Real Madrid 2-0 Eibar

Los Blancos dominerte oppgjøret mot Eibar fra start til slutt, og scoret hele fem mål, men til slutt ble kun to av de stående. Marco Asensio scoret i første omgang, og Benzema fastsatte resultatet til 2-0 tjue minutter før full tid.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santader, runde
Lørdag 3.april, kl:16.15

1-0 Marco Asensio (40′) – Assist: Carlos Casemiro
2-0 Karim Benzema (72′) – Assist: Vinícius Júnior

Landslagspausen er over, og det er en meget hektisk periode som venter for de hvite fra den spanske hovedstaden med fire kamper på en og en halv uke. Første motstander var Eibar i LaLiga Santander, før Liverpool venter i kvartfinalen av Champions League i midtuken. Deretter står El Clásico for tur neste helg, før returoppgjøret mot Liverpool venter. Det er uten tvil en meget viktig periode for Los Blancos, hvor et godt resultat mot Eibar lørdag ettermiddag vil være viktig for selvtilliten før storoppgjørene står for tur.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Militão, Nacho, Mendy, Marcelo (Arribas 68′) – Modric (Kroos 61′), Casemiro, Isco (Vinícius Júnior 68′) – Asensio (Rodrygo 61′), Benzema (Mariano 80′)

Eibar: Dmitrovic – Pozo, Oliveira, Arbilla, Soares (Angel 81′) – Alvarez, Diop (Rodrigues 76′), Garcia (Enrich 61′) – Leon (Atienza 76′), Kike, Gil (Inui 46′)

DE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start mot Eibar i en slags 3-5-2-formasjon.

To annulleringer – før en ble stående

Det skulle ikke gå lang tid før Real Madrid fikk en kjempestor sjanse lørdag ettermiddag, og den ble servert av gjestene. Pozo sendte en særdeles svak pasning tilbake mot Dmitrovic som Benzema snappet opp, og franskmannen gjorde en finte, men sisteskansen beveget seg godt og reddet forsøket. Burde spilt på tvers til Asensio som hadde hatt åpent mål foran seg. Kun et par minutter senere lå ballen i mål da Marcelo sendte et perfekt innlegg mot Benzema, og franskmannen var iskald da han stanget kula i mål, men dessverre var han plassert offside da pasningen ble spilt – mål annullert.

NESTEN: Karim Benzema var nære å score allerede etter tre minutter da han kom alene med Dmitrovic.

Ti minutter ut i oppgjøret mottok Marcelo ballen på siden, og han sendte mot Casemiro i feltet som gikk ned, men dommeren vinket spillet videre. Ved halvspilt omgang fikk Real Madrid frispark på den høyre siden, hvor Marco Asensio forsøkte en frekk variant mot lengste kryss, men tverrliggeren stod i veien. En halvtime ut i oppgjøret kom gjestene til deres første halvsjanse da Pozo kom seg fri på siden, og sendte kula en meter utenfor lengste stolpe. Fem minutter senere mottok Lucas ballen på siden før han fant Isco i midten som knallhardt sendte kula mot Asensio i boksen, og kantspilleren dro frem et stykke magi da han hælet ballen mellom beina på Dmitrovic og i mål. Igjen var en Real Madrid-spiller i offside i forkant av scoringen, og igjen ble scoringen annullert.

Fem minutter før hvilen skulle omsider Real Madrid få en scoringen som ble stående på måltavla. Vertene mistet ballen på motstanderne sin banehalvdel, men Casemiro gjenvant den, og sendte opp mot Asensio i mellomrommet. Kantspilleren gjorde en fantastisk første touch, og kom seg forbi forsvaret før han på elegant vis bøyde ballen i det lengste hjørnet til 1-0. I omgangens siste ordinære spilleminutt kom Eibar sin midtbanekriger Diop til avslutning, og selv om det var kraft i avslutningen så hadde Courtois full kontroll.

VAKKERT: Marco Asensio scoret kampens første mål etter et flott touch og en elegant avslutning.

Ny annullering og ny scoring

Vertene åpnet den andre omgangen slik de spilte i den første, nemlig med å dominere motstanderne. Kun fem minutter ut i omgangen kombinerte de flott hvor ballen ble sendt inn i feltet mot Isco, men midtbanespilleren var et lite sekund for sent ute og rakk ikke kula. Sekunder senere var Asensio på fart fremover før han dro seg innover, og klemte til, men Dmitrovic reddet forsøket. Like etter timen var passert holdt vertene på å rote det til for seg selv da en pasning ble spilt tilbake mot Courtois. Sisteskansen timet dårlig, og måtte sprinte tilbake mot streken før han kastet seg ned og avverget i siste sekund. Tett på en kjempetabbe.

