Real Sociedad 0-2 Real Madrid

Det var Real Madrid som åpnet best i den første omgangen før vertene tok over mot slutten, men ingen mål ble scoret, og det stod 0-0 til pause. Etter hvilen scoret Vinícius Júnior hurtig før Luka Jovic doblet ledelsen etter ti minutter. Dermed sikret Real Madrid tre nye poeng, og økte forspranget til rivalene.

Reale Arena, San Sebastian
LaLiga Santander, runde 16
Lørdag 4.desember, kl:21.00

0-1 Vinícius Júnior (47′) – Assist: Luka Jovic
0-2 Luka Jovic (57′) – Assist: Carlos Casemiro

Det ble en meget tøff kamp for Los Blancos i midtuken da Athletic Club stod på motsatt banehalvdel i den utsatte runde 9-kampen. Laget fra hovedstaden var de eneste som scoret, og takket være en belgisk vegg helt bakerst så ble tre poeng sikret. Lørdag kveld var det en ny baskisk motstander som stod for tur, og denne gang var det naboen fra San Sebastian, Real Sociedad på Reale Arena som ventet. Begge lag var før oppgjøret i toppen av LaLiga Santander, og i en runde hvor både byrival Atlético Madrid, og Barcelona tapte så var tre poeng kritisk.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro (Camavinga 65′), Kroos (Valverde 81′) – Rodrygo (Asensio 81′), Benzema (Jovic 17′), Vinícius Júnior

Real Sociedad: Remiro – Gorosabel (Zaldua 69′), Zubeldia, Le Normand, Salguero (Muñoz 86′) – Januzaj (Portu 69′), Guevara (Turrientes 62′), Zubimendi, Oyarzabal – Sørloth (Barrenetxea 62′), Isak

STARTELLEVER: Dette var de elleve spillerne som startet oppgjøret mot Real Sociedad (B).

Benzema ut med skade..

Det var gjestene fra hovedstaden som åpnet sterkest lørdag kveld, og skapte kampens første sjanse allerede etter tre minutter. Vinícius Júnior og Benzema spilte vegg før den unge brassen kom til avslutning, men forsøket endte rett på Remiro. Los Blancos fortsatte å styre kampen, men det ble bare halvsjanser, og like etter kvarteret måtte Karim Benzema gå av banen med en skade. Like før halvspilt omgang drev Vinícius Júnior fremover, og sendte av gårde et skudd i steget, men igjen endte det rett på Remiro. Et par minutter senere var en annen brasse frempå, denne gang Rodrygo, men også hans avslutning gikk rett i klypene til Remiro.

Vertene fra San Sebastian spilte seg mer og mer inn i kampen i den andre halvdelen av omgangen, og var det laget som skapte sjanser mot slutten av omgangen. Tretti minutter ut i oppgjøret så satte La Real et voldsomt press rundt Real Madrid sitt mål, og det var flere spillere involvert, men avslutningen ble til slutt blokkert ut til hjørnespark. Et par minutter før hvilen var de igjen fremover med mange menn, og igjen kom de til avslutning etter litt klabb og babb, men denne gang var det kaptein Oyarzabal som sendte avslutningen i nettveggen.

ENDELIG

Det var en pangstart av gjestene fra Madrid i den andre omgangen, hvor en sjanse ble skapt allerede etter et minutt. Jovic sendte gjennom til Rodrygo på den høyre siden, og unggutten kom i god posisjon, men igjen endte skuddet rett på. Et lite minutt senere kombinerte Vinícius Júnior og Jovic flott, hvor Vinícius Júnior spilte til Jovic med en mann i ryggen som lekker dyttet videre til Vinícius Júnior som iskaldt satte inn 0-1. Snaut ti minutter ut i omgangen kombinerte de to igjen, hvor Vinícius Júnior ble spilt i bakrom, sendte til Jovic, og fikk tilbake igjen, men avslutningen endte et stykke til side for mål.

FORTSETTER: Vinícius Júnior som han har gjort hele sesongen, og åpnet ballen på Reale Arena.

Ti minutter ut i omgangen hadde gjesten hjørnespark, hvor Kroos svingte inn i feltet, og Casemiro ruvet høyest. Brassen stusset ballen videre bakover i feltet, hvor Jovic stupte frem, og stanget inn 0-2 på mesterlig vis. Endelig fikk serberen en nettkjenning igjen. Tjue minutter før full tid kom det svenske stjerneskuddet Alexander Isak til en sjanse da han stormet fremover, men avslutningen endte en liten meter over. Tre minutter før full tid fikk Real Madrid en kjempestor sjanse da Militão spilte en flott ball i bakrom til Vinícius Júnior, og brassen hadde kun Remiro foran seg, men sisteskansen sklei, og fikk brassen litt ut av rytmen før han reddet skuddet. Dermed endte det 0-2, og Real Madrid sikret tre nye poeng.

STUPHEADING: Luka Jovic fikk tilliten da Benzema måtte av banen, og her stuper han inn 0-2-scoringen.

