Real Sociedad 0-2 Real Madrid: Spillervurderinger

Kveldens kamp kan oppsummeres med to ord: treverk og straffespark.

LaLiga EA Sports, runde 5
Lørdag, 14. september 2024

0–1 (58′) Vinícius Júnior – Straffespark (skaffet av Arda Güler)
0–2 (75′) Kylian Mbappé – Straffespark (skaffet av Vinícius Júnior)

Real Madrid sikret en 2-0-seier mot Real Sociedad i en intens ligakamp på Anoeta. Begge målene kom i andre omgang på straffespark, med Vinícius Júnior som scoret det første målet i det 58. minutt og Kylian Mbappé som la til det andre i det 75. minutt.

I første omgang hadde Real Sociedad flere store sjanser, men de var uheldige og traff treverket hele tre(!) ganger. Luka Sučić og Sheraldo Becker var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen, men Real Madrids forsvar fikk god hjelp fra målstengene.

I andre omgang fikk Real Sociedad en ny stor sjanse, men klarte ikke å utnytte den. Deretter tok Real Madrid kontroll over kampen. En hands fra Sergio Gómez resulterte i det første straffesparket, som Vinícius sikkert satte i mål. Litt senere ble samme mann felt i boksen. Mbappé konverterte den påfølgende straffen, noe som sikret seieren for Real Madrid.

Seieren var viktig for Real Madrid, spesielt etter noen vanskelige kamper på bortebane. Ikke bare var det avgjørende å komme seg godt gjennom den sedvanlige tøffe første kampen etter landslagspausen; laget fikk dessuten fornyet selvtillit før tirsdagens Champions League-oppgjør mot Leipzig.

Courtois (6): Selv om Real Sociedad skapte noen farlige sjanser, var Courtois solid når det trengtes. Det var først og fremst treverket som stod for redningene i kveld, men «Tibo» hadde et par viktige inngripener som hjalp Real Madrid med å holde nullen.

Carvajal (7): Carvajal jobbet hardt på høyrebacken og bidro både offensivt og defensivt.

Rüdiger (7): Rüdiger hadde en sterk kamp i forsvaret. Han sto imot Real Sociedads angrep effektivt, og han var også farlig på dødballer, med et hodestøt som tvang fram en redning fra Remiro i første omgang.

Militão (7): Militão var pålitelig i midtforsvaret sammen med Rüdiger. Han var sterk i luftduellene og god til å bryte opp motstanderens angrep. Mot slutten hadde han tydelig smerter – la oss håpe at det ikke er noe alvorlig.

Mendy (7): En klassisk Mendy-kamp. Lite offensivt, men gjør en knalljobb defensivt mot en meget god ving. Takefusa Kubo får ikke mye til mot sin gamle arbeidsgiver (eller som Take selv sier det, «klubben han ble sendt på lån fra»).

Modrić (6): Kroaten hadde en viktig rolle på midtbanen og bidro på et greit nivå. Vi forventer likevel mer av spilleren som har vært så stor for oss det siste tiåret. Vi sliter i perioder med å kontrollere kampen, og savnet av Toni Kroos virker per nå å være betydelig.

Valverde (7): Valverde jobbet som vanlig utrettelig på midtbanen og var viktig i å balansere laget, særlig uten Tchouaméni og Camavinga. Han presset høyt og sørget for at Real Madrid holdt intensiteten oppe gjennom hele kampen​. I likhet med Modrić blir det imidlertid noe i underkant når det gjelder pasningsspillet.

Güler (6): Den unge midtbanespilleren var mye involvert i kampen, uten å skape nevneverdig mye. Han fikk en dypere rolle enn vanlig i kveld. Det var hans skudd som førte til det første straffesparket.

Brahim (5): Rakk ikke å utmerke seg nevneverdig før han gikk ut med en tidlig skade.

Mbappe (8, BB): Begynner å finne formen nå. Franskmannen hadde blant annet et vidunderlig raid på venstrekanten som startet på egen halvdel. Straffesparket setter han sikkert. Til tider er han den eneste som skaper noe for laget.

Vinicius (7): Skuffende i store deler av kampen, men som vanlig har Vini kampavgjørende øyeblikk. Han setter straffen på 1-0 og gjør forarbeidet til 2-0.

Rodrygo (5): Han gjør ikke mye feil, så det er vanskelig å sette en spesielt lav karakter. Likevel må det være lov å melde skuffelse over hvor usynlig brasilianeren kan være. Det var ikke mye Rodrygo bidro med i dag, selv om han kom inn tidlig i første omgang.

Endrick (5): Kommer inn for sent til å utmerke seg.