Real Madrid 2-0 Inter

Det var Real Madrid som åpnet ballet tirsdag kveld med scoring fra Toni Kroos like etter kvarteret. Flere gode sjanser fulgte etter dette, hvor Rodrygo burde ha scoret, men mål nummer to lot vente på seg. Ti minutter før slutt tørket Asensio støv av sin magi, og hamret inn 2-0, hvilket sikret gruppeseier for Real Madrid.

Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, Gruppespill (6/6)
Tirsdag 7.desember, kl:21.00

1-0 Toni Kroos (17′) – Assist: Rodrygo Goes
2-0 Marco Asensio (79′) – Assist: Dani Carvajal

RØDT KORT: Nicolo Barella (62′)

Tirsdag kveld var det duket for den siste, og avgjørende kampen i gruppe D av årets Champions League-gruppespill. Real Madrid lå på toppen av tabellen med tolv poeng før oppgjøret mot Inter som lå rett bak med ti poeng. Oppgjøret tirsdag kveld ville derfor være avgjørende for hvilket lag som skulle ende på toppen av tabellen, og dermed møte en gruppetoer i første utslagsrunde. Ingen av lagene hadde noen som helst risiko for å havne utenfor spill i utslagsrundene, og det var derfor et spennende oppgjør mellom to lag som hadde alt å vinne tirsdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro (Camavinga 71′), Kroos (Valverde 77′) – Rodrygo (Asensio 77′), Jovic (Mariano 77′), Vinícius Júnior (Hazard 81′)

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni – Dumfries (Dimarco 46′), Barella, Brozovic (Vidal 60′), Calhanoglu (Vecino 60′), Perisic – Lautaro (Gagliardini 66′), Dzeko (Sánchez 60′)

STARTELLEVER: Følgende spillere spilte fra start mot Inter på Santiago Bernabéu.

Kroos med venstre

Det var vertene som bet fra seg først, og selvfølgelig var det Vinícius Júnior. Kantspilleren stormet frem etter to minutter, og sendte kula mot lengste, men Skriniar fikk en fot på ballen, og forsøket endte like utenfor. Fem minutter senere kom gjestene fremover hvor Brozovic klemte til fra drøyt tjue meter, men forsøket gikk rett over tverrliggeren, og landet i nettaket. Like etter kvarteret kom kampens første scoring, og det var Rodrygo som sendte på tvers mot Casemiro som elegant hoppet over. Ballen havnet hos Toni Kroos, og tyskeren la kula til rette før han klemte den i det lengste hjørnet med venstre fot til 1-0. Vakkert skudd.

VENSTRE: Toni Kroos åpnet ballet med et flott skudd til 1-0.

Ved halvspilt omgang ble en ball lobbet inn i feltet mot Lautaro, og angriperen fikk kraft i ballen, men forsøket fløy over mål. Et par minutter senere var det Dzeko som ble mottaker for et innlegg, og bosnieren satte hodet til ballen, men Courtois plukket forsøket. Ti minutter før hvilen lurte Carvajal offsidefella, og sendte Jovic gjennom hvor angriperen lobbet forbi Handanovic, men forsøket endte i nettveggen. Et lite minutt før hvilen fikk Real Madrid en ny stor sjanse da Kroos sendte til Rodrygo som skjøt i stolpen. Noen sekunder senere fikk samme mann en ny mulighet da Casemiro spilte han opp i feltet, men utrolig nok traff han nettveggen, og det stod dermed 1-0 til pause.

NESTEN: Luka Jovic kom alene gjennom, og lobbet i nettveggen like før pause.

Asensio kanonkule

Det var gjestene fra Milano som var først frempå i den andre omgangen, hvor midtbanespiller Barella klemte til, men forsøket endte en meter over. Noen minutter senere steg Casemiro til værs på et hjørnespark, men brassen klarte ikke å styre forsøket under tverrliggeren. Ti minutter ut i omgangen kombinerte Vinícius Júnior, og Jovic hvor sistenevnte fikk muligheten fra skrått hold med venstre fot, men selv om skuddet var godt så stoppet Handanovic det. Et par minutter senere gikk et frispark tvers gjennom feltet før den ble sendt inn igjen til Vinícius Júnior som fant landsmann Casemiro, og avslutningen gikk mot mål, men Handanovic fanget forsøket.

Like etter timen skulle vondt bli verre for italienerne da Barella slo etter Militäo etter å ha tapt en duell, og ble korrekt sendt i dusjen med rødt kort. Tjue minutter før full tid sendte Casemiro ballen gjennom mot Rodrygo som kom til avslutning fra skrått hold, men skuddet var godt, og kun en god Handanovic hindret scoring. Oppgjøret var omsider ikke ferdigscoret for ti minutter før slutt så dro Marco Asensio frem et lite stykke magi. Kantspilleren la ballen til rette på 16-meteren, og smadret ballen i lengste kryss til 2-0. Rett, og slett vakkert. Begge lag hadde hver sin nesten-sjanse etter dette, men ingen klarte å få ballen mellom stengene, og det endte til slutt 2-0.