Thibaut Courtois (6): Får ikke veldig mange skudd på seg i dette oppgjøret, men er ute og gjør målet mindre ved et par anledninger, samtidig som han plukker en del baller i feltet. Med beina bommer han litt oftere enn vanlig, men settes også i en god del pressede situasjoner. Holder nullen for andre kamp på rad i ligaen, og holder formen gående.

Dani Carvajal (6): Trygg og god defensivt, hvor Oyarzabal omtrent ikke skaper noe som helst. Flyter tidvis litt langt over mot den venstre siden, og bruker litt tid på å komme seg tilbake i posisjon, men straffes ikke for det. Offensivt involverer han seg litt i begynnelsen av kampen, men det avtar utover i oppgjøret, og det bli en ok+ kamp.

Eder Militão (9 BB): For en kamp, og for en mann Militão er. Om La Real avanserte fremover i banen så var han der. Kom ballene i lufta så stanget han de unna. Kom spillerne til avslutning så blokkerte han de, og om det var behov for å takle unna så gjorde han det. Det var umulig å komme forbi brassen i dette oppgjøret, og viste i tillegg frem en solid pasningsfot da han sendte Vinícius Júnior i bakrom. Banens beste til Militão for en bunnsolid prestasjon.

David Alaba (7): Spiller heller ingen svak kamp, men settes helt i skyggen av sin makker. Dog så skal det sies at mye av det spilleren fra Østerrike gjør er å lede forsvaret, inkluder Militão, samtidig som han fordeler baller, og setter i gang overganger eller angrep. Virker til å få opparbeidet seg et flott samarbeid med Militão.

Ferland Mendy (6): Det blir litt som for Carvajal med backen på motsatt side. Er med fremover ved enkelte anledninger, men det er spesielt defensivt han bemerker seg. Har Januzaj i lomma gjennom hele oppgjøret, hvor den unge belgieren ikke skaper noe som helst. Har også full kontroll etter at Portu kommer inn. Styrken og hurtigheten til franskmannen gjør han svært solid defensivt.

Luka Modric (6): Som de andre på midtbanen så spiller han en godkjent kamp. Er som Kroos flink til å variere mellom å ligge dypt, og bli med fremover. Har noen flotte kropps-finter som åpner opp baner for kroaten, og er veldig god i fasen hvor angrepet startes fra lavt i banen. Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, og er tidvis veldig flink til å fylle på som en ekstra angrepsspiller.

Carlos Casemiro (6): Spiller helt på kanten fra første spark på ballen, hvor han takler hardt og klemmer til i duellene. Flere av de er helt rene, men enkelte er også nære å ta han ut av oppgjøret mot lillebror Atlético Madrid. Spiller enkelt, fordeler til nærmeste mann, og gjør det han skal. Er nest sist på 0-2-scoringen med en flott stuss.

Toni Kroos (6): Varierer mellom å ligge dypt, og bli med fremover hvilket er med på å skape en god dynamikk på midtbanen. Er god i pasningsspillet som vanlig, men det varierer ekstremt mye på dødballene. Slår en dødball som skaper en overgang for vertene med en gang, men slår også dødballen som leder til 0-2. Godt at han tas av for å få litt hvile mot slutten.

Rodrygo Goes (6): Kommer til et par gode sjanser i løpet av oppgjøret, og viser tidvis klasse. Kan til fordel være enda mer bestemt, og enda mer selvisk i enkelte situasjoner. Skaper noen gode kombinasjoner, men som de andre som bekler rollen på høyrekanten så blir han tidvis litt usynlig og faller litt ut av kampen.

Karim Benzema (5): Det er ikke veldig mye franskmannen er på banen før han må ut med en skade. Har noen gode kombinasjoner med Vinícius Júnior før han må av med noe som minner om en strekk i hamstringen. Håper tiden på sidelinjen blir kortvarig nå som han virkelig var i form…

Vinícius Júnior (8): Han er en pest og en plage for motstanderne hvor han skaper farlige situasjoner, sjanser og ikke minst gule kort på motspillerne rundt han. Driblet seg elegant rundt ved flere anledninger, og viser igjen klasse på den første scoringen. Tar ned ball, kombinerer med Jovic, og scorer iskaldt. Så ut til å ha et godt samarbeid med serberen. Burde dog stått med to mål, da han burde scoret på sjansen før slutt.

Luka Jovic (8): ENDELIG så stemte det for Jovic. Kommer til å ha en viktig periode foran seg med skade på Benzema, og du verden så deilig det er at han scorer i første kamp. Er involvert i begge scoringene, og flere gode sjanser. På den første scoringen holder han unna en mann før han dytter flott videre, og på den andre scoringen så stuper han frem, og stanger inn 0-2. Svært god med en mann i rygg, og kombinerer godt med Vinícius Júnior flere ganger. Bunnsolid innhopp.

Eduardo Camavinga (6): Kommer inn for å avlaste Casemiro i dypet på midten, og gjør en godkjent jobb. Bryter baller, fordeler videre, og kjemper knallhardt. Klemmer til i duellene, fordeler baller videre, og tilfører rikelig med energi.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.