Real Madrid 3-1 Atalanta

Gjestene fra Bergamo åpnet best, og skapte kampens første sjanse, men fra der og ut handlet det meste om Real Madrid. Karim Benzema satte inn kampens første mål før pause, og Sergio Ramos doblet fra krittmerket like før timen. Like før slutt reduserte Muriel med et flott frispark, men kun et minutt senere så fastsatte Asensio resultatet til 3-1, og 4-1 totalt.

3-1 Marco Asensio (84′) – Assist: Lucas Vázquez

Tirsdag kveld var det duket for returoppgjøret mellom Real Madrid og Atalanta i 8.delsfinalen av Champions League. Det var laget fra den spanske hovedstaden som hadde det beste utgangspunktet etter deres 0-1-seier i Bergamo for noen uker siden, og dermed var gjestene de som måtte presse for scoring. Zidane valgte å gjøre enkelte endringer fra forrige oppgjør, hvor formasjonen gikk fra 4-3-3 til 3-5-2, og blant annet kaptein Sergio Ramos entret banen. Gjestene fra Italia endret også enkelte ting fra forrige oppgjør, hvor blant annet Gollini ble erstattet av Sportiello i mål.

Real Madrid: Courtois – Varane, Ramos (Militão 63′), Nacho – Vázquez, Modric, Kroos, Valverde (Asensio 82′), Mendy – Vinícius Júnior (Rodrygo 68′), Benzema

Atalanta: Sportiello – Tolói (Palomino 60′), Romero, Djimsiti – Mæhle, de Roon, Pessina (Caldara 83′), Gosens (Ilicic 56′) – Malinovskyi, Pasalic (Zapata 46′) – Muriel (Miranchuk 84′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende spillere fra start i returoppgjøret mot Atalanta i 8.delsfinalen av Champions League.

Bytte av målvakt straffet seg

Det var gjestene fra Bergamo som åpnet oppgjøret best, og tok tak i kampen fra start i den spanske hovedstaden. Allerede etter fire minutter skapte de en stor sjanse da Muriel mottok ballen på siden, og angriperen slo perfekt inn mot Gosens på løp. Den tyske ving-backen fikk en fot på ballen, men klarte ikke å få nok kraft til å utfordre Courtois nevneverdig som holdt ballen fast.

Vertene brukte perioden etter dette til å komme seg inn i kampen, og etter et kvarter tok de over mer av spillet. Noen minutter før halvtimen skapte Los Blancos sin første sjanse, og den var av det store slaget. Vinícius Júnior ble spilt opp på den venstre siden, hvor han førte ballen fremover før han slo er perfekt pasning gjennom mot Benzema. Franskmannen sendte hurtig tilbake til den unge brassen som burde skutt på første touch, og tok kanskje en berøring for mye før han avsluttet rett i en god blokk.

Ti minutter før hvilen skulle omsider vertene få servert en kjempestor mulighet av målvakt Sportiello som ble valgt fremfor Gollini i kveld. Atalanta sin burvokter spilte ballen rett til Modric som førte med seg fremover, og på lekkert vis fant Benzema på tvers, hvor franskmannen hadde en enkel jobb med å sette ballen i et åpent mål. Flere sjanser ble det ikke i omgangen, og det var Real Madrid som gikk inn i hvilen med ledelsen 1-0.

ÅPENT NETT: Karim Benzema fikk æren av å score kampens første mål da Modric spilte han på åpen kasse.

Vinícius Júnior på farten

I begynnelsen av den andre omgangen skulle alt handle om Real Madrid sin unge brasilianer kalt Vinícius Júnior. Drøyt fem minutter ut i omgangen dro han seg forbi tre forsvarer hos Atalanta, og hele veien inn i feltet før han sendte kula like utenfor den lengste stolpen med utsiden. Nære, veldig nære. Noen minutter senere snappet samme mann en ball like foran en Atalanta-spiller, og stormet fremover før han ble felt helt på kanten av 16-meteren av en klønete Tolói. Dommeren var sikker i sin sak, og pekte på krittmerket, hvor Sergio Ramos gjorde seg klar. Kapteinen var som vanlig sikker, og satte ballen i samme hjørne som Sportiello gikk, 2-0.

