Real Madrid 2-0 Osasuna

Det satt langt inne, men Real Madrid tok til slutt tre enormt viktige poeng i kampen om seriegull da de slo Osasuna 2-0 i Madrid i kveld.

Real Madrid 2 – 0 Osasuna
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
LaLiga Santander, runde 34
Lørdag 1. mai, kl. 21:00

1-0 Éder Militão (76’) – Assist: Isco
2-0 Casemiro (82’) – Assist: Karim Benzema

Real og Madrid og Osasuna møttes til dyst på Estadio Alfredo Di Stéfano lørdag kveld, i det som var en kamp Zidane og hans mannskap virkelig trengte tre poeng i. Til tross for poengtap i to av de tre siste LaLiga-kampene, er nemlig Real Madrid fortsatt med i kampen om ligatittelen. Samtidig var dette kampen som på mange måter virket minst viktig denne uken, ettersom Real Madrid skal møte Chelsea i returoppgjøret i semifinalen av Champions League på onsdag. Laget var nok en gang preget av fravær, spesielt i forsvaret, hvor verken Mendy, Carvajal eller Ramos var med i troppen. I tillegg ble både Kroos, Modric og Nacho gitt hvile av Zinedine Zidane, hvilket ga Antonio Blanco en ny sjanse fra start, mens Eden Hazard startet i en slags fri rolle bak Benzema.

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Militão, Varane (Nacho 46’), Marcelo (Gutiérrez 63’) – Casemiro, Blanco, Asensio (Arribas 83’), Hazard (Isco 72’), Vinícius Jr.(Rodrygo 63’) – Benzema

Osasuna: Sergio Herrera – Nacho Vidal, David García, Aridane Hernández, Manu Sánchez – Jon Moncayola, Torro (Jony 84′), Martínez (Brasanac 81′) – Torres (Barja 81′), Ávila (Budimir 64′), García (Adrián 81′)

Hazard-show og en god keeper

Real Madrid tok initiativet i kampen umiddelbart, og før det var spilt fem minutter hadde hjemmelaget skapt to brukbare målsjanser. Mannen bak begge to var Eden Hazard, som startet for første gang siden januar, men verken belgierens skudd eller innlegget hans inn i boksen endte i mål. Allikevel en svært frisk åpning på kampen av den skadeplagede angrepsspilleren i tierrollen bak Karim Benzema. Også Chimy Ávila fikk testet skuddfoten tidlig i kampen, men Courtois hadde god kontroll på distanseskuddet. Etter dette spilte Osasuna seg mer inn i kampen, og faktisk klarte bortelaget å skape noen sjanser. Nærmeste var venstreback Sánchez, da han holdt på å sende ett et innlegg rett i mål. Courtois var allikevel på alerten, og klarte å unngå scoring imot.

Like før halvtimen spilt måtte Osasuna sin keeper ut med to fantastiske redninger for å unngå scoring imot. Først fikk Eden Hazard, spilleren som virkelig var i begivenhetenes sentrum i første omgang, en flott mulighet til å score fra kloss hold, men Sergio Herrera leverte en god refleksredning. På den påfølgende corneren var det Éder Militão som fikk muligheten, men også hans knallharde avslutning med hodet ble reddet av den spanske målvakten. Herrera fulgte like godt opp med nok en redning på et hodestøt fra samme mann kun noen minutter senere. Det var altså ingen tvil om at Real Madrid hadde nok av muligheter til å gå i føringen før pause, men en god Osasuna-keeper og svake avslutninger gjorde at det forble målløst.

Militão og Casemiro sikrer seieren

Andre omgang fortsatte litt der første omgang startet, nemlig med Militão som Real Madrids fremste angrepsvåpen. Brasilianeren var svært nære ved å omgjøre et Asensio-frispark til scoring med en akrobatisk volley, men avslutningen gikk noen meter over mål. Real Madrid slet med å skape de store sjansene i første halvdelen av andre omgang, og de klarte ikke å bryte ned et dyptliggende Osasuna som forsvarte seg godt. Rodrygo kom innpå like etter 60 minutter, og brasilianeren brukte ikke lang tid på å komme til sin første avslutning. Dessverre gikk skuddet noen centimeter utenfor stolpen.

