Real Madrid 2-1 Barcelona

Det var Los Blancos som åpnet målkontoen først lørdag kveld da Benzema scoret med en frekk hæl-flikk før kvarteret var passert. Like før halvtimen doblet Kroos med et frispark som gikk via to motspillere, og selv om Mingueza reduserte en time ut i oppgjøret så endte det 2-1 lørdag kveld.

RØDT KORT: Carlos Casemiro (89′)

Los Blancos spilte en fabelaktig kamp i midtuken hvor de sikret seier over deres engelske motstander Liverpool i kvartfinalen av Champions League. Måltavlen hadde ved endt tid sifrene 3-1 i favør klubben fra hovedstaden. Det var omsider ikke tid for å hvile på seieren alt for lenge da erkerival Barcelona ventet allerede lørdag kveld på Estadio Alfredo Di Stéfano. Oppgjøret som ventet var minst like viktig som kvartfinalen i Champions League, da de med seier ville gå forbi rivalen på tabellen i LaLiga Santander. Det var derfor en tilnærmet uendret tropp som gjorde seg klar til kamp fire dager etter oppgjøret mot Liverpool.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Odriozola 43′), Militão, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos (Isco 72′) – Valverde (Asensio 61′), Benzema (Mariano 72′), Vinícius Júnior (Marcelo 72′)

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Araujo (Ilaix 72′), Lenglet – Dest (Griezmann 46′), Busquets (Roberto 64′), De Jong, Alba – Messi, Pedri (Braithwaite 81′) – Dembélé (Trincão 81′)

STARTELLEVER: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start til El Clásico, hvor de viste støtte til Misa Rodríguez med #MismaPasión.

Skikkelig lekkerbisk

Det var en åpning til å ta og føle på lørdag kveld, hvor de svaiet frem og tilbake i åpningsminuttene. Gjestene hadde ballen mest, og skapte kampens første halvsjanse da Alba kom seg frem på siden og slo på tvers etter ni minutter, men Courtois var våken slo unna. Snaut fem minutter senere satte Valverde på turboen da han dro seg langt fremover i banen før han fant Lucas på siden, og backen sendte et perfekt innlegg mot Benzema. Franskmannen kom seg foran Araujo, og hæl-flikket ballen forbi Ter Stegen, og i mål til 1-0. Skikkelig frekk scoring av Benzema.

FREKT: Karim Benzema scoret med en særdeles frekk hæl-flikk før klokka hadde passet 15 minutter.

Det påfølgende kvarteret hadde gjestene ballen mest, mens vertene lå dypt og kompakt, hvor de forsvarte seg mot alt gjestene forsøkte. Like før halvtimen fikk Real Madrid frispark på om lag tjue meter, hvor Toni Kroos gjorde seg klar. Tyskeren klemte ballen via ryggen til Dest som stod en meter til side for muren, og ballen endret retning mot Alba på strek som ikke klarte annet enn å styre ballen videre i mål til 2-0.

LADET FOTEN: Toni Kroos klemte til på frispark like før halvtimen, og ballen endte i mål etter å ha gått via både Dest og Alba.

Noen minutter etter halvtimen ble Vinícius Júnior spilt i bakrom, og unggutten dro på seg flere forsvarere før han fant Valverde på motsatt side. Midtbanespilleren fortsatte fremover, og klemte kula i lengste stolpe før Lucas plukket opp returen, og sendte tilbake mot mål, men avslutningen hans ble reddet av Ter Stegen. I omgangens siste ordinære minutt skapte Messi en farlighet på hjørnespark da han skrudde den hele veien forbi Courtois, og i lengste stolpe. En avslutning i metallet for hvert lag. Et par minutter senere fikk samme mann en ny sjanse da et innlegg på bakerste stolpe ble tatt ned, og sendt mot mål, men Courtois gjorde en flott redning.

Store sjanser

Det var vertene som kom til omgangens første halv-sjanse da Kroos sendte et skudd utenfor etter snaut ti minutter. Kun et par minutter senere stod Griezmann helt fri på et innlegg fra De Jong, og utrolig nok satte han forsøket utenfor. En time ut i oppgjøret skulle omsider gjestene lykke da Alba dro seg forbi Odriozola på siden, og sendte ballen mot Griezmann som hopppet over, og bak han kom Mingueza som med leggen satte ballen i mål til 2-1 i sitt første El Clásico. Real Madrid gikk umiddelbart i angrep etter scoringen, hvor Vinícius Júnior kom frem på siden, og sendte ballen via Araujo og i stolpen.

