real Valladolid 0-1 Real Madrid

Bunnlaget Real Valladolid var desidert best i den første omgangen, men Thibaut Courtois stod imot og holdt buret rent. I den andre omgangen scoret Carlos Casemiro kampens eneste mål, og Real Madrid sikret tre nye poeng.

Estadio José Zorrilla, Valladolid
LaLiga Santander, runde
Lørdag 20.februar, kl:21.00

0-1 Carlos Casemiro (65′) – Assist: Toni Kroos

Det vil ingen ende ta for Real Madrid med tanke på spillere ute med skader, men tross dette så har Los Blancos klart seg relativt greit den siste tiden. De tre siste kampene i LaLiga har endt med seier, samtidig som buret har blitt holdt rent de to siste. Det kan virke som om at trioen med Varane, Nacho og Mendy har stabilisert seg defensivt, og at den som har vikariert som høyreback har løst oppgavene greit. Fremover i banen gnistrer det fortsatt ikke, men lørdag kveld hadde de en sjanse til å få noen nettkjenninger da bunnlaget Real Valladolid stod på motsatt banehalvdel.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Aseniso (Arribas 66′), Mariano (Duro 66′), Vinícius Júnior (Isco 66′)

Real Valladolid: Masip – Pérez, Fernández, González, Martínez – Alcaraz (Plano 84′), Mesa (Kodro 73′) – Janko (Jota 61′), Kike (Emeterio 84′), Orellana – Guardiola (Weissman 73′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zidane valgte følgende startellever til oppgjøret mot Real Valladolid.

Bunnsolid belgier i buret

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og skapte kampens første sjanser. Drøyt fem minutter ut i oppgjøret kombinerte de flott på den venstre siden, hvor Orellana ble spilt opp i boksen, og tuppet ballen mot mål, men Courtois stod i veien. Målvakten fra Belgia måtte gi en retur, og etter klabb og babb endte ballen hos Janko som klemte til på ny, men igjen reddet Courtois flott. Et lite minutt senere forsøkte Alcaraz lykken fra langt hold, men også dette skuddet hadde Courtois kontroll på.

MUR: Den belgiske sisteskansen stod som en mur mot Real Valladolid lørdag kveld.

Real Madrid slet med å komme til sjanser, og nærmest var et skudd over mål fra Asensio like før kvarteret. Snaut ti minutter senere satte Mariano ballen i mål, men angriperen var plassert i offside, og scoringen ble korrekt annullert. En halvtime ut i oppgjøret ble et innlegg sendt i boksen av vertene, og en heading gikk mot mål, men Courtois hadde full kontroll og reddet. Fem minutter før pause fikk Casemiro muligheten med hodet da et frispark fra siden traff han perfekt i boksen, men headingen endte over, og lagene gikk til hvile på stillingen 0-0.

Casemiro avgjør igjen

Like etter hvilen var det igjen Casemiro som fikk sjansen til å score, og igjen var det med hodet etter en dødball. Kroos svingte et hjørnespark inn, men headingen til Casemiro endte til side for mål. Et par minutter etter dette var det Lucas Vázquez som visste seg frem da han fintet rundt, før han sendte kula mot kort-hjørnet, men Masip hadde kontroll og reddet. Ti minutter ut i omgangen burde Real Valladolid gått opp i ledelsen da et innlegg fant en helt fri Orellana i feltet, men utrolig nok så reddet Courtois avslutningen til chileneren.

Fem minutter etter timen var passert skulle vi omsider få kampens første, og eneste gyldige scoring. Real Madrid ble tildelt frispark på den høyre siden, og som vanlig gjorde Kroos seg klar, hvor han bøyde inn et perfekt innlegg mot Casemiro som stanget ballen i det lengste hjørnet til 0-1. Etter dette var ble det gjort en rekke bytter for begge lag, og kampen stykket seg veldig opp, hvilket førte til at ingen av lagene skapte noe som helst ut oppgjøret. Dermed sikret Real Madrid tre nye poeng, og knappet inn forspranget til lillebror Atlético Madrid i ligaen.

