Nyheter

Real Madrids backproblem

Skadeproblemene til Mendy og Carvajal gir Real Madrid store problemer på backposisjonene.

Backposisjonene er på papiret en del av laget hvor Real Madrid er svært sterke. Ferland Mendy og Dani Carvajal er blant de beste spillerne i verden i sine posisjoner, og det er ikke mange år siden Marcelo dominerte langs venstresiden. De angrepsvillige backene får ofte en stor del av æren for at Real Madrid var så gode offensivt under Zidane sin første periode i klubben. Nå ser situasjonen langt mørkere ut.

Det er ingen tvil om at Real Madrid i Mendy og Carvajal har et av de beste backparene i verden. Det hjelper likevel svært lite når begge to sliter enormt med skadeproblemer. Carvajal mistet stort sett hele forrige sesong med forskjellige muskelskader, og spanjolen har allerede dratt på seg en ny skade som holder han ute i flere måneder. Mendy har slitt med beinhinnebetennelse siden begynnelsen av mai, noe som betyr at han snart har vært ute i et halvt år. Franskmannen har vært tilbake på treningsfeltet i løpet av de siste dagene, men det er grunn til bekymring når det kommer til Mendys skadeproblem og fysiske form.

Saken fortsetter under bildet

SKADET: Ferland Mendy har slitt med en skade i benet helt siden begynnelsen av mai.

Med sine to beste backer ute har Ancelotti måtte trikse og mikse en del på backene. Nacho, Alaba, Miguel, Valverde og Vázquez har alle spilt back denne sesongen, og i onsdagens kamp mot Sheriff ble til og med Camavinga benyttet som venstreback mot slutten av kampen. Marcelo er også et alternativ på venstreback, men Real Madrids kaptein har vært ute med skade hele sesongen så langt. I vår ble også Vinícius brukt som høyrevingback i semifinalen-oppgjøret i Champions League mot Chelsea.

Lucas har virket som den åpenbare erstatteren på Real Madrids høyreback etter at han imponerte i Carvajals skadefravær forrige sesong. Allikevel er det mye som tyder på at Ancelotti ikke er overbevist over Lucas i den posisjonen, ettersom han ved flere anledninger har foretrukket Valverde fra start. Dette er for så vidt ikke særlig overraskende etter Vázquez sin begredelige prestasjon på Mestalla, da han på klønete vis serverte Valencia 1-0-scoringen.

I Mendy sitt fravær på venstresiden er det stort sett Miguel og Nacho som har byttet på å spille. Alaba startet sesongens to første matcher på venstreback, men Ancelotti har tilsynelatende nå bestemt seg for at midtstopper er østerrikerens beste posisjon. Den unge og lovende Miguel Gutiérrez har imponert offensivt i sine to kamper fra start, men det har blitt tydelig at han har en del å gå på defensivt fortsatt. Med Nacho som back mister Real Madrid all offensiv bidragskraft fra venstrebacken sin, og det tillater også motstanderens forsvar å fokusere kun på Vinícius som trusselen fra venstresiden. Dette er en klar svekkelse av en av lagets viktigste offensive våpen.

Saken fortsetter under bildet

VIKARER: Både Miguel Gutiérrez og David Alaba har vikariert på venstrebacken denne sesongen.

Forhåpentligvis vil Ferland Mendy være tilbake fra sitt lange skadeavbrekk innen kort tid, og situasjonen vil da trolig se langt bedre ut. Ancelotti vil få da ha mulighet til å rotere med Lucas og Nacho på høyreback i Carvajal sitt fravær, mens Vinícius trolig vil få litt mer hjelp lenger frem i banen. Akkurat nå er det i hvert fall ingen tvil om at Real Madrid har et ganske stort backproblem.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.