Real Madrid 6-1 Mallorca

Standarden ble satt tidlig onsdag kveld hvor Benzema åpnet ballet etter to minutter. Asensio fulgte på med en scoring tjue minutter senere før Kang-In Lee reduserte til 2-1. Etter dette scoret Asensio to ganger, og sikret sitt hat-trick før Benzema scoret til andre, og Isco fullførte kvelden. Det endte til slutt 6-1, hvor Real Madrid overkjørte Mallorca.

6-1 Isco Alarcón (83′) – Assist: Vinícius Júnior

Det har vært en særdeles god sesongstart for Real Madrid under hjemvendte Carlo Ancelotti. Mål har blitt scoret i bøtter og spann, og selv om det ikke har vært like tett bakover så har Los Blancos stukket av med seieren i alle kamper, unntatt en hvor det endte med poengdeling. Ikke bare har resultatene kommet, og mål blitt scoret, men Real Madrid har også underholdt på veien med tidvis flott spill. En miks av unge, og rutinerte spillere har levert varene, hvilket viser prov på en lovende fremtid, og en lovende nåtid. Onsdag kveld var det duket for midtuke-runde i LaLiga, og denne gang var det Mallorca som kom på besøk til Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid: Courtois – Nacho (Santos 79′), Militão, Alaba, Gutierrez – Valverde, Camavinga (Blanco 60′), Asensio (Isco 72′) – Rodrygo (Lucas 72′), Benzema (Jovic 79′), Vinícius Júnior

Mallorca: Reina – Sastre, Valjent, Gaya (Costa 59′), Olivan – Kubo (Baba 46′), Febas (Sanchez 59′), Battaglia, Lee – Hoppe (Abdon 59′), Junior (Mboula 76′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Mallorca onsdag kveld.

Pangstart

Det skulle tidlig vise seg hvem som tok kommandoen onsdag kveld, for allerede to minutter ut i oppgjøret så lå kula i mål. Karim Benzema var våken da han snappet ballen fra uheldige Gaya som sklei som bakerste mann, og franskmannen stormet mot mål før han sendte kula i det lengste hjørnet via hanskene til Reina, 1-0. Noen minutter etter scoringen var det utlånte Real Madrid-spiller Take Kubo som testet skuddfoten for Mallorca, men forsøket endte like utenfor lengste stolpe. Kun et lite minutt senere forsøkte Marco Asensio en meget frekk variant da han skrudde et hjørnespark mot mål, men Reina fikk avverget i siste sekund ved å bokse unna. Snaut tjue minutter ut i oppgjøret var gjestene frempå igjen, hvor en rekke flotte kombinasjoner endte med at Kang-In Lee flikket mot Junior som klemte ballen like over mål.

ÅPNET BALLET: Karim Benzema sikret Real Madrid en pangstart med scoring etter to minutter.

Ved halvspilt omgang lå omsider ballen i mål igjen, og nok en gang var det Real Madrid som scoret. Vinícius Júnior spilte frem landsmann Rodrygo i feltet, hvor han dro seg innover og slo ballen via en motspiller, i Reina og ut i feltet, hvor Asensio var først frempå, og dyttet returen i mål til 2-0. Det smalt omsider hurtig motsatt vei for rett etter avspark dro Kang-In Lee seg forbi en rekke hvitkledde spillere før han klemte ballen ballen i det lengste hjørnet, og plutselig var det 2-1. Like før halvtimen skulle omsider Real Madrid finne veien til nettmaskene igjen da Militão spilte en flott pasning opp mot Benzema som på et touch spilte videre til Asensio på løp. Det var alt annet enn et lett mottak, men Asensio fikk ballen med seg, og var iskald da han satte ballen forbi Reina til 3-1.

3-1: Marco Asensio gjorde et godt mottak, og stormet mot mål før han iskaldt satte ballen i mål.

Ti minutter før hvilen hadde Real Madrid en ny kjempestor sjanse da Vinícius Júnior dro seg forbi på høyre side, og fant Benzema i feltet som videre stusset mot Asensio. Spilleren som allerede hadde scoret to ganger satte foten til ballen, men en fantastisk blokkering hindret mål imot for Mallorca. Tre minutter før pause var samme mann frempå igjen, denne gang med en avslutning fra tjue meter, men forsøket endte rett på Reina. I omgangens siste ordinære minutt fosset Real Madrid fremover hvor Benzema fant Asensio på bakerste stolpe som videre headet ned til Vinícius Júnior, men avslutningen til brasilianeren ble reddet av Reina. På overtid av omgangen kombinerte Real Madrid hurtig med Camavinga til Valverde, videre til Vinícius Júnior som igjen fant Asensio før Benzema til slutt sendte kula mot mål, men igjen reddet Reina.

