Real Madrid 2-3 Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk åpnet forrykende i første omgang og scoret hele tre ganger, flere av de etter svakt forsvarsspill. Real Madrid forsøkte å et comeback i andre omgang, og scoret tre ganger, men en scoring ble dessverre annullert.

2-3 Vinícius Júnior (59′)

Los Blancos slet stort med å bryte ned nyopprykkede Cádiz lørdag kveld, og tapte i LaLiga Santander for første gang på 15 kamper. Det er ingen god inngang til Champions League som denne uken har blitt sparket i gang. Første motstander for Real Madrid var ukrainske Shakhtar Donetsk. En miks av ukrainske, og brasilianske spillere samt enkelte unntak reiste til Madrid for å gjeste Estadio Alfredo Di Stéfano.

Real Madrid: Courtois – Mendy, Varane, Militão, Marcelo – Modric (Kroos 70′), Casemiro, Valverde – Asensio, Jovic (Vinícius Júnior 59′), Rodrygo (Benzema 46′)

Shakhtar Donetsk: Trubin – Dodo, Khocholava, Bondar, Korniienko – Marlos, Maycon – Tete, Antonio, Solomon (Vitao 90+2′) – Dentinho (Sudakov 86′)

Defensiv tragedie

Det var vertene som åpnet med å skape kampens første sjanse, hvor etter flotte kombinasjoner så hælet Marcelo til Asensio som klemte til fra skrått hold, men Trubin reddet. I perioden etter dette slet Real Madrid med å bryte ned gjestene som la seg lavt, og like før kvarteret brøt gjestene hvor de kom til en stor sjanse. Marlos ble sendt i bakrom, og kom helt alene med Courtois, men belgieren gjorde seg stor og reddet flott.

Like før halvtimen kom kampens første scoring, og det var gjestene som tegnet seg på måltavla. Shakhtar rullet opp på venstre side, hvor venstreback Korniienko dro seg innover, og slapp ballen til Tete. Brasilianeren stod helt fri ettersom Marcelo hadde forlatt sin arbeidsoppgave, og han skrudde ballen i lengste hjørne via gresset til 0-1. Real Madrid var nære å slå tilbake kun to minutter senere hvor Marcelo slo et godt innlegg mot Jovic, men serberen traff urent på ballen med hodet, og Trubin reddet.

Kun fire minutter etter scoringen var Tete frempå igjen, hvor han fintet seg fri på siden og dro seg innover i banen før han sendte kula mot mål. Courtois reddet forsøket, men måtte gi en retur, og på den var Varane uheldig da han sendte ballen i eget nett med press fra Dentinho. Et par minutter før hvilen var gjestene frempå nok en gang, hvor Tete ble spilt gjennom og førte fremover før han hælet ballen til Salomon. Kantspilleren fra Israel hadde løpt seg fri fra en Militão på bærtur, og satte enkelt ballen i mål til 0-3. Elendig omgang av Real Madrid, muligens den svakeste med Zidane som hovedtrener.

Nesten…

Real Madrid så helt annerledes ut etter hvilen, og det tok ikke lang tid før Asensio testet skuddfoten, men Trubin var med på notene og dyttet forsøket over. Snaut ti minutter ut i omgangen fikk vertene omsider en redusering. Modric dro seg innover i banen, og fintet vekk et par mann før han hamret ballen noen centimeter unna krysset til 1-3. Vakkert! Gjestene ble ikke nevneverdig lammet av dette, for et par minutter senere så stormet Korniienko ned til dødlinja, og fant Tete i feltet som sendte kula like utenfor det nærmeste hjørnet. Nære nok en gang.

PERLE: Luka Modric klemte ballen like under krysset i den andre omgangen mot Shakhtar Donetsk.

En time ut i oppgjøret valgte Zidane å gjøre endring nummer to, hvor Vinícius Júnior kom inn for Jovic. Brassen markerte seg umiddelbart, hvor han stormet frem, snappet en ball, og satte ballen i mål til 2-3. Fantastisk innhopp av unggutten. Et par minutter senere var unggutten frempå på ny, hvor han på vakkert vis fintet seg gjennom før Benzema snappet ballen, og kom til avslutning fra skrått hold. Trubin var omsider på rett sted igjen, og reddet forsøket.

RETT FRA BENKEN: Vinícius Júnior kom inn like før timen og scoret umiddelbart etter at han entret gressmatta.

Vinícius Júnior var virkelig på nå, og han fintet seg forbi med en frekk tunell noen sekunder senere, men han ble felt, og ballen endte til slutt opp hos Militão som klemte til, en meter over. Ting svinger omsider fort, og Tete ble nok en gang spilt alene gjennom rett etter dette. Brassen dro seg fremover, men igjen var Courtois fremme hvor han gjorde seg stor og reddet mesterlig.

Ti minutter før full tid så det omsider ut til at Real Madrid sin opphenting ikke skulle komme i mål, for nok en gang ble Tete spilt i bakrom, og denne gang fant han Marlos i feltet. Kapteinen var iskald, og han satte ballen i mål, men dommeren annullerte korrekt scoringen for offside på Tete – saved by the bell. På overtid så det ut til at Real Madrid skulle gjøre en fantastisk opphenting, og få utlikningen. Kroos tok en kort corner til Valverde som ladet skuddfoten, og klemte kula i mål til 3-3. Dommeren måtte bort til skjermen, og annullerte scoringen for offside på Vinícius Júnior som stod i synsfeltet til Trubin. Dermed endte det 2-3, og Real Madrid gikk på tap i første oppgjør i gruppespillet.

