Real Madrid
vs
Real Betis
La Liga runde 33
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
24/04/2021
21:00
Strive Sport
David Enerstad Hansens spesialer

Holder ikke samme nivå

Det fantastiske sluttspillet i Champions League nærmer seg med stormskritt. Statistikk viser at Real Madrid per dags dato ikke kan måle seg med konkurrentene.

Utslagsrundene i verdens gjeveste og mest populære klubbturnering, Champions League, sparkes i gang omtrentlig om en måned. Real Madrid spiller sin første åttendedelsfinale-kamp borte mot Atalanta 24. februar. Laget fra Bergamo overrasket stort under fjorårets Champions League-strid, de blåkledde røk på et bittert overtids-tap mot Paris Saint-Germain i kvartfinalen. De svarte og blå, som de kalles, ligger per dags dato på en 6. plass i Serie A, men befinner seg kun ett poeng bak tredjeplassen. Den høye tabellplasseringen kommer ikke som noen overraskelse, når man ser hvilken form Atalanta er i om dagen.

Det angrepsvillige laget har ikke tapt på småfrekke 12 kamper, og dette er kamper hvor blant annet Roma, Juventus og Ajax har stått på motsatt banehalvdel. Atalanta skal derfor ikke undervurderes av Los Blancos, selv om de hvitkledde tidligere har gått seirende ut av turneringen hele tre (!) år på rad – 2016, 2017 og 2018.

Ser vi bort ifra denne fantastiske statistikken, har Los Blancos hatt problemer under årets sesong, både i hjemlig liga og Champions League. Jeg tenker derfor at tiden er inne for å ta en titt på hvordan Real Madrid har prestert under årets sesong, sammenlignet med de andre resterende lagene i den gjeve klubbturneringen.

(Saken fortsetter under bildet)

DEN TREDJE: Cristiano Ronaldo under feiringen av Real Madrids Champions League-triumf i 2018, hans tredje tittel i den prestisjetunge turneringen for Real Madrid.

Hvor ligger egentlig nivået i Champions League-sluttspillet? Har Los Blancos kvalitetene som skal til for å løfte troféet nok en gang? Vi tar en titt på Champions League-konkurrentenes resultater så langt i år:

Seire/Uavgjort/Tap

Manchester City: 21/6/2

Bayern: 20/5/2

Porto: 19/3/4

PSG: 18/3/6

Sevilla: 17/4/7

Atlético: 17/5/3

Barcelona: 16/5/6

RB Leipzig: 16/5/4

Borussia Dortmund: 15/3/8

Liverpool: 15/10/4

Juventus: 16/6/3

Real Madrid: 14/5/7

Chelsea: 14/8/6

Atalanta: 13/8/4

Lazio: 12/8/5

Borussia Mönchengladbach: 11/9/5

Hvis du er usikker på tallenes betydning, viser de blant annet at Real Madrid har tapt nest flest kamper (7) sammenlignet med Champions League-konkurrentene så langt i sesongen, kun Dortmund har tapt flere (8).

Selvfølgelig er dette kun statistikk, og statistikker gir ikke alltid gode svar, selv om akkurat disse tallene kan virke ganske så urovekkende. Vi skal også ta i betraktning at flere av lagene spiller i «mindre» ligaer, hvor konkurranse-nivået ikke nødvendigvis er like høyt som i LaLiga.

Real Madrid har allikevel gått på overraskende smeller i turneringen ved tidligere anledninger, vi skal faktisk ikke lenger enn to år tilbake i tid, når Los Blancos ble beseiret 5-3 av nederlandske Ajax over to åttendedelsfinale-kamper. Året etter gikk heller ikke som planlagt for de hvitkledde, laget ble sendt ut av Manchester City etter personlige feil i åttendedelsfinalen.

Etter to skuffende Champions League-år, er jeg sikker på at gigantene fra Madrid har et stort ønske om å reise seg og komme seirende ut av turneringen denne gangen.

Hva tror du om sjansene til Los Blancos i Champions League?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.