Real Madrid 2-0 Borussia Mönchengladbach

Real Madrid sikret avansement til 8.delsfinalen med seier over Borussia Mönchengladbach onsdag kveld. Karim Benzema scoret to ganger, begge med hodet etter innlegg fra henholdsvis Lucas Vázquez og Rodrygo Goes. I 8.delsfinalen venter enten Lazio, Atalanta, Leipzig eller Porto.

Estadio Alfredo Di Stéfano
Champions League, gruppespill (6/6)
Onsdag 9.november, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (9′) – Assist: Lucas Vázquez
2-0 Karim Benzema (31′) – Assist: Rodrygo Goes

Los Blancos har variert stort så langt denne sesongen, hvor det har vært enkelte høydepunkter, spesielt mot de «store» lagene, men også noen bunnpunkter mot antatt svakere lag. Dette har ført til at de kongelige fra Madrid ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen, hele seks poeng bak lillebror Atlético Madrid som i tillegg har spilt en kamp mindre enn storebror. I Champions League har prestasjonene variert minst like mye, med to seiere mot Inter og to tap mot Shakhtar Donetsk, samt uavgjort mot Borussia Mönchengladbach. Dette gjorde at Los Blancos hadde avansement i egne hender, hvor seier mot Borussia Mönchengladbach ville være nok, mens plasseringen ville avgjøres av utfallet mellom Inter og Shakhtar Donetsk. Real Madrid hadde derfor alt å spille for onsdag kveld, når de fikk storfint besøk fra Tyskland.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Ramos, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo (Arribas 74′), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio 74′)

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Laimer, Ginter, Elvedi, Wendt (Lazaro 46′) – Kramer (Benes 85′), Neuhaus – Pleá, Stindl (Wolf 85′), Thuram (Herrmann 86′) – Embolo (Zakaria 46′)

Benzema dobbel

Det var Real Madrid som tok tak i oppgjøret fra start, og kom til kampens første sjanse snaut ti minutter ut i oppgjøret. Lucas Vázquez kom seg frem på siden, og la et perfekt innlegg mot bakerste stolpe hvor Karim Benzema steg til værs og stanget ballen iskaldt i mål til 1-0. Pangstart på oppgjøret for Los Blancos. Et lite minutt etter scoringen var gjestene på farten fremover hvor Thuram skjøt i steget, men Courtois var godt plassert og bokset unna. Ved halvspilt omgang utnyttet gjestene en feil fra vertene, og stormet fremover, hvor Pleá ble spilt i bakrom, men Coiurtois kom ut og gjorde målet lite, hvilket førte til at angriperen chippet ballen like utenfor.

MED HODET: Karim Benzema satte ballen i mål med hodet etter et innlegg fra Lucas.

En halvtime ut i oppgjøret sendte Modric en ball gjennom mot Rodrygo. Unggutten stoppet opp, gjorde et par finter før han på perfekt vis fant Benzema på bakerste stolpe som nok en gang var iskald og stanget inn 2-0. Fem minutter før hvilen var vertene frempå igjen, hvor Lucas Vázquez kom frem på siden og fant Modric i feltet, hvor kroaten klemte til, men Sommer gjorde en mesterlig redning. Noen minutter senere sendte Kroos et hjørnespark kort til Modric som fintet og sendte ballen rett i en motspiller. Kroos kom stormende og headet ballen inn i feltet, hvor Varane vant duellen før Modric satte ballen i mål. Dog så var forsvareren i offside, og scoringen ble annullert. Lagene gikk inn i hvilen på 2-0.

DOBBEL: Karim Benzema scoret sitt andre med hodet onsdag kveld.

Gruppeseier

Los Blancos gikk i strupen på de tyske gjestene umiddelbart i den andre omgangen, hvor Rodrygo fintet seg forbi på siden og fant Benzema i boksen. Denne gang headet franskmannen mot det lengste hjørnet, men Sommer var med på notene og reddet. Like før timen utnyttet gjestene en ny feil fra Real Madrid, hvor det denne gang var Mendy som slo en horribel pasning, og igjen kom Pleá gjennom, