Real Madrid 2-0 Valencia

Vertene åpnet oppgjøret klart best, og ble muligens snytt for straffespark etter et minutt. Tolv minutter ut i oppgjøret scoret Karim Benzema, og et par minutter før hvilen doblet Toni Kroos ledelsen. I andre omgang scoret Ferland Mendy, men scoringen ble annullert for offside, og det endte 2-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 23
Søndag 14.februar, kl:16.15

1-0 Karim Benzema (12′) – Assist: Toni Kroos
2-0 Toni Kroos (42′) – Assist: Lucas Vázquez

Storklubben fra den spanske hovedklubben ikledd hvitt har slitt stort med skader så langt dette året, og på det minste har det vært tolv a-lagsspillere tilgjengelig. Tross dette så har Los Blancos klart å finne en balanse, og det uten spillere som Sergio Ramos, og Eden Hazard. Storspillet har uteblitt, men mot Getafe visste de gode takter defensivt, hvor de hadde full kontroll og holdt buret rent samtidig som de scoret to ganger. Søndag ettermiddag stod et tidligere storlag på motsatt banehalvdel da Valencia gjestet Alfredo Di Stéfano, og det var et revansjesugent Real Madrid som møtte opp etter ydmykelsen på Mestalla.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 28′), Varane, Nacho, Mendy – Modric (Isco 79′), Casemiro, Kroos – Asensio (Arribas 71′), Benzema (Mariano 79′), Vinícius Júnior

Valencia: Domenech – Correira, Paulista, Ferro, Gaya – Wass (Lee 64′), Racic, Soler (Oliva 64′), Guedes (Musah 46′) – Gómez (Cutrone 83′), Vallejo (Gameiro 46′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende startellever mot Valencia på Estadio Alfredo Di Stéfano søndag ettermiddag.

Benzema het fra start

Det skulle ikke gå mer enn et minutt før Real Madrid satte press på gjestene, og muligens ble de snytt for straffespark. En lang ball ble spilt opp i feltet mot Benzema, og franskmannen gikk ned etter å ha blitt stemplet. Verken dommeren eller VAR oppfattet dette som at franskmannen ble snytt for en klar målsjanse, hvilket han ble, og lot spillet gå videre. Fem minutter senere var det den defensive midtbanespilleren Casemiro som var frempå, og brassen ladet skuddfoten, hvor en beinparade av Domenech var det som hindret scoring.

Tolv minutter ut i oppgjøret mottok Benzema ballen på hjørnet av 16-meteren etter en pasning av Kroos, og franskmannen la kula til rette før han på vakkert vis curlet den i hjørnet til 1-0. Flott scoring. Den neste perioden fortsatte Real Madrid å kontrollere spillet, men Valencia la seg dypt og forsvarte med mange mann, hvilket gjorde det vanskelig å skape sjanser. Ti minutter før hvilen kom Vinícius Júnior fremover langs siden, og han spilte tvers over til Lucas som sendte kula inn i boksen, dog et par millimeter for nære målvakten.

FLOTT SCORING: Karim Benzema åpnet ballet med sin vakre scoring som han curlet i mål fra hjørnet av 16-meteren.

Fem minutter senere var det Modric som avanserte fremover, og kroaten klemte til, og Domenech bokset kula rett ut igjen. Kroaten fanget opp ballen på ny, men denne gang ble forsøket blokkert til corner. Et par minutter etter dette satte omsider vertene ballen i mål på ny. Modric mottok ballen på siden, og fant Lucas i feltet som iskaldt spilte ut 45 grader mot Toni Kroos, og tyskeren var iskald da han sendte kula i hjørnet langs bakken. Like før hvilen var Benzema frempå igjen, og franskmannen klemte til fra skrått hold, men Domenech reddet. 2-0 var stillingen da lagene gikk inn i garderobene.

MARKRYPER: Toni Kroos scoret kampens andre mål, og det på klassisk vis hvor han sendte ballen langs bakken i hjørnet.

Cruisekontrollen på

Den andre omgangen ble langt mer sjansefattig enn den første, og det virket nesten som om at Valencia var fornøyde med å tape 2-0. Tross dette så var det gjestene fra kystbyen som var først frempå i den andre omgangen, hvor Maxi Gomez testet skuddfoten fra langt hold, men Courtois hadde kontroll og bokset unna. En time ut i oppgjøret scoret Real Madrid nok en gang, etter at Vinícius Júnior ble spilt i bakrom, og deretter spilte opp Mendy i feltet. Franskmannen var iskald og scoret, men etter grundig gjennomgang av VAR så ble scoringen annullert grunnet en hårfin offside på Mendy.

SCORET IGJEN: Ferland Mendy satte ballen i mål for andre kamp på rad, men denne gang ble den annullert.