Thibaut Courtois (7 BB): Belgieren gjør nok en gang en solid jobb, og må nok uventet mye i aksjon denne kvelden. Må se tre baller gå forbi seg i kveld, uten å være skyld i eller ha mulighet til å redde noen av de. Gjør flere gode redninger, spesielt i duell med Tete, hvor han nærmest ene og alene er grunnen til at Real Madrid ikke taper mer. Banens beste – igjen!

Ferland Mendy (4): Spiller noe uvant på høyreback, og løser oppgaven relativt ok. Har grei kontroll på Salomon store deler av oppgjøret, men kunne kanskje vært enda råere i forkant av scoring nummer en og brutt ballen. Offensivt er han med ved flere anledninger, men får ikke innleggene helt inn, og blir ofte nødt til å spille en støtte-pasning etter mangel på løp. Helt ok kamp.

Raphaël Varane (4): Får veldig vanskelige arbeidsforhold ettersom hans makker er fullstendig fraværende. Dog så er han med på å sette linja litt før høyt ved flere anledninger, og det gjør så gjestene kommer til mange store sjanser. Gjør en relativt god jobb på scoring nummer en, hvor han har relativt god kontroll på backen, men Marcelo slipper dessverre sin mann. Uheldig på scoring nummer to imot, og kan ikke klandres for scoring nummer tre.

Eder Militão (2): Så frisk ut på lørdag, men i kveld var han rett og slett elendig. Ute av posisjon ved flere anledninger, og kan pekes på ved to av scoringene. På scoring en er han alt for veik, og slipper Korniienko alt for lett forbi. Den neste glipper han i duellen med Tete som leder til skuddet før Varane scorer selvmål, og på den tredje gjør han ingenting. Helt utrolig å se på at en spiller ikke gidder å gjøre jobben, og ikke gidder å ta løpet. Burde vært byttet ut til pause.

Marcelo Vieira (2): Må si det samme som sist, virker ferdig. Henger ikke med, vurderer feil, og tilfører nærmest ingenting fremover i banen lenger. Bommer helt i forkant av scoring en, hvor han forsøker å hjelpe Varane uten at han har behov for det. I forkant av scoring nummer to blir han rundlurt av Tete. Rett og slett ingen god kamp.

Luka Modric (4): Sliter stort i første omgangen, hvor han sammen med resten av midtbanen blir løpt over på kontringene. Klarer heller ikke å gjøre spesielt mye med det lavtliggende forsvaret til Shakhtar, selv om han forsøker å øke tempoet og vende ballen ved jevne mellomrom. I andre omgang scorer han et vakkert mål som starter veien mot et comeback. Byttes ut med tjue minutter igjen å spille.

Carlos Casemiro (3): Ingen stor kamp i dypet av brassen som sliter med å demme opp på kontringene til Shakhtar. Bidrar også for lite når gjestene ligger lavt, hvor det mangler på kreativitet. Kommer seg noe utover i andre omgang hvor han flytter seg lenger opp i banen, og har et par avslutninger, men det blir med det.

Federico Valverde (4): Jobber knallhardt hele veien, og er omtrent den eneste drivkraften fremover i banen i første omgang. Stormer fremover, flere ganger på egenhånd, men får omtrent ikke noe hjelp. Dette skaper også noen hull på midten som gjestene utnytter med overganger. Ser ut til «å redde» kampen på overtid når han setter ballen i mål, men dessverre stod Vinícius Júnior i offside.

Marco Asensio (3): Tilfører lite, og involverer seg litt for lite. Innleggene sitter ikke helt, kombinasjonene sitter ikke helt, og det blir rett og slett for veikt. Kommer til et par avslutninger, men det er omtrent det som er å nevne også. Spiller ikke skikkelig dårlig, men er veldig anonym, og tilfører alt for lite for å fortjene en fast plass i trioen foran.

Luka Jovic (2): Kommer ikke til sin rett i kveldens kamp. Får veldig veldig få baller å jobbe med, og kan kanskje ikke klandres for det, men det blir totalt sett en veldig anonym prestasjon. Får en god sjanse etter god bevegelse, men headingen sklir dessverre av hodet. Byttes ut etter timen for Vinícius Júnior.

Rodrygo Goes (2): Muligens hans dårligste kamp i Real Madrid-drakt. Turneringen hvor han glitret i fjor starter veldig dårlig i år. Nesten ikke involvert, og når han er involvert så mister han ballen eller gjør noe som fører til et dårlig sluttprodukt. Byttes ut til pause for Benzema.

Karim Benzema (2): Tilfører ikke stort mer enn mannen han kommer inn for, og er veldig anonym den tiden han er på banen. Er milevis unna formen fra i fjor, og må virkelig gå i seg selv, eller gjøre noe for å finne et snev av form. Ikke et godt innhopp.

Vinícius Júnior (6): Presenterer seg med en gang han entrer gressmatta. Scorer innenfor et minutt etter han blir byttet inn, og skaper mye uro for gjestene fra Ukraina. Viser frem gode finter, er mer intens i press-fasen, og er iskald når han får muligheten til å score. Godt innhopp av brassen som helt klart viser at han burde startet oppgjøret, og er den beste etter Courtois i kveld.

Toni Kroos (4): Gjør en helt ok jobb den tiden han er på banen. Utmerker seg ikke nevneverdig, men holder flyt i ballen og er god til å vende spillet. Kunne stått med en målgivende pasning på scoringen til Valverde som dessverre ble annullert.