Kamprapporter

Real Madrid 2-1 Shakhtar Donetsk

Det var Real Madrid som kom best i gang med scoring før kvarteret på Santiago Bernabéu. Gjestene slo tilbake like før pause, men en time ut i oppgjøret kombinerte Real Madrid vakkert, og sikret tre poeng som betyr tabelltopp.

Real Madrid 2-1 Shakhtar Donetsk
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppespill (4/6)
Onsdag 3.november, kl:18.45

1-0 Karim Benzema (14′) – Assist: Vinícius Júnior
1-1 Fernando (39′) – Assist: Alan Patrick
2-1 Karim Benzema (60′) – Assist: Vinícius Júnior 

Carlo Ancelotti valgte å hvile den franske angriperen Benzema i helgens oppgjør mot Elche, og i hans fravær stod Vinícius Júnior virkelig frem. Brassen scoret to ganger, og sikret tre poeng for Los Blancos ettersom Elche kun klarte å score en gang. Onsdag kveld, til en noe uvanlig tid, nemlig 18.45 så var det klart for kamp igjen for laget fra den spanske hovedstaden, og denne gang kom Shakhtar Donetsk på besøk. Listen er snudd på hodet i Champions League, hvilket vil si at de som spilte mot hverandre i forrige oppgjør, de møtes igjen. Sist vant Real Madrid 0-5 i Ukraina, og det var stor spenning rundt kvelds oppgjør.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho 66′), Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Lucas, Benzema (Jovic 79′), Vinícius Júnior 

Shakhtar Donetsk: Trubin – Dodo, Marlon, Matvienko, Ismaily – Stepanenko (Sudakov 79′) – Tete (Marlos 79′), Maycon, Patrick (Antônio 79′), Mudryk (Solomon 71′) – Fernando (Dentiho 86′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Shakhtar Donetsk onsdag kveld.

Benzema åpner – Fernando svarer

Akkurat som forventet så var det Real Madrid som begynte oppgjøret best, og tok tak i kampen fra start. Fem minutter ut i kampen så kombinerte Modric, og Lucas hvor sistnevnte fant førstnevnte i boksen, men et langt touch fra Modric gjorde at han var nødt til å skli kula mot mål, og Trubin reddet. Om lag fem minutter etter dette så kom gjestene på deres første visitt da Alan Patrick klemte til fra drøyt tjue meter, og ballen dundret i metallet ved siden av Courtois, men ingen scoring. Scoring ble det omsider like etter da en lang ball ble spilt opp mot Benzema som gjestene så ut til å få unna, men Marlon gjorde et svakt touch og Vinícius Júnior snappet opp. Brassen dro seg ned mot dødlinja før han slapp tilbake til Benzema som enkelt satte kula i åpent mål til 1-0.

ÅPNET BALLET: Karim Benzema satte inn kampens første mål før kvarteret var passert onsdag kveld.

Like etter kvarteret var passert så sendte Casemiro en lang crosser mot Lucas, og igjen fant han Modric i feltet, men igjen var Trubin der, og reddet. Ved halvspilt omgang var den unge ukraineren Mudryk frempå, og klemte til fra 25 meter, men Courtois plukket enkelt forsøket. Like etter halvtimen kombinerte vertene flott, hvor Mudryk dyttet videre til Fernando som sendte ballen like utenfor lengste kryss. Kun et lite minutt senere så forsøkte Benzema å sende mot lengste kryss, men forsøket endte et par meter utenfor. Fem minutter før hvilen fikk omsider gjestene sin scoring, hvor Matvienko spilte en lang ball opp mot Patrick som brystet videre til Fernando, og angriperen klemte kula knallhardt i nettaket til 1-1. Noen minutter senere var samme mann frempå igjen, men denne gang reddet Courtois flott.

Benzema sikrer tre poeng

Selv om det ikke er mye som kommer med fra det første kvarteret av andre omgang her, så var det alt annet enn rolig. Begge lag forsøkte å bygge opp sitt spill, og begge lag kom til halvsjanser uten å skape det helt store. En time ut i oppgjøret så lå omsider ballen i mål på ny, og det etter virkelig vakkert spill av Real Madrid. Los Blancos bygget opp sakte og sikkert, hvor Vinícius Júnior driftet over på høyre side, og satte i gang et vakkert angrep. Vinícius Júnior sendte til Casemiro som hælet tilbake, før Vinícius Júnior sendte på tvers til Benzema som enkelt satte inn 2-1. Virkelig vakkert av Real Madrid.

AVGJORDE: Karim Benzema scoret kampens siste mål, og sikret tre poeng.

Snaut tjue minutter før full tid ble Vinícius Júnior spilt opp i feltet av Benzema, hvor vinkel var skarp, og avslutningen til slutt ble blokkert inn til Trubin. Et kvarter før full tid forsøkte Shakhtar sin kreative midtbanespiller Patrick seg med en avslutning fra drøyt tjue meter, og ballen hadde god retning, men endte like over tverrliggeren. Noen minutter senere gjorde Benzema en god prestasjon da han tok ned ballen på brystet, vendte 180 grader rundt, og klemte kula like over metallet hans også. Ti minutter før full tid kom innbytter Marlos frem på siden, og han fant Ismaily på bakerste stolpe, men headingen endte langt over.