COLD AS ICE: Atalanta sin burvokter gikk riktig vei, men Sergio Ramos var uansett kald som vanlig og scoret på straffesparket.

Like etter timen våknet gjestene fra Bergamo til liv igjen, og først frempå var Pessina men skuddet endte utenfor. Noen minutter senere ble Zapata spilt opp feilvendt på 16 meter etter en fantastisk pasning av Malinovskyi, og angriperen vendte om før han klemte til, men Courtois parerte på flott vis. Real Madrid styrtet umiddelbart i angrep, hvor Lucas Vázquez kom frem på den høyre siden og spilte et perfekt innlegg inn i boksen mot Benzema som stanget kula mot mål. Denne gang var Sportiello med på notene, og gjorde en god redning, men returen havnet tilbake hos Benzema som denne gang headet i stolpen. Særdeles nære 3-0.

Flott frispark – umiddelbar respons

Et kvarter før full tid fikk gjestene fra Italia et nytt skudd på mål, og denne gang var det danske Mæhle som ladet skuddfoten etter å ha fanget opp returen etter et hjørnespark, men Courtois holdt enkelt. Kun minutter senere fikk gjestene en ny stor sjanse, og igjen var det Duvan Zapata som ble spilt fri i feltet, men nok en gang reddet Courtois mesterlig. Real Madrid satte umiddelbart i gang etter redningen, hvor innbytter Rodrygo dro seg forbi flere spillere og inn i feltet, men han ble ubesluttsom, og kom ikke til avslutning.

Snaut ti minutter før full tid skulle omsider Atalanta tenne et lite håp da Luis Muriel sendte en perle av et frispark i nærmeste kryss, og selv om Courtois fikk hånden på ballen så klarte han ikke å hindre scoring, 2-1. Zidane foretok seg et bytte hvor Asensio entret banen for Valverde, og det skulle vise seg å bli lønnsomt. For kun et par minutter etter reduseringen til Atalanta så kontret vertene fremover med Lucas som dro seg innover i banen, og fant Asensio. Innbytteren var iskald i skudd-øyeblikket, og satte ballen i det nærmeste hjørnet til 3-1.

ENDELIG: Marco Asensio har slitt med å gjøre målpoeng så langt denne sesongen, men tirsdag kveld satt den endelig for spanjolen.

Tre minutter før full tid forsøkte ukrainske Malinovskyi seg på et langskudd fra om lag 25 meter, og han fikk virkelig treff på kula, men den steg litt for mye og endte en meter over mål. På overtid fikk vertene en stor sjanse hvor Rodrygo ble spilt gjennom i feltet, hvor han forsøkte å lobbe over Sportiello, men sisteskansen reddet flott med den ene hånden. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret avansement til kvartfinalen i Champions League med 4-1 over to kamper mot Atalanta.

Thibaut Courtois (7): Den belgiske sisteskansen står nok en bunnsolid kamp helt bakerst for Real Madrid, og er om ikke avgjørende så veldig god i flere viktige situasjoner. Stopper Gosens tidlig i første omgang, og stopper alle skuddene til Zapata i andre omgang. Er nære å redder frisparket til Muriel, men når ikke helt ut. Nok en solid prestasjon.

Raphaël Varane (6): Franskmannen spilte i en noe uvanlig tre-backslinje bakerst sammen med Ramos og Nacho, og løser oppgaven relativt bra. Er litt shaky til å begynne med når Atalanta presser høyt ved flere anledninger, men kommer seg inn i kampen når Real Madrid har bedre kontroll. Har noen solide brudd, og spiller på det trygge, hvilket er akkurat det det var behov for.

Sergio Ramos (6): Kapteinen er relativt usynlig i store delere av oppgjøret, men ligger bakerst og balanserer tre-backslinjen med bravur. Fordeler baller, bryter baller og gjør alt i alt en ganske solid jobb defensivt. Slipper seg mindre løs offensivt enn vanlig, og det er godt å se den siden av Ramos når det er behov for det. Er iskald fra krittmerket som vanlig.