AVGJORDE IGJEN: Carlos Casemiro steg til værs og stanget inn kampens eneste mål!

Thibaut Courtois (7 BB): Den belgiske sisteskansen stod bunnsolid lørdag kveld, og hindret scoring ved flere anledninger. Muligens var det ikke de beste skuddene som kom hans vei, men belgieren var trygg fra start til slutt. God på skudd, god i feltet, og har opparbeidet seg relativt gode igangsettinger. Flott kamp, og banens beste.

Lucas Vázquez (6): Tilbake som høyreback igjen etter han returnerte fra skade, og løser oppgavene relativt greit. Har til dels god kontroll defensivt, med unntak av et par situasjoner. I tillegg til å løse oppgavene greit defensivt så bidrar han offensivt med gode løp, og enkelte kombinasjoner.

Raphaël Varane (5): Spiller en kamp helt på jevne, hvor han har god kontroll defensivt stort sett hele tiden med unntak av et par situasjoner. Kan ikke direkte klandres for at noen av situasjonene oppstår. I andre omgang har han full kontroll sammen med resten av forsvaret.

Nacho Fernández (5): Som sin makker så har spiller han jevnt godt. Kan heller ikke klandres for situasjonene som vertene kommer til, muligens med unntak av Janko sitt skudd, hvor det glipper i markeringen. I andre omgang løser han det godt defensivt.

Ferland Mendy (5): En relativt anonym kamp fra den franske backen. Involverer seg veldig lite offensivt, men har samtidig god kontroll defensivt. Blir en kamp helt på det jevne, og må nok opp noen hakk offensivt for onsdagens kamp.

Luka Modric (6): Den kroatiske midtbanespilleren jobber som en helt fra start til slutt, og involverer seg så ofte han kan. Løper utrettelig, skaper noen kombinasjoner og har egentlig god kontroll sammen med resten på midten.

Carlos Casemiro (7): Står frem når Real Madrid trenger han, igjen! Er ekstremt solid i feltet, og kommer til flere headinger i gode posisjoner. Burde muligens utfordret Masip ved flere anledninger, men scorer det avgjørende målet og sikrer tre poeng for Real Madrid. Har i tillegg til dette flere solide brudd, og gjenvinninger.

Toni Kroos (6): Tyskeren spiller en solid kamp med de to andre på midten, hvor han slår flere gode dødballer. Sliter dog noe mer enn vanlig med de vanskeligste pasningene, og bommer enkelte av disse. Kan til fordel involvere seg enda litt mer lenger fremme i banen når angrepet er så passivt.

Marco Asensio (3): Spiller en svak kamp lørdag kveld, og bidrar særdeles lite. Omtrent det eneste man ser til kantspilleren er skuddet han har et stykke over mål etter tolv minutter. Må opp flere hakk til onsdag.

Mariano Díaz (3): Ingen god kamp av angriperen. Lite involvert, og gjør egentlig ikke veldig mye for å skape sjanser heller. Scorer et mål som korrekt annulleres for offside, og utenom dette er det lite å nevne fra Mariano.

Vinícius Júnior (3): Forsøker å involverer seg, og gjør noen finter her og der, men det leder ikke til spesielt mye. Finner liksom ikke helt ut av det, og ser ikke ut til å trives med Mariano på topp. Må opp mange hakk til onsdag.

Sergio Arribas (5): Jobber hardt, og forsøker involvere seg, men det leder ikke til spesielt mye. Kommer nesten til en målsjanse, men er litt for sent ute.

Hugo Duro (5): Moro for unggutten å få sjansen. Viser at han er sulten, og jobber hardt, men leder ikke til spesielt mye.

Isco Alarcón (5): Gjør ikke veldig mye ut av seg den tiden han er på banen, og tilfører ikke spesielt mye.