Tjue minutter før full tid satte Real Madrid ballen i nettet på ny, hvor Arribas kom fri på siden og sendte kula inn i feltet. Ballen gikk forbi alle motspillere til Lucas som la ut til Casemiro, og midtbanespilleren gjorde sin beste Kroos-imitasjon da han sendte ballen i mål via bakken. Igjen var omsider en Real Madrid-spiller offside i forkant av scoringen, denne gang Arribas. Kun to minutter senere var en annen unggutt på farten, nemlig Vinícius Júnior, og igjen angrep de langs den venstre siden. Han kom seg ned til dødlinjen, og la perfekt inn i feltet mot Benzema som iskaldt stanget ballen i mål til 2-0. Mot slutten av oppgjøret hadde gjestene noen få små sjanser, men ingenting som utfordret Courtois nevneverdig.

DOBLET: Karim Benzema doblet ledelsen til 2-0 med sitt hodestøt tjue minutter før full tid.

Thibaut Courtois (6): Får en særdeles rolig dag på jobben, hvor han omtrent ikke får et eneste skudd på seg. De skuddene som kommer hans vei har han full kontroll på, og de havner stort sett rett i klypene hans. Holder på å rote det til i andre omgang hvor han feilberegner et tilbakespill, men hindrer scoring på mesterlig vis. Virker å være klar for utfordringene som venter.

Lucas Vázquez (6): Spiller en god kamp som høyre vingback. Involverer seg offensivt i banen, og har god kontroll defensivt. Er delaktig i en rekke kombinasjoner på den høyre siden, og er alltid spillbar når Real Madrid kommer fremover. Viktig i delen hvor Los Blancos bretter ut spillet, og kunne stått med både en og to målgivende pasninger med litt bedre presisjon og bedre timing fra angriperne.

Eder Militão (5): Man ser ikke mye til den brasilianske forsvareren i dette oppgjøret, og store deler av dette skyldes Eibar sitt fravær av sjanser. Viser frem hurtigheten ved et par anledninger, og er eller trygg med ballen i beina.

Nacho Fernández (5): Som med Militão så ser man ikke mye til den spanske forsvareren, men han spiller på det trygge og er alltid spillbar når Real Madrid har behov for å vende spillet bakover for å starte på nytt.

Ferland Mendy (5): Heller ikke den franske forsvareren ser man spesielt mye til i dette oppgjøret, men som med de andre så spiller han trygt og godt defensivt. Til motsetning av de to andre så involverer han seg noe mer offensivt, uten at dette preger oppgjøret nevneverdig.

Marcelo Vieira (6): Blir flyttet lenger frem for anledningen, og løser oppgaven relativt godt. Involverer seg oftere offensivt enn han klarer når han spiller ren back, og det uten at det straffer seg defensivt. Har flere gode innlegg, og kunne stått med en eller to målgivende pasninger. Godt å se han levere en positiv prestasjon igjen.

Luka Modric (5): Spiller en kamp på det jevne, og markerer seg ikke nevneverdig. Gjør seg heller ikke bort, selv om han misser med enkelte pasninger her og der. Byttes ut etter en time for å ha friske bein til kampene som venter.

Carlos Casemiro (7): Spiller en meget solid kamp på midtbanen, hvor han bryter alt gjestene forsøker på gjennom midten. Ikke bare er han god til å gjenvinne ballen, men finner også det riktige alternativet ved en rekke aneldninger. Får med seg en målgivende pasning når han spiller frem Asensio på den første scoringen, og gjør alt i alt en meget god kamp.

Isco Alarcón (6): Viser seg fra en bedre side enn han har gjort tidligere denne sesongen, og er blant de bedre hos Real Madrid i første omgang. Kombinerer godt med lagkameratene, og skaper en veldig god flyt på den venstre siden hvor han og Marcelo veksler mye. Får nesten med seg en målgivende pasning da han spiller frem Asensio, men den ble annullert.

Marco Asensio (7 BB): Kantspilleren spiller en mellomting mellom høyre kant og spiss, og løser oppgaven særdeles godt. Er alltid spillbar, og skaper en rekke gode kombinasjoner med Lucas på siden. Scorer et vakkert mål på hælflikk mellom beina på Dmitrovic som annulleres, men får en scoring kort tid senere hvor han gjør et magisk første touch før han scoret elegant. Banens beste i kampen.

Karim Benzema (6): Involverer seg en god del, spesielt i oppbyggingen av spillet, og selv om han tidvis faller litt for lavt i banen så er han også der når målene skal scores. Scorer et mål med hodet etter fem minutter som annulleres, men får scoringen sin tjue minutter før slutt – igjen med hodet. Holder formen ved like, og kommer til å være særdeles viktig i tiden fremover.

Rodrygo Goes (5): Markerer seg ikke nevneverdig den tiden han er på banen, men flott at han får noen minutter så han er klar til de kommende oppgjørene.

Toni Kroos (5): Er tilbake fra en liten skade, og får noen minutter på banen for å fjerne rusten. Markerer seg ikke nevneverdig, men gjør seg heller ikke bort.

Sergio Arribas (5): Er delaktig i scoringen til Casemiro, men den ble annullert ettersom unggutten var offside i forkant av scoringen. Gjør et helt ok innhopp.

Vinícius Júnior (6): De gangene han får ballen så markerer hans seg positivt, og viser at han blir bedre og bedre for hver kamp. Har en helt enorm hurtighet, og klarer samtidig å slå et perfekt innlegg som Benzema scorer på.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.