Fem minutter før full tid steg Eder Militão til værs på et hjørnespark, og satte hodet til ballen, men Trubin fanget forsøket. I kampen siste ordinære spilleminutt forsøkte Kroos lykken fra tjue meter, men også denne gang reddet Trubin. På overtid kom gjestene fremover på ny, hvor innbytter Sudakov forsøkte lykken med et skudd, men Courtois reddet, og selv om han måtte gi en retur så fikk han den unna farlig område. Et par minutter ut i tillagt tid så kombinerte Vinícius Júnior og Lucas, hvor førstnevnte var på vei inn i feltet før han ble stoppet i siste sekund. Dermed endte det 2-1, og Real Madrid inntok tabelltopp med ni poeng.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Kan ikke klandres for målet imot da det er en enorm avslutning. Uten om dette så gjør omtrent ingen feil, enten han gjør noe med høy risiko eller om det er en enkel involvering. Begynner å bli en habil pasningsspiller fra sin posisjon helt bakerst, og er som vanlig veldig god til å stoppe skudd. Har noen fine redninger, og spiller en godkjent kamp.

Dani Carvajal (4): En noe mer defensiv opptreden enn vi er vandt med fra backen, og trekkes litt grunnet sine manglende bidrag offensivt. Defensivt har han grei kontroll, med unntak av et par anledninger. Gjør ikke det helt store ut av seg, og tas av etter hvilen slik som tidligere oppgjør for å forhindre tilbakefall på skade-fronten.

Eder Militão (5): En kamp helt på det jevne for midtstopperen, og muligens en litt vanskelig kamp for han og resten av forsvaret å spille. Shakhtar kommer ikke fremover veldig ofte, men når de gjør så setter de alle kluter til. Dette skaper tidvis problemer, og Militão faller noen ganger av for sent, men gjør opp for det med hurtigheten sin, og gode brudd. Ingen svak kamp, men heller ingen enorm kamp.

David Alaba (5): Litt i samme båt som sin makker, hvor gjestene angriper tidvis med mange, og hurtig. Sliter også ved enkelte anledninger med å falle av, men som sin makker så bruker han hurtigheten, og ikke minst rutinene til å gjøre opp for det. Er god med ballen i beina slik han bruker å være, men er også litt uoppmerksom ved et par anledninger, hvor scoringen er en av de.

Ferland Mendy (6): Best av de fire i forsvaret denne kvelden. Løper som vanlig utrettelig, og selv om han pådrar seg et ganske tidlig gult kort, så holder han stand. Har noen gode gjenvinninger, og viser ved flere anledninger frem sin enorme fysikk. Ikke bare er han hurtigere enn motstanderne, men han er også raskere. Offensivt er han tidvis involvert, spesielt i begynnelsen av kampen.

Luka Modric (6): Styrer tempoet i spillet når Real Madrid angriper, og dikterer på mange måter hvordan angrepet skal bygges opp. Er spesielt aktiv i begynnelsen av oppgjøret hvor han kommer til et par avslutninger, og burde stått med en scoring i løpet av oppgjøret. Driver flott med ballen, og er en av motorene i laget.

Carlos Casemiro (6): Er ganske usynlig i den første omgangen, og gjør noen små feil her og der. Hever seg dog utrolig i den andre omgangen, og er faktisk involvert offensivt ved flere anledninger. Kjenner sin begrensning, og gjør det ofte enkelt på et touch. Er også tredje sist på 2-1-scoringen, hvor han på frekt vis hæler ballen tilbake til Vinícius Júnior.

Toni Kroos (5): Den mest anonyme av de på midtbanen onsdag kveld. Involverer seg ikke hele tiden, men trenger det heller ikke da andre spillere står frem. Jobber godt, fordeler ballen, og bidrar defensivt når det er behov for det. En kamp helt på det jevne fra tyskeren.

Lucas Vázquez (5): Jobber iherdig gjennom hele kampen som alltid. Er delaktig i enkelte kombinasjoner, og kunne stått med en målgivende pasning til Modric i første omgang. Blir litt mer anonym i den andre omgangen, og mangler litt av x-faktoren for å utfordre forsvaret på siden sin.

Karim Benzema (7): For enkelte er det kanskje merkelig at han ikke får banens beste av redaksjonen i kveld etter to scoringer, men slik ble det altså ikke. Er der han skal være ved to anledninger, og setter ballen i mål på begge muligheter han får. Uten om dette så vandrer han en god del, og er ikke alltid i boksen når Real Madrid angriper, men involverer seg i oppbyggingen av spillet. Går av før slutt, men sier han er klar til helgens kamp.

Vinícius Júnior (8 BB): Unggutten fortsetter der han slapp på lørdag. Scorer ikke målene i kveld, men legger til rette for at Benzema gjør det. På første scoring vinner han ballen tilbake på flott vis, og spiller uselvisk på tvers til en helt ledig Benzema. På scoring nummer to danser han av gårde, kombinerer med Casemiro, og spiller fri franskmannen nok en gang. Er virkelig i støtet nå om dagen, og må bare holde dette gående.

Innbytterne: 

Nacho Fernández (5): Kommer inn for å avlaste Carvajal, og løser oppgaven greit. Har relativt god kontroll defensivt, men involverer seg også lite offensivt. Et innhopp helt midt på skalaen.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men det er hyggelig å se serberen tilbake på banen igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.