Nacho Fernández (7): For en sesong denne spilleren har hatt! Fra å nesten ikke bli brukt forrige sesong til å levere som bare det når behovet for han kom denne sesongen. Spiller bunnsolid fra start til slutt, både defensivt og offensivt ved enkelte anledninger. Bakover i banen har han full kontroll på det som kommer hans vei, og offensivt slipper han seg mer løs enn de to andre. Viser at han har det som skal til.

Lucas Vázquez (7): Som vanlig jobber arbeidsmauren Lucas utrettelig fra start til slutt. Involverer seg med enkelte brudd defensivt, og er sentral i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut. Offensivt kommer han på flere meget solide løp opp langs den høyre kanten, og er kun en meget god redning unna å stå med to målgivende pasninger. Viser seg fortjent til tilliten satt i han av Zidane.

Luka Modric (8): Det er litt vanskelig å definere de ulike rollene spillerne på midten hadde i kveldens kamp, men en ting som er sikkert er at Modric leverte varene. Blir løpende litt i mellom i begynnelsen av kampen før han begynner å ta mer og mer over. Snapper utspillet til Sportiello som leder til 1-0-scoringen, hvor han har en særdeles flott assist. Styrer tempoet med bravur, og er et hakk foran motstanderne til enhver tid.

Toni Kroos (7): Er tidvis veldig usynlig i oppgjøret, og sliter litt med tempo i begynnelsen av kampen, men når Real Madrid kommer mer inn i det så er han god. Fordeler baller fra side til side, og sender medspillere på løp i bakrom. God til å veksle mellom det å ligge i dypet, og samtidig bli med fremover i banen. Spiller alt i alt en solid kamp.

Federico Valverde (5): Den svakeste av de på midtbanen i kveld, og det blir litt vanskelig å tolke hvilken rolle unggutten har. Blir løpende mye i mellom uten helt å påvirke spillet spesielt mye. Har noen løp fremover, og noen gode kombinasjoner, men bommer også på en del pasninger, og stopper opp enkelte av løpene sine når han ikke tror helt på det. Må opp noen hakk.

Ferland Mendy (5): Spiller en kamp på det jevne. Skulle tro at han fikk enda større muligheter til å slippe seg fri offensivt i denne rollen, men han roter veldig mye med posisjoneringen og ser ikke helt ut til å takle oppgaven bra. Beveger seg over hele banen uten helt å involvere seg spesielt mye. Defensivt bidrar han ikke spesielt mye, og offensivt bidrar han ikke spesielt mye. Blir en kamp midt på treet for franskmannen.

Vinícius Júnior (8 BB): Den unge brassen spiller sin beste kamp denne sesongen, og skinner virkelig i tirsdagens oppgjør. Skaper farligheter hver eneste gang har ballen, og kunne stått med scoring om han hadde vært litt mer nøyaktig. Holder drible-show med flere av forsvarerne til Atalanta, og setter de i vanskelige situasjoner med sin hurtighet ved flere anledninger. Presser gjestene til å lage et straffespark, og er alt i alt banens beste i kveld.

Karim Benzema (7): Franskmannen faller veldig dypt i begynnelsen av oppgjøret, men det kan ha vært viktig for Real Madrid i forbindelse med å holde på ballen. Flytter seg lenger og lenger oppover i banen utover i kampen, og beveger seg godt på den første scoringen. Skaper en del gode kombinasjoner, spesielt med Vinícius Júnior, og burde muligens scoret et mål til, men gjør alt i alt en god kamp.

Eder Militão (5): Kommer inn like etter timen, og gjør seg absolutt ikke bort. Er kontant i klareringene sine, og viser seg relativt trygg. Godt å se han tilbake på banen igjen etter et mareritt av en sesong så langt.

Rodrygo Goes (6): Unggutten er relativt livlig den tiden han er på banen, hvor han både inviterer til kombinasjoner og tar muligheten selv. Med litt mer besluttsomhet kunne ha stått med både en og to scoringer. Godt innhopp.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men får med seg en scoring. Etter å ha vært så tam som han har vært den siste tiden så scorer han etter kun få sekunder på banen i kveld.

Hva er din drømme-motstander i kvartfinalen?