Et kvarter før full tid kom Benzema seg fri på siden av 16-meteren, og angriperen dro seg mot dødlinjen hvor han fyrte av, men forsøket ble reddet på strek. Der burde han valgt en annen løsning. Kun et minutt senere var innbytter Arribas frempå da han klemte til fra langt hold, men Domenech hadde kontroll og reddet forsøket. Noen minutter senere fikk Mendy muligheten til å score på ny, og igjen var det Vinícius Júnior som fant han i feltet, men denne gang sleivet franskmannen, og Valencia sin sisteskanse reddet forsøket. Det endte dermed 2-0, og Real Madrid tok tre nye poeng.

Thibaut Courtois (6): En ny kamp for den belgiske sisteskansen hvor han har særdeles lite å gjøre. Får nesten ikke et eneste skudd på seg i løpet av hele kampen, kun det ene til Maxi Gomez. Har full kontroll, og er spesielt god til å sette i gang. Har et par utkast som er meget gode. Holder buret rent for andre kamp på rad.

Dani Carvajal (5): Den spanske backen hadde en fin åpning på kampen, hvor han var bunnsolid defensivt, og tidvis delaktig offensivt. Dog så ble det kun en snau halvtime på Dani som nok en gang måtte ut med en skade.

Raphaël Varane (6): Har full kontroll defensivt sammen med sin makker, og de virker til å ha funnet tonen sammen nå. Er trygg i stort sett alt han foretar seg, og lager en mur helt bakerst sammen med Nacho. Solid i luftrommet, og ikke minst de gangene han blir utfordret på tempo. Har også en flott dribling hvor han tar med seg ballen fremover.

Nacho Fernández (6): Gjør en god jobb defensivt sammen med Varane, og fyller rollen til Sergio Ramos relativt bra. Er den aggressive av de to, og enkelte ganger tar han både med seg ballen, og fyller etter i angrepet. Ny god kamp defensivt.

Ferland Mendy (7): Franskmannen leverer en ny god kamp, hvor han har fullstendig kontroll defensivt, og i tillegg til dette så bidrar han offensivt. Slipper ikke til noe som helst bakover, og har enkelte særdeles gode involveringer offensivt. Kombinerer godt med Vinícius Júnior, hvilket fører til at han kommer til et par store sjanser. Scorer en gang, men dessverre var han hårfint i offside.

Luka Modric (7): Kroaten har full kontroll på midten sammen med sine to rekke-kamerater. Styrer tempoet, og flyter fra side til side samtidig som han involverer seg offensivt. Har et par skudd på mål, og er tredje sist på scoringen til Kroos. Virker til å være i godt driv nå den kroatiske midtbanespilleren.

Carlos Casemiro (6): Har full kontroll på det defensive, og faktisk skjer det så lite at han tidvis involverer seg offensivt. Har et skudd som setter Domenech på prøve tidlig i kampen, men etter dette legger han seg noe dypere og fordeler baller.

Toni Kroos (8 BB): Tyskeren har full kontroll i dette oppgjøret, og styrer spillet fra start til slutt. Har en målgivende pasning til Benzema, og scorer det andre målet selv på briljant vis. Det var en skikkelig Kroos-spesial. Slår noen gode pasninger i bakrom, fyller etter når Real Madrid angriper og balanserer midten flott. Var banens beste i dagens oppgjør.

Marco Asensio (5): Relativt anonym kamp fra den spanske kantspilleren. Utretter ikke stort, og bidrar ikke til veldig mange gode angrep. Kommer seg i posisjon et par ganger, men bruker alt for lang tid med ballen. Byttes ut til fordel for Arribas.

Karim Benzema (6): Franskmannen ble snytt for straffespark et minutt ut i oppgjøret, hvor han helt klart ble hindret fra en målsjanse. Ti minutter senere var han frempå igjen, hvor han på vakkert vis curlet ballen i hjørnet til 1-0. Etter dette blir han dog veldig ego, og sløser med et par gode sjanser hvor han kunne spilt til en av sine lagkamerater. Helt ok kamp.

Vinícius Júnior (6): Litt anonym i begynnelsen av oppgjøret, men bedrer seg etterhvert. I den andre omgangen kombinerer han godt med Ferland Mendy vet et par anledninger, og burde stått med en målgivende pasning, men Mendy var hårfint i offside. Kunne fått en målgivende pasning få minutter senere også, men da sleivet den franske backen.

Lucas Vázquez (5): Kommer inn for Carvajal, og løser oppgaven som back relativt godt. Har kontroll på det lille Valencia kommer med fremover i banen, og i tillegg involverer hans seg greit fremover ved et par anledninger. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Kroos.

Sergio Arribas (5): Gjør ikke veldig mye ut av seg den tiden han er på banen, men dog så angriper ikke Real Madrid stort heller. Har en avslutning på mål, men det blir for lett for Domenech. Godt å se at unggutten er uredd.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker om oppgjøret mot Valencia?