Tempoet var høyt nå, og Barceloa kombinerte flott på den venstre siden mellom Alba og Messi, hvor førstenvnte fikk tilbake og sendte på tvers, men igjen hindret Courtois farligheter. Drøyt tjue minutter før full tid kom Real Madrid til to sjanser, først ved Vinícius Júnior som ble spilt i bakrom av Modric, og igjen forsøkte finne Benzema, men franskmanne nådde ikke frem. Deretter sendte Asensio ballen inn i boksen mot Vinícius Júnior som på merkelig, og noe heldig vis headet tilbake til Kroos. Tyskeren satte hodet til ballen, men bommet grovt, og gjestene fikk avverget.

Et kvarter før full tid skulle innbytter Ilaix få sjansen til å vise seg frem da han ruvet høyest på et innlegg, men Courtois holdt forsøket i fast grep. Med fem minutter igjen av ordinær tid misset Odriozola med en pasning tilbake som Alba snappet opp, og sendte gjennom feltet hvor Braithwaite gikk veldig lett ned i en «duell» med Mendy. Gil Manzano vinket spillet videre, Barcelona reagerte, og gule kort ble delt ut til både Alba og Koeman.

I kampens siste ordinære minutt dro Casemiro på seg sitt andre gule kort på to minutter, og ble sendt i dusjen med rødt kort. Frisparket var i god posisjon, og Messi gjorde seg klar, men Courtois hadde full kontroll på avslutningen. Fire minutter på overtid sendte Barcelona opp alle mann, inkludert Ter Stegen og et langt frispark ble sendt inn i feltet. Ballen ble headet ut mot den unge innbytteren Ilaix som klemte til på volley, og kun tverrliggeren stod i veien. Returen endte hos Alba, og backen testet lykken, men forsøket endte over. Dermed seieret Real Madrid for andre gang denne sesongen mot Barcelona, og sikret tre viktige poeng.

BUNNSOLID: Thibaut Courtois stod en meget god kamp, og reddet like før slutt et frispark fra Messi i god posisjon.

Thibaut Courtois (8): Får ikke veldig mange avslutninger sin vei, men er alikevell en viktig brikke i at resultatet ender i Real Madrid sin favør. Bryter flere innlegg og pasninger på tvers som kunne ha skapt farligheter. I tillegg er han meget solid på skuddet til Messi rett før pause, hvor han aggressivitet og hurtige reaksjon gjør at han redder. Virker meget selvsikker om dagen, og det med god grunn etter at han leverer solide prestasjoner på løpende bånd.

Lucas Vázquez (7): Har stort sett full kontroll på gjestene sin venstre side, og gir Alba kamp hver gang han forsøker å slå et innlegg eller kommme seg forbi og inn i boksen. Er ofte først på ballen, og når det er behov for å takle eller gjenvinne så gjør han også dette godt. Spiller den målgivende pasningen som leder til Benzema sin scoring. Får seg en ordentlig smell i en duell like før pause, og må ut med skade i det bakre korsbåndet, noe som holder han ute resten av sesongen..

Eder Militão (7): Spiller nok en god kamp når han får sjansen fra start. Leverer bunnsolid gjennom stort sett hele oppgjøret, hvor han klarerer, blokkerer og bryter baller helt bakerst i banen. I tillegg til dette er han relativt solid i pasningsspillet, og fasen hvor Real Madrid starter angrepet eller spiller seg ut bakfra.

Nacho Fernández (7): Leverer godt sammen med Militão i nok et tøft oppgjør, hvor det kun ender med et mål imot. Er veldig trygg med ballen, og er god i fasen hvor Real Madrid enten spiller seg ut eller får ballen vekk fra farlige områder. Har noen viktige brudd, noen gode taklinger og spiller alt i alt en solid kamp.

Ferland Mendy (8): Er tett på Lionel Messi omtrent hver eneste gang han har ballen, og gjør det vanskelig for argentineren å bryte gjennom. I tillegg til dette så blir angrepene til Dest omtrent nøytralisert, og gjestene får ikke til noe som helst på den høyre siden. Er ved enkelte anledninger med fremover i banen, og hjelper til i kombinasjonsspillet som truer Barcelona sin høyre side.

Luka Modric (8): Kroaten spiller en viktig rolle i Real Madrid sin seier lørdag kveld, hvor han både spiller trygt og godt på midten, samtidig som han slår solide pasninger i bakrom mot bl.a Vinícius Júnior. Jobber knallhardt gjennom samtlige 90 minutter, og involverer seg positivt på begge sider av banen med viktige brudd, solide kombinasjoner og gode pasninger.

Carlos Casemiro (8): Spiller absolutt helt på kanten gjennom hele oppgjøret, hvor han bryter baller, takler knallhardt og bryter når Barcelona avanserer fremover i banen. Spiller en svært viktig rolle i fasen hvor Real Madrid gjenvinner ball, og spiller seg ut bakfra. Pådrar seg to gule kort på to minutter helt mot slutten av oppgjøret, og må derfor se de siste fire minuttene fra garderoben.

Toni Kroos (9 BB): Tyskeren styrer spillet på midten av banen med bravur nok en gang, hvor han dikterer tempoet, sender baller fra side til side og i bakrom slik kun han kan. Spiller forbi ledd, gjennom ledd og dominerer slik få andre klarer. Stabiliserer midten godt sammen med de to andre, og scorer kampens andre mål. Sender frisparket via ryggen til Dest og hodet til Alba i mål. Flott kamp av tyskeren, som også fikk hvilt de siste tjue minuttene.

Federico Valverde (8): Spiller en variant eller mellomting av høyre kant, høyre midtbane, og høyre indreløper. Er svært delaktig i den første scoringen, hvor han viser frem gamle takter med et enorm driv, og tar seg forbi en rekke spillere. Er i tillegg nære å score mål når Vinícius Júnior spiller han fri på motsatt side, men stolpen stod i veien. Byttes ut etter en time spilt.

Karim Benzema (8): Franskmannen serverer en skikkelig lekker første scoring hvor han hæl-flikker ballen forbi Ter Stegen og i mål. Uten om dette er han mye involvert i det offensive, hvor han kombinerer godt, trekker på seg motspillere, og gjør en solid innsats. Tar også noen meget solide løp defensivt, og er blant annet nede og tar ballen fra De Jong ved en anledning.

Vinícius Júnior (7): Den unge brassen ser ut til å ha selvtillit for tiden, hvor han utfordrer spillerne han har foran seg med tempo og driblinger. Blir tidvis litt het på sitt eget tempo da han overvurderer det og spiller ballen litt langt foran seg. Burde stått med en målgivende pasning til Valverde, og kunne stått med en scoring selv om han ikke hadde spilt mot Benzema da de var to mot to. Ny god kamp.

Álvaro Odriozola (5): Sliter langt mer defensivt enn Lucas, og er involvert i scoringen til Barcelona hvor han taper duellen mot Alba i forkant. Er også nære å skape en farlighet mot slutten hvor en svak pasning bakover fanges opp, men det ender heldigvis ikke med straffespark til Braithwaite. Forsøker å involvere seg offensivt, og kommer på noen meget solid løp.

Marco Asensio (6): Ikke veldig mye involvert offensivt den tiden han er på banen, men skaper noen kombinasjoner og jobber samtidig knallhardt defensivt. God til å finne medspillere, og mister ikke ballen alt for ofte.

Isco Alarcón (6): Jobber iherdig den tiden han er på banen, og kommer til en eller to avslutninger, men klarer ikke å treffe mål. Fordeler ballen fra side til side, og jobber begge veier.

Marcelo Vieira (6): Kommer inn for å tilføre defensiv stabilitet, samt offensive løp. Hjelper til med å demme opp for den høyre siden til Barcelona defensivt, og kommer til en meget stor sjanse da han blir spilt i bakrom, men en lang fot fra en Barcelona-forsvarer hindrer han fra å komme alene med Ter Stegen.

Mariano Díaz (6): Veldig viktig mot slutten hvor han er først på hver eneste ball som sparkes langt. Vinner alle dueller i luften, og gjør det vanskelig for Barcelona å sette hurtig i gang.