KANONKULE: Marco Asensio hamret ballen i krysset til 2-0.

Thibaut Courtois (5): Gjestene fra Milano har en god del avslutninger, men få av de går på mål, og det blir alt i alt en rolig dag på jobben for Courtois. Skal ha skryt for at han holder seg gående, og er klar når det er behov for det. Er med på skuddene selv når de går utenfor eller over, og oser trygghet fra bakerste posisjon.

Dani Carvajal (6): Defensivt har backen full kontroll, og faktisk har han så god kontroll på arbeidsoppgavene sine at han slipper seg ganske løs offensivt. Deltar i kombinasjon, går på løp, og er alltid spillbar. I tillegg til dette så får han med seg en målgivende pasning på den enorme scoringen til Asensio.

Eder Militão (7 BB): Midtstopperen er virkelig i form om dagen, og fortsetter dette mot det italienske storlaget. Er en pest og en plage for motstanderne med sin rå fysikk. Har full kontroll defensivt med en rekke brudd, solid duellspill, og gode pasninger. Deltar også fremover i banen ved et par anledninger, og viser tidvis frem en solid pasningsfot. Banens beste igjen!

David Alaba (6): Styrer det defensive, holder roen, og fordeler baller rundt hele banen. Er tidlig borte for å roe gemyttene mellom Militão, og Barella hvor han nok en gang viser at han er en leder. Er ikke like rå fysisk, og like flashy som sin makker, men utretter store ting med trygghet og ro i midtforsvaret.

Ferland Mendy (6): Blir en noe anonym kamp fra backen, hvor han ikke bidrar like mye som han kan gjøre offensivt. Defensivt har han omsider stålkontroll, og slipper ikke Dumfries til en eneste gang. Faktisk har han så god kontroll på ving-backen at han byttes ut i pausen. Solid defensivt, litt bleikt offensivt.

Luka Modric (7): Kroaten jobber utrettelig gjennom samtlige minutter på banen, og ser nesten ikke påvirket ut i det hele tatt av at kampprogrammet er tett. Skaper en rekke kombinasjoner, flyter mellom ledd og deltar begge veier. Alltid trygg med ballen, og finner stort sett den riktige løsningen.

Carlos Casemiro (6): Brassen er aktiv i begge ender denne kvelden, hvor han bryter opp defensivt, og fyller på i boks offensivt. Er der han skal være defensivt ved behov, men er også mer delaktig offensivt enn tidligere denne sesongen. Vinner dueller i offensiv boks, og har et smart over-hopp før første scoring.

Toni Kroos (7): Tyskeren gjør en god kamp hvor han viser enorm trygghet med ballen, selv med press. Finner stort sett alltid riktig spiller, uansett om pasninger er 2 meter eller 90 meter. I tillegg til å være briljant med pasningene så scorer han kampens første med et flott skudd. Sliter litt med å treffe medspillere på dødballer, men uten om det gjør han det meste rett.

Rodrygo Goes (6): Er den i angrepsrekka som kommer til flest sjanser. Noen av de løser han godt, og andre løser han forferdelig svakt. Har den målgivende pasningen på scoringen til Kroos, og har et skudd i stolpen i første omgang.  Burde han stått på scoringslisten hvor han brenner to gode muligheter helt på tampen av første omgang.

Luka Jovic (6): Gjør det han er god på, nemlig holde i ball, holde motstander unna og spille vegg. Delaktig i kombinasjonsspillet, men vinner kanskje ikke like mange dueller som ønsket. Får ikke veldig mange baller å jobbe med, men har en stor sjanse hvor han beveger seg godt, og lobber i nettveggen. Har også et godt skudd som setter Handanovic på prøve, men får ikke ballen i mål.

Vinícius Júnior (5): Personlig syns jeg han spiller en god kamp, men det er uenighet i redaksjonen i kveld. «Midt på treet» og «middelmådig» er ordene som blir brukt for å beskrive hans opptreden. Er aktiv flere ganger i oppgjøret, blant annet med en gang kampen blåses i gang, og et par ganger i andre omgang. Skaper kombinasjoner, og er alltid er trussel med ballen i beina.

Eduardo Camavinga (5): Kommer inn for å avlaste Casemiro, og gjør dette greit. Viser frem en lekenhet, og trygghet med ballen som få andre på hans alder har. Jobber godt, og klemmer til i duellene – akkurat slik han skal, og bør gjøre.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Det må dog nevnes at målet hans er ren magi. Smadrer ballen i krysset fra 16-meteren, og viser hvorfor han ikke skal få skyte uten press.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hvem håper du Real Madrid møter i neste runde?