SIKRET SEIER: Militão stanget et hjørnespark i mål og sikret tre poeng mot Osasuna.

Det gjorde derimot ikke Éder Militão sin fjerde avslutning for dagen, og omsider klarte altså Real Madrid å ta føringen i denne kampen. Isco slo et flott hjørnespark i retningen den brasilianske midtstopperen, som stanget ballen i mål med et flott hodestøt. Kun noen få minutter senere var det en annen brasilianer som skulle skrive seg på scoringslisten. Karim Benzema spilte gjennom Casemiro på et av sine velkjente offensive løp, og midtbaneterrieren klarte å snuble ballen forbi Herrera og i mål. Dermed ble kampen avgjort på noen få minutter. Isco var nære ved å sette 3-0 like før slutt, men avslutningen gikk like utenfor. Real Madrid kontrollerte inn seieren, og de tre poengene gjør at håpet om seriegull lever i beste velgående.

Spillervurdering:

Thibaut Courtois (6): Courtois leverte nok en god kamp i Real Madrid-buret i kveld. I løpet av første omgang måtte han i aksjon et par ganger, men besto testen hver gang – til og med da Militão holdt på å sette ballen i eget mål. I andre omgang var det ikke mye belgieren måtte foreta seg, men han han holder altså nullen nok en gang.

Álvaro Odriozola (6): Den spanske høyrebacken fikk muligheten fra start etter at Dani Carvajal nok en gang er ute med skade. Det har blitt noen minutter på Odriozola de siste ukene, og i dag spilte han en god kamp. Det er klart at Osasuna er et lag som ligger svært dypt, og han ble ikke akkurat utfordret noe særlig defensivt i dag – noe som er hans store svakhet. Han fikk en del frihet til å involvere seg fremover og han hadde noen gode kombinasjoner og innlegg i siste tredjedel.

Éder Militão (8 BB): Militão har vært i strålende form den siste tiden, og mot Osasuna startet han nok en gang. Han var farlig nære ved sette å ballen i eget nett med en feilplassert pasning tilbake til Courtois, men den langstrakte keeperen klarte å redde brasilianeren. Han var nok en gang svært god i taklingspillet og viser flere ganger sin voldsomme fart og fysikk. Midtstopperen var også svært god offensivt i kveld, og han kom til fire store målsjanser. Den fjerde stanget han rett i mål etter et flott hjørnespark av Isco. For et øyeblikk å score sitt første Real Madrid-mål på! Banens beste i kveld – for andre kamp på rad.

Raphaël Varane (6): Varane startet sammen med Militão i kveld, og sammen hadde de svært god kontroll i løpet av første omgang. Stopperen var solid med ball i bena og hadde et par gode taklinger ved å være aggressiv. Dessverre ble franskmannen byttet ut i pausen etter å ha følt noe ubehag i benet, hvilket på mange måter er symptomatisk for Real Madrids sesong. Dermed er det bare å krysse fingrene for at Varane er klar til dyst mot Chelsea på onsdag.

Marcelo (4): Marcelo startet som venstreback i dag i fraværet av Ferland Mendy. Krølltoppen ble kritisert i etterkant av kampen mot Chelsea i midtuken, og heller ikke i dag imponerte han nevneverdig. Han bidro med svært lite fremover på banen og var ganske upresis i pasningsspillet. Han gjorde allikevel ingen feil bakover i banen, og Real Madrid holdt til syvende og sist nullen. Ble byttet ut like etter timen var spilt.

Casemiro (7): Brasilianeren viste frem sin indre David Beckham da han forsøkte seg på et skudd fra midtbanen. På den måten fikk vi bekreftet at det er litt forskjell på Casemiro og David Beckham. Han skrev seg likevel på scoringslisten i andre omgang, og scoret dermed sitt sjette LaLiga-mål for sesongen. God kamp av Casemiro, som virker å trives godt sammen med Blanco på midtbanen.

Antonio Blanco (7): Blanco startet sin andre kamp for førstelaget denne sesongen. Castilla-spilleren har dermed startet to av de tre siste LaLiga-kampene for Real Madrid. 20-åringen var nok en gang svært pasningssikker på midtbanen, og imponerte med sin taklingsstyrke, aggressivitet, gjenvinningsevne og ro med ballen. Det så rett og slett ut som at Blanco hadde gjort dette i årevis. Nok en strålende kamp av Antonio Blanco.

Marco Asensio (6): Marco Asensio var tilbake i startelleveren etter å ha blitt plassert på benken mot Chelsea i midtuken, og spanjolen leverte en god kamp. Selv om han ikke skapte de største målsjansene var han solid i pasningsspillet og kombinerte til tider svært godt med Odriozola. I tillegg spilte han en viktig rolle i å bryte ned et dyptliggende Osasuna med flere velplasserte innlegg. En god kamp av Asensio.

Eden Hazard (6): Belgieren startet for første gang siden januar, men det kunne man ikke se på han. Han åpnet kampen svært friskt, og var involvert i to målsjanser før det var spilt fem minutter. Belgieren var virkelig i begivenhetenes sentrum i den første omgangen, og det meste laget skapte var han enten på slutten av eller arkitekten bak. Dessverre klarte ikke Hazard å påvirke andreomgangen i like stor grad, og han ble byttet ut med 20 minutter igjen. Allikevel friske tendenser fra Hazard, som viser god form inn mot den avgjørende delen av sesongen.

Vinícius Júnior (4): Vinícius prøvde mye i denne kampen, men verken driblingene, pasningene eller avslutningene satt for brasilianeren i kveld. Dermed klarte han ikke å være like toneangivende offensivt for Real Madrid som det han har vært i enkelte kamper tidligere denne våren. Like etter timen spilt ble han byttet ut til fordel for Rodrygo.

Karim Benzema (4): Med unntak av en volley som gikk noen meter over mål, var Karim Benzema svært lite involvert i første omgang av denne kampen. Franskmannen slet litt i duellene med Aridane og virket ikke helt på i kveld. Heller ikke i andre omgang påvirket stjernespissen kampen i så stor grad som han pleier, man han får likevel målgivende pasning på scoringen til Casemiro. Det sier selvsagt litt om Benzema når han spiller en ganske svak kamp og allikevel får med seg en målgivende pasning.

Nacho Fernández (5): Nacho ble byttet inn i pausen for en skadet Varane, og den spanske midtstopperen gjorde et godt innhopp. Real Madrid møtte ikke på de store utfordringene defensivt i denne andreomgangen, men Nacho og Militão gjorde begge en svært god jobb med det som kom. Et godkjent innhopp av Nacho.

Miguel Gutiérrez (5): Castilla-backen kom innpå for veteranen Marcelo etter en drøy time på uret. Dette var hans andre innhopp på førstelaget denne sesongen, og det er tydelig at Zidane har tro på denne spilleren. Miguel er ikke veldig mye involvert i spillet den tiden han er på banen, men han tilfører en del energi og fart til den venstresiden. Brukbart innhopp av unggutten.

Rodrygo Goes (6): Rodrygo Goes ble byttet inn med en knapp halvtime igjen av matchen, og han gjorde et svært godt innhopp. Han var involvert fra første stund og kom til en tidlig avslutning. Han tilførte fart og energi inn i et litt passivt Real Madrid, og han var en viktig bidragsyter til at laget skapte flere sjanser mot slutten. Godt innhopp av Rodrygo!

Isco (6): Mange hadde nok trodd at Isco kom til å starte kveldens kamp mot Osasuna, men det var altså ikke tilfellet. Han fikk omtrent 20 minutter på banen i dag, og han gjorde et godt innhopp. Spanjolen virker litt treg i enkelte situasjoner, men han har fortsatt en ballkontroll få i dette Real Madrid-laget kan matche. Isco leverer også den målgivende pasningen på Militãos livsviktige scoring.

Sergio Arribas (N/A): Spiller for kort for vurdering