Real Madrid 2-0 Getafe

Los Blancos tok umiddelbart kontroll over oppgjøret tirsdag kveld, men slet med å bryte ned gjestene. I andre omgange scoret Benzema, og Mendy med fem minutters mellomrom, hvilket var noe Getafe aldri klarte å svare på.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 1
Tirsdag 9.februar, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (60′) – Assist: Vinícius Júnior
2-0 Ferland Mendy (66′) – Assist: Marcelo Vieira

Los Blancos fikk en tøff start på januar med tap i flere turneringer, og samtidig varierende resultater i LaLiga. Februar startet langt bedre med seier i første kamp hvor motstanderen var Huesca. Det nyopprykkede laget ga de helhvite kamp til døren, og hadde det ikke vært for to scoringer av midtstopper Varane så hadde det sett mørkt ut. Tirsdag kveld ventet en ny motstander, og det var lillebror fra hovedstaden, nei ikke Atlético Madrid, men Getafe. Lagene skulle møtes til dyst for den utsatte versjon av første serierunde i LaLiga Santander.

Real Madrid: Courtois – Nacho, Varane, Mendy – Marvin (Arribas 55′), Modric, Casemiro, Marcelo (Chust 86′) – Asensio (Isco 75′), Benzema, Vinícius Júnior

Getafe: Soria – Suarez, Chakla, Cabaco (Timor 73′), Olivera – Portillo (Aleña 54′), Maksimovic, Arambarri, Cucurella (Ünal 73′) – Ángel (Kubo 54′), Cucho (Mata 54′)

DE UTVALGTE: Real Madrid startet med følgende spillere mot Getafe, hvor de stilte med en overraskende 3-4-3-formasjon.

Vansker med å bryte ned Getafe

Det var som forventet Real Madrid som tok kommandoen fra start, og det i en noe overraskende formasjon. Fra det man kunne tolke så det ut som en versjon av 3-4-3, hvor Nacho, Varane og Mendy utgjorde den bakre treeren, før Castilla-spiller Marvin, utgjorde midtbanen sammen med rutinerte Modric, Casemiro og Marcelo. Fremme var det den sedvanlige treeren med Asensio, Benzema og Vinícius Júnior som spilte.

Snaut et kvarter ut i oppgjøret skapte Real Madrid omgangens første sjanse da Asensio sendte en corner inn mot Benzema, og franskmannen satte hodet til ballen, men tverrliggeren stod i veien for headingen. Perioden som fulgte ble tung for vertene, hvor gjestene la seg dypt og forsvarte seg godt med mange mann bak ballen. Om lag ti minutter før hvilen var vertene frempå igjen, hvor Asensio vendte spillet flott mot Marcelo som videre fant Modric, og kroaten klemte til, men Soria reddet med leggen. Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk inn i hvilen etter en målløs omgang.

Uvanlige kombinasjoner

Los Blancos åpnet best etter hvilen hvor de skapte en stor sjanse allerede tre minutter inn i omgangen. Kombinasjonene gikk hurtig fremover, og Asensio slo en fantastisk pasning tvers gjennom feltet til Benzema, hvor franskmannen ladet skuddfoten, men igjen var Soria der og hindret scoring. Vertene fortsatte å presse på, og en time ut i oppgjøret fikk de belønning for strevet. Etter et langt angrep som gikk fra side til side så mottok Vinícius Júnior ballen på den høyre siden, og unggutten fikk all verdens tid til å sikte. Innlegget var perfekt og traff pannebrasken til Benzema i boksen, hvor franskmannen iskaldt satte inn 1-0.

ÅPNET BALLET: Karim Benzema scoret kampens første mål med hodet en time ut i oppgjøret. Vinícius Júnior hadde målgivende pasning.

Det var en god periode for Real Madrid nå, og seks minutter etter den første scoringen så lå ballen i mål på ny. Los Blancos angrep langs den venstre siden, hvor Marcelo fikk stå helt fri, og backen sendte et perfekt innlegg inn i boksen hvor både Arribas og Mendy ventet. Førstnevnte bommet på ballen, men det gjorde ingenting for like bak han ventet den franske backen, og han sklei ballen i mål til 2-0.

NUMMER TO: Ferland Mendy scoret sitt andre mål for Real Madrid, og samtidig kampens andre mål etter et innlegg fra Marcelo.

Få minutter etter scoring nummer to så var Benzema på farten, og dro seg forbi et par mann før han klemte til, men forsøket endte en meter utenfor. Den neste perioden ble svært stykket opp av bytter fra begge lag, dog så skal det sies at da Victor Chust entret banen i det 86.min så hadde tre junior-spillere vært på banen for Real Madrid. På overtid fikk Benzema en siste sjanse, men franskmannen klarte ikke å score, og det endte derfor 2-0.

Thibaut Courtois (5): For noen 90 minutter dette må ha vært for Courtois. Får ikke et eneste skudd på seg gjennom samtlige 90 minutter, og i uværet som var i Madrid må det ha vært surt og bittert. Med beina er han relativt solid, hvor han ofte får den til rett mann, og beholder roen uansett situasjon. Holder buret rent.

Nacho Fernández (5): Den minst gode av de defensive, men tross dette så spiller han ingen dårlig kamp. Er litt feilplassert, og timer litt dårlig på en overgang fra gjestene i første omgang, men Varane redder han. Uten om det defensive så slår han gode pasninger, og er mye involvert i fasen hvor Real Madrid bygger opp spillet. Godkjent kamp nok en gang.

Raphaël Varane (6): Spiller en ganske god kamp defensivt, hvor han rydder opp et par overganger som kunne blitt farlig. Hindret blant annet Cucurella på en god overgang. I luftrommet er han solid, og stanger unna det som kommer hans vei. Virker til å trives i en tre-backslinje, og kommuniserer godt med sine lagkamerater.

Ferland Mendy (8 BB): Muligens backens beste kamp i Real Madrid-drakt, om ikke så var det iaf en av de. Spilte bra fra start til slutt, og virker utrolig trygg i rollen som venstre midtstopper i en 3-backslinje. Har full kontroll defensivt, og gjenvinner over 10 baller! I tillegg til dette så er han veldig mye involvert i spillet, faktisk mest, hvor han er involvert med ballen 9% av tiden Real Madrid hadde ballen, og traff på 98% av pasningene. I andre omgang kroner han kampen med en scoring, og var uten tvil banens beste i kveld.

Marvin Park (5): Unggutten får sjansen fra start av Zidane, og han gjør seg ikke bort. Spiller en uvanlig rolle som ving-back/høyre midtbane, men løser det relativt godt. Er med offensivt, og bidrar defensivt. Gjør ikke veldig mye ut av seg, men får en avslutning på mål etter noe som mest sannsynlig skulle vært et innlegg.

Luka Modric (6): Den rutinerte kroaten har full kontroll på midtbanen sammen med makker Casemiro. Tidvis er det faktisk kroaten som er den dype av de, og det gjør han godt med å vri ballen fra siden til side. Står i sentrum av enkelte kombinasjoner, og spiller alt i alt en solid kamp.

Carlos Casemiro (6): Slipper seg noe mer løs offensivt enn tidligere. Dette fører til at han kommer til en halv-sjanse, men nøler litt og skuddet blir til slutt blokkert. Stabiliserer laget godt, og er trygg på midtbanen sammen med Modric. I tillegg til dette binder han forsvaret og midten sammen på flott vis.

Marcelo Vieira (7): Muligens årsbeste av brassen som spilte i en rolle som venstre ving-back/venstre midtbane. Hjelper ikke til veldig mye defensivt, men er tilbake ved et par anledninger. Offensivt involverer han seg en del, og forsøker seg på noen skudd i første omgang, dog uten suksess. I andre omgang får han etterhvert noe mer rom på siden, og får med seg en målgivende pasning på scoringen til Mendy. Absolutt godt gjennomført.

Marco Asensio (5): Har vært en av «form-spillerne» til Real Madrid, med flere solide prestasjoner etter hverandre. Det har ikke skint av han, men han har levert jevn godt. I kveld var han derimot relativt anonym, og gjorde ikke veldig mye ut av seg. Slår et par gode pasninger, blant annet en i bakrom til Benzema, men vender litt for ofte snuten vekk fra mål, og bli litt passiv.

Karim Benzema (6): Franskmannen får ikke veldig mange sjanser tirsdag kveld, men er nære etter et kvarter hvor han header i tverrliggeren. En time ut i oppgjøret tegner han seg på scoringslisten, hvor han beveger seg perfekt i boksen og header ballen i mål. Har et par avslutninger til, og muligens burde han scoret et til, men Soria stod i veien. Delaktig i kombinasjonsspillet, og spiller en godkjent kamp.

Vinícius Júnior (6): Tidvis usynlig, og tidvis god. Angriper opp langs siden, og går på noen løp i bakrom, men får sjeldent ballen. Misser med noen pasninger, og beveger seg tidvis feil, men slår et perfekt innlegg på scoringen til Benzema, og får med seg en målgivende pasning. Ser utilpass ut som høyre ving-back, hvor han sliter defensivt. men offensivt derimot er han tidvis god.

Sergio Arribas (6): Kommer inn med energi, og involverer seg en god del. Forsøker å kombinere med lagkameratene, og gjør det tidvis godt. Er villig, og aggressiv noe som totalt sett fører til et positivt innhopp av unggutten. Er veldig nære å få en fot på ballen når Mendy scorer.

Isco Alarcón (5): Kommer inn med et kvarter igjen, og tilfører veldig lite. Gjør seg ikke nevneverdig bort, men gjør heller ikke noe som er nevneverdig positivt. Treffer med alle pasningene sine, men tar også svært liten risiko. Ser tung ut, og må opp mange hakk for å gjøre seg fortjent til spilletid.

Víctor Chust (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men godt å se enda en unggutt få sjansen i dette oppgjøret.

Hva er dine tanker om kampen mot Getafe?