Kamprapporter

Real Madrid 3-1 Liverpool

Los Blancos startet kvartfinalen i Champions League forrykende, hvor de scoret to ganger før hvilen ved Vinícius Júnior og Marco Asensio. Etter hvilen reduserte gjestene fra England ved Mohamed Salah, men kort tid senere satte Vinícius Júnior spikeren i kista med sin andre scoring.

3-1 Vinícius Júnior (65′) – Assist: Luka Modric

Det er en svært viktig periode som venter for Real Madrid, hvor de skal ut i dyst to ganger mot Liverpool og en gang mot Barcelona på åtte dager. To av oppgjørene er i lagets favoritt-turnering, Champions League, hvor Liverpool står på motsatt banehalvdel. Oppgjøret i mellom disse to er et av verdens største, nemlig El Clásico. Muligens er det sesongs åtte viktigste dager som står for tur, hvor de kan sikre seg en billett til semifinalen i Champions League, og ta igjen erkerival Barcelona i ligaen. Det hele startet i kveld, hvor Liverpool kom på besøk til Estadio Alfredo Di Stéfano.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde 70′), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo 85′)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Philips, Kabak (Shaqiri 82′), Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keita (Thiago 42′) – Salah, Jota (Firmino 81′), Mane

DE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start mot Liverpool i første kvartfinale.

Et stykke magi

Det var ingen tvil om hvilket lag som åpnet oppgjøret best tirsdag kveld, hvor Real Madrid gikk rett i strupen på gjestene. Allerede etter to minutter var Benzema frempå, hvor han mottok ball på om lag tjue meter, vendte rundt og klemte til, men forsøket gikk rett i klypene på Alisson. Om lag ti minutter senere så var det Mendy som satte på turboen langs siden, dro seg forbi Trent, og fant Vinícius Júnior i boksen, men headingen til brassen endte utenfor lengste stolpe.

Selv om Real Madrid dominerte, og skapte halvsjanser så tok det nesten en halv time før en virkelig stor sjanse kom. Toni Kroos sendte en pasning på om lag seksti meter i bakrom mot Vinícius Júnior som knuste Philips i løpsduell, tok ned ballen på brystet og iskaldt satte den forbi Alisson til 1-0. Rett og slett magisk. Fem minutter senere var den unge brassen frempå igjen da Benzema spilte han opp på 16-meteren, men denne gang ble avslutningen blokkert til hjørnespark.

MAGISK: Vinícius Júnior tok ned en magisk pasning fra Kroos på brystet, og klemte ballen i mål iskaldt til 1-0.

Vakkert flikk, og kontroverser

Snaut ti minutter før hvilen skulle omsider vertene øke ledelsen etter en gavepakke fra Trent Alexander-Arnold. En lang ball ble spilt opp mot backen som headet tilbake mot Alisson, men headingen var for svak og ble snappet opp av Asensio som frekt flikket forbi Alisson før han fulgte ballen i mål til 2-0. Kun fem minutter senere fikk samme mann en stor mulighet da han fulgte opp en miss fra Kabak, og kom gjennom, men forsøket endte noen meter til side for mål.

VAKKER FLIKK: Marco Asensio snappet opp en svak heading, og flikket ballen forbi Alisson før han løpte ballen i mål til 2-0.

Flere sjanser ble det ikke i omgangen, og Los Blancos gikk inn i hvilen med en overbevisende to-mål-ledelse. Det var dog ikke helt fri for kontroverser, for muligens ble Real Madrid snytt for et straffespark da Benzema gikk ned i en duell med Kabak? Muligens skulle også scoring nummer to vært annullert grunnet et frispark Liverpool skulle hatt i forkant, men til slik ble det ikke og lagene gikk inn i hvilen på 2-0.

Gjestene svarer

Etter en første omgang hvor vertene dominerte stort, så var det gjestene sin tur til å ta over initiativet i begynnelsen av andre omgang. Fem minutter ut i omgangen gjorde Wijnaldum et fantastisk løp fremover i banen med ballen forbi en rekke motspillere før han fant Jota på 16-meteren. Portugiseren gjorde en finte, og klemte til, hvor han noe heldig fikk ballen til Salah som var både heldig og god da han fikk kontroll over kula, og satte den i mål via Courtois og tverrliggeren til 2-1.

Kun to minutter etter scoringen sendte Trent et langt innlegg mot Jota i boksen, og portugiseren ruvet høyest, men headingen endte utenfor. Et kvarter ut i omgangen rullet Real Madrid opp på siden, og Asensio mottok ballen i boksen før han la igjen til Kroos som klemte til med venstre, men kula steg noen meter over mål. Noen få minutter senere kombinerte Jota og Robertson flott på siden, hvor Jota spilte på tvers i feltet, men Mendy kom akkurat imellom og gjorde en viktig klarering.

Kyniske Vinícius Júnior

Liverpool hadde akkurat hatt en stor sjanse som resulterte i corner, og den snappet Courtois som satte hurtig i gang. Real Madrid kontret fremover med tre mot to, Benzema fant Asensio som på tvers hadde Vinícius Júnior fri, men pasningen ble brutt av Trent, og endte til innkast. Det påfølgende innkastet endte hos Benzema som videre fant Modric, og kroaten gjorde en hurtig vending før han fant Vinícius Júnior i boksen, og den unge brassen nølte ikke et sekund. Han sendte kule mellom beina på Philips umiddelbart, og Alisson klarte ikke hindre scoring, 3-1.