Mål-bonanza

Kun tre minutter ut i den andre omgangen så kom Vinícius Júnior seg helt fri, og fintet vekk en forsvarer før han var alene med Reina, men avslutningen ble dessverre svak, og endte utrolig nok rett på Reina. Det skulle omsider ikke gå mange sekunder før Los Blancos fikk en ny stor sjanse da Rodrygo dro seg frem på siden, og fant Benzema i feltet som enkelt rev seg fri, og scoret. Gjestene klaget omsider etter scoringen, og dommeren annullerte scoringen for en særdeles liten kontakt med en Mallorca-forsvarer. Ti minutter ut i omgangen skulle omsider Marco Asensio få hat-tricket sitt da han ble spilt opp på tjue meter av Benzema, før han la ballen til rett og klemte den i mål til 4-1. Noen minutter etter timen ble en ball spilt inn i feltet mot Lago Junior, men igjen sendte han ballen utenfor stengene.

4-1: Marco Asensio fant tilbake til gamle trakter med en scoring på langskudd da han økte til 4-1.

Et kvarter før full tid kom innbytter Abdon til avslutning fra tjue meter da han klemte til på halv-volley, men forsøket endte like over. Noen få minutter senere sendte David Alaba en vakker langpasning opp mot Benzema som elegant tok den med seg med ryggen, og enkelt satte kula i mål til 5-1. Mange trodde kanskje at det var slutt der, men sånn var det ikke for syv minutter før full tid så ble Vinícius Júnior spilt frem på siden, og han brukte god tid med kula før han fant Isco i feltet som økte til 6-1. I kampens siste ordinære minutt kom debutant Santos frem på siden, og hans fant innbytter Jovic i feltet som klemte til på volley, men forsøket ble reddet av Reina. Kun få sekunder senere så kom Antonio Sanchez alene gjennom, men en bunnsolid redning fra Courtois hindret baklengs.

SPIKEREN I KISTA: Isco satte inn Real Madrid sitt sjette mål for kvelden med sin 6-1-scoring noen minutter før fullt tid.

På overtid viste Kang-In Lee seg frem på ny med flott detaljer før han vippet ballen videre til Baba som smalt til, men forsøket endte rett på Thibaut Courtois. Tre minutter på overtid så fintet Vinícius Júnior rundt på siden før han spilte en flott ball inn i boksen mot Jovic som stanget kula i tverrliggeren. Flere sjanser ble det ikke, og det endte til slutt 6-1 på Estadio Santiago Bernabéu onsdag kveld, hvor Real Madrid høvlet over Mallorca. Fantastisk mye godt spill, spesielt offensivt, og det er deilig å se en versjon av Real Madrid som koster på gjennom samtlige 90 minutter, uansett hva resultatet er.

Thibaut Courtois (5): Har en særdeles rolig dag på jobben, og må ikke ut i aksjon mer enn et par ganger. Har en særdeles flott redning et minutt før full tid hvor han både står lenge nok, og får opp en hånd for å avverge avslutningen til Sanchez. Viktig med noen kamper som dette, og ikke bare kamper hvor han blir bombardert med skudd.

Nacho Fernández (5): Spiller helt på det jevne, hvor han har god kontroll defensivt, og bidrar lite offensivt. Kløner det tidvis til med noen svake pasninger defensivt i banen, men blir ikke straffet for det. Må tillate å slippe seg litt mer løs offensivt ved enkelte anledninger om han skal fortsette som back.

Eder Militão (7): Spiller en bunnsolid kamp defensivt hvor han slår unna en rekke baller, bryter pasninger, og fordeler baller. Har en meget god pasning opp til Benzema i forkant av Asensio sitt andre mål. God i duellspillet, og virker til å spille med en helt annen ro når Real Madrid får en tidlig scoring.

David Alaba (7): Viser tidvis frem sin enorme pasningsfot, og har en rekke gjenvinninger, hvor han ender opp med tosifret antall gjenvinninger. Virker trygg og god med ballen, og tar noen svært gode valg med ballen i beina, spesielt er han god til å spille forbi ledd, hvilket er viktig med en rask spiller som Vinícius Júnior. Flott målgivende pasning til Benzema på 5-1, men også svak innsats på målet imot.

Miguel Gutiérrez (5): Spiller en kamp helt på det jevne, hvor han tidvis har god kontroll defensivt, og tidvis involverer seg offensivt. Kombinerer godt med Vinícius Júnior, og slår noen gode innlegg. Slipper tidvis Kubo lett til defensivt, og blir tidvis litt bakoverrettet i pasningsspillet, og kan til fordel slippe seg enda mer løs offensivt.

Marco Asensio (10 BB): Etter noen svært svake sesonger, langvarige skadeavbrekk osv. så leverer Asensio virkelig varene i kveld. Er på fra start i sin rolle som indreløper, og trives svært godt når han får tid, rom og frihet til å bevege seg fremover. Er først frempå på 2-1, gjør et særdeles godt mottak, og er iskald på 3-1. For å fullbyrde hat-tricket så gjør han tingene litt mer på egenhånd da han legger til rette og klemmer ballen i mål til 4-1. Spiller rett og slett en prikkfri kamp fra a til b, og får 10’er på børsen vår.

Eduardo Camavinga (6): Ser ut til å ha det kjempegøy ute på banen, og det gjenspeiler også spillet hans. Virker utrolig trygg både seg selv og sine egenskaper enten det er å fordele ball, bryte ballbane eller skape kombinasjoner. Spiller med et smil om munnen, og leverer en fin prestasjon i sin første kamp fra start for Real Madrid.

Federico Valverde (6): Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret som vanlig. Løper mye, stabiliserer midtbanen, og varierer mellom å forsere ledd, og samtidig holde igjen når det er behov for det. Har noen gode løp fremover i banen, og slår i tillegg noen solide pasninger.

Rodrygo Goes (8): Virker langt mer på enn han har vært på lenge, og skal ha stor ære for mye av det som utrettes i løpet av kampen. Offensivt er han hurtig og aggressiv, hvilket fører til at han tar for seg langt mer enn tidligere. Får ikke med seg noen målpoeng, men løser opp spillet ved å trekke på seg flere motspillere, og er i tillegg god til å delta i kombinasjoner samtidig som han beveger seg masse rundt omkring, hvilket kan skape forvirring i forsvaret.

Karim Benzema (9): Spiller en kamp helt der oppe, hvor han setter ballen i mål tre ganger, men dog kun blir stående med to offisielle. Er kjapt frempå allerede etter to minutter hvor han snapper en ball, og omsetter den til mål. Etter dette er han nest sist på to scoringer til Asensio først med en flott pasning på et touch, og deretter en noe mer gavmild etter at Asensio banker et skudd i mål. Like før slutt får han sitt fjerde målpoeng da han tar ned en ball med ryggen, og klemmer inn 5-1. En meget god prestasjon av franskmannen som overskygges av hat-tricket til Asensio.

Vinícíus Júnior (8): Spiller en solid kamp slik han har gjort ellers denne sesongen. Er hurtig med ballen, enten det er opp langs siden eller innover i banen, og skaper en del kombinasjoner med resten av angrepet. Viser at han er solid en-mot-en, og burde stått med en scoring tidlig i andre omgang, men avslutningen ble for svak. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Isco, og noterer seg nok en gang for målpoeng. Viser at han bidrar både for seg selv, og ikke minst for laget hvilket er positivt å se.

Antonio Blanco (5): Jobber hardt, og dundrer på i duellene. Har et godt løp offensivt, hvor han har god driv og forserer flere spillere, men den siste pasningen er dessverre for svak. Offensivt har han noen mangler fortsatt, men defensivt er han bunnsolid hvor han kriger hardt, og jobber som en helt.

Isco Alarcón (6): Et ganske godt innhopp av Isco som både er leken, og god i det han foretar seg. Kaster seg ned for å takle i det ene øyeblikket, og i det neste slår han en syl-frekk tunell. Fordeler ballen godt, skaper flyt i spillet, og tegner seg på scoringslisten med en iskald avslutning. Virker til å være i god form, og det kan bli behov for innhopp fra Isco i perioden fremover.

Lucas Vázquez (5): Gjør et helt godkjent innhopp, hvor han ikke gjør veldig mye ut av seg. Dribler seg litt bort ved enkelte anledninger, men samtidig tilfører han stabilitet i laget, hvilket gjør at Santos kan involvere seg offensivt.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men kommer til flere sjanser, og det er kun spørsmål om tid før han åpner målkontoen denne sesongen.

Sergio Santos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men flott å se enda en unggutt få debuten sin. Slår et flott innlegg til Jovic, og virker frisk.