Shayan Jalilians spesialer Spesialer

Real Madrids ti største spillere gjennom tidene – del 1/2

Real Madrid har hatt mange store spillere gjennom tidene, og klubben regnes av mange som det ultimate stedet å være for verdens beste spillere. Den ene store spilleren etter den andre har spilt for den myteomspunne klubben og skrevet seg inn i historiebøkene. Alfredo di Stéfano, Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane, Ronaldo Fenomeno og Sergio Ramos er et knippe spillere som har spilt for tidenes mestvinnende klubb i Europa. I denne artikkelen skal vi ta en gjennomgang av de største Real Madrid-spillerne gjennom historien. Det er mange som fortjener å bli nevnt, men vi skal forsøke å nevne de ti største klubblegendene i denne artikkelserien som vil bestå av to deler.

Cristiano Ronaldo (35)
Kamper / mål / målgivende: 438 / 450 /132

Cristiano Ronaldo regnes av mange som en av tidenes tre beste fotballspillere, og han er åpenbart også den beste Real Madrid-spilleren gjennom tidene. Portugiseren ble hentet til klubben i 2009, og var den gangen verdens mest ettertraktede fotballspiller, sammen med Lionel Messi. I løpet sine ni sesonger i den spanske hovedstaden vant han fire Champions League- og to LaLiga-titler. 35-åringen har vunnet Gullballen fire ganger, og tre av de har han vunnet mens han har spilt i Real Madrid.

Cristiano Ronaldo
I 2009 ble Cristiano Ronaldo presentert som Real Madrid-spiller foran et fullsatt Santiago Bernabéu. Det skulle vise seg å bli starten på en eventyrlig karriere i den spanske hovedstaden.

Cristiano Ronaldo har flere mål enn spilte kamper for Real Madrid. Portugiseren er med god margin tidenes mestscorende Real Madrid-spiller, og har også nest flest målgivende pasninger i klubbens historien. Hans vinnerskalle og dedikasjon mangler sidestykke,  og hans enorme fysikk har gjort at han nå i beste velgående herjer i Serie A for Juventus.

Alfredo di Stéfano (død)
Kamper / mål / målgivende: 
396 / 308 / ukjent

«The best player in the history of Real Madrid», står det skrevet på klubbens egne hjemmesider. Di Stéfano debuterte i profesjonell fotball som 19-åring for River Plate, før han noen sesonger senere signerte for Real Madrid, til tross for at Barcelona også kjempet hardt om hans signatur. Denne legendariske mannen var lagets største stjerne i æraen der klubben vant Champions League fem ganger på rad fra 1955 til 1960. Han vant også hele åtte LaLiga-titler som Real Madrid-spiller. Di Stéfano vant Gullballen ved to anledninger, og i senere tid har han blitt selve symbolet på Real Madrids identitet og vinnerkultur.

Alfredo Di Stefano
SUPER BALLON D’OR: Alfredo Di Stéfano poserer sammen med Super Ballon d’Or-en som han ble tildelt i 1989.

Alfredo di Stéfano døde dessverre 7. juli 2014, men hans arv vil alltid leve videre i Real Madrid. Den argentinskfødte legenden har i dag også fått Real Madrid Castillas stadion oppkalt etter seg. Det er for øvrig der Real Madrid-spiller sine kamper i disse COVID-tider.

Raúl González Blanco (43)
Kamper / mål / målgivende: 
741 / 324 / 112

«Han var ikke 10 av 10 i alt, men han var 8.5 av 10 i absolutt alt», har Fernando Hierro sagt om sin tidligere lagkamerat. Raúl er født og oppvokst i Madrid, og selv om han spilte for Atlético Madrid som barn, var det i Real Madrid han skulle bli en av Spanias største spillere gjennom tidene. Han debuterte for Real Madrid som 17-åring og spilte for klubben i 16 sesonger. Spissen vant tre Champions League- og seks LaLiga-titler i løpet av sin tid i klubben.

Raúl
Raúl er selve definisjonen på hvor langt man kan komme med ydmykhet, dedikasjon og ærgjerrighet.

Med sine 741 kamper for Real Madrid, er Raúl den spilleren som har spilt flest kamper for klubben. I løpet av hans 16 år var det mange spillere som kom og dro fra Madrid, men han hadde alltid en stor rolle i laget. Hans ydmykhet, ærgjerrighet og kjærlighet for drakten gjorde at han i en årrekke var kaptein, og en spiller som er høyt respektert i Spania. I dag er han trener for klubbens Castilla-lag, og det er uungåelig at han på et tidspunkt blir Zidanes arvtager som hovedtrener for klubben i sitt hjerte.

Sergio Ramos (34)
Kamper / mål / målgivende: 666 / 100 / 40

En levende legende, som er på utgående kontrakt og går en usikker framtid i møte. Likevel er Sergio Ramos en av historiens beste og mest innflytelsesrike spillere. Kapteinen har spilt for klubben siden han var 18 år, og har vunnet alt som vinnes kan. Fire Champions League-titler, fem LaLiga-titler og verdensmester med det spanske landslaget.

SUKSESS: Sergio Ramos og Florentino Pérez har opplevd mye suksess sammen i Real Madrid.

Dersom Ramos får forlenget kontrakten sin, kan han fort ta igjen Raúl som spilleren med flest kamper for klubben. Midtstopperen har en råskap i spillet sitt som man knapt har sett makan til, og det eneste som gjelder for han er å vinne for alt det er verdt. En autoritativ leder på banen som er høyt respektert av sine lagkamerater. Uerstattelig spiller for Real Madrid.

Zinedine Zidane (48)
Kamper / mål / målgivende: 
227 / 49 / 68

Zinedine Zidane er en stor helt for mange fotballspillere. Den elegante midtbanespilleren hadde en god kombinasjon av rå fysikk, gudbenådet teknikk og en fantastisk spilleforståelse. Zidane var en ydmyk og stille person, men på banen var det han som var lederen for det store orkesteret på banen. En spiller som er høyt elsket av millioner av mennesker. Han fikk dessverre en lite verdig avslutning på karrieren da han skallet ned Materazzi i VM-finalen, men vil for alltid huskes som en av tidenes beste midtbanespillere.

Zinedine Zidane
CHAMPIONS LEAGUE: Zinedine Zidane med Champions League-trofeet han var med på å vinne i 2002.

Franskmannen vant  Champions League og LaLiga «bare» én gang som Real Madrid-spiller. Han ble også verdensmester med Frankrike, og har også en Gullball han kan se tilbake på med stolthet. Som trener har han vunnet Champions League tre ganger og LaLiga ved to anledninger. Zidane er «klubbens mann», og er en person Florentino Pérez har et stort hjerte for.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.