DOBBEL: Vinícius Júnior scoret to mål tirsdag kveld, og det andre sikret et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Et par minutter etter scoringen var Vinícius Júnior på fart fremover igjen, og denne gang fant han Asensio i feltet, men pasningen kom noen få centimeter bak som gjorde at Alisson snappet ballen. Tjue minutter før full tid var Vinícius Júnior frempå igjen, og denne gang fant han Benzema i feltet som testet lykken, men Alisson reddet forsøket. Liverpool presset Real Madrid lave de siste ti minuttene, men klarte ikke å skape noe nevneverdig, og oppgjøret endte 3-1. Dermed tar Real Madrid med seg et meget godt utgangspunkt i forkant av returoppgjøret neste onsdag.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Får omtrent ikke et eneste skudd på seg i første omgang. I andre omgang må han ut i aksjon tidlig, og er nære ved å redde skuddet til Salah som ender i mål. Uten om dette så blir han ikke utfordret nevneverdig, men han leverer en særdeles god kamp i feltet hvor han er ute og plukker alt som er av baller. I tillegg har han enkelte igangsettinger som var særdeles gode.

Lucas Vázquez (8): Har full kontroll på Mané i 90 minutter, og senegalseren slipper ikke til en eneste gang. Spiller en svært god kamp defensivt, hvor han plasserer seg smart, gjør gode taklinger og skaper en rekke viktige brudd. Offensivt involverer han seg ofte, spesielt med gode løp langs siden for å brette ut motstanderen. Gjør alt i alt en meget solid prestasjon.

Eder Militão (8): Var den aggressive av de to i midtforsvaret med solide brudd, kraftig spill i boksen og taktisk gode plasseringer. I tillegg til dette var han relativt trygg med ballen i beina, og virker ikke stresset ved noen anledninger. Virker til å kommunisere godt med både Lucas og Nacho, hvor de holde det tett i nesten 90 minutter. La inn en god søknad om mer spilletid!

Nacho Fernández (8): Fortsetter det solide spillet i forsvaret, og har virkelig tatt vare på sjansen etter Ramos skadet seg. Styrer forsvaret godt, og han kommuniserer godt med Militão og Mendy i form av plassering, pasningsspill og brudd. Spiller trygt og godt gjennom hele oppgjøret, og viser at han er klar for en større rolle i Real Madrid dersom han får muligheten.

Ferland Mendy (7): Spiller absolutt ingen svak kamp, men er alikevell den mest anonyme av de i forsvaret. Har relativt god kontroll på Salah gjennom 90 minutter, men mister markeringen litt på scoringen. Uten om dette så har han et meget viktig brudd kort tid etter scoringen, og spiller trygt og godt gjennom hele oppgjøret. Tilfører ikke veldig mye offensivt, men er der som et oppspills-punkt.

Luka Modric (7): Den mest anonyme av de på midten, og det uten at kroaten spiller noen svak kamp. Har noen feilpasninger her og der, men slår også noen svært gode pasninger, og er flink til å presse opp eller diktere tempoet i spillet. Kombinerer godt med de andre på midten, jobber hardt, og er en viktig del av en midtbane som fullstendig overkjørte Liverpool sin midtbane. Får også med seg en målgivende pasning på den tredje scoringen.

Carlos Casemiro (9): Spiller en av hans beste, om ikke hans beste kamp denne sesongen, og den kom når behovet var som størt. Smadrer gjestene med harde taklinger, og solide brudd, hvor han ligger på kanten hele veien, dog uten å gå over. I tillegg til dette er han god til å bevege seg både med og uten ball, hvilket er sentralt for å få flyt i spillet. Særdeles viktig bakover, men også sentral i fasen hvor spillet bygges opp.

Toni Kroos (9): Den tyske generalen leverte varene nok en gang, og briljerte på en måte få andre kan med sitt pasningsspill. Vrir spillet fra side til side, og fra langt bak i banen til bakrommet bak gjestene sitt forsvar. Slår en helt ellevill pasning til Vinícius Júnior i bakrom på scoring nummer en, og har flere liknende til Lucas, Asensio og Vinícius Júnior på kantene. Er så viktig, og så god i oppbyggingen av spillet, noe få andre kan. Veldig nære å være banens beste.

Marco Asensio (7): Kantspilleren scorer i sin fjerde kamp på rad, og ser ut til å være i flyten nå. Det passer bra ettersom Real Madrid er inne i en periode hvor alle scoringer er viktige. Det er heller ingen lett scoring han får, hvor han på frekt vis flikker ballen forbi Alisson før han løper ballen i mål. Burde muligens scoret et mål til, og fått med seg en målgivende pasning, men er litt for unøyaktig.

Karim Benzema (7): Ingen målpoeng på franskmannen i kveld, men muligens blir han snytt for straffespark? Selv om han ikke noterer seg i målprotokollen eller med en målgivende pasning så er han alltid der når angrepene bygges opp. Kombinerer flott med Vinícius Júnior og Asensio, og er alltid spillbar. Slår noen gode pasninger i bakrom ved kontringer, og spiller en god kamp.

Vinícius Júnior (9 BB): Hva skal man si om den unge brassen? Fikk han sitt endelige gjennombrudd som målscorer i kveldens kamp? Viser frem ekstrem klasse på scoring nummer en hvor han løper fra Philips, tar med seg ballen på brystet og iskaldt setter den forbi Alisson. Scorer også kampens siste mål med en hurtig og frekk avslutning mellom beina på Philips. Skaper trøbbel omtrent hver eneste gang han har ballen, og spiller akkurat slik man ønsker å se han. Banens beste i kveld.

Innbytterne:

Federico Valverde (5): Kommer inn for å tilføre friske bein, og mer løpskraft. Markerer seg ikke nevneverdig, men det er godt å se at han er skadefri og at han får noen minutter på banen.

Rodrygo Goes (N/A): Spilte for kort tid til å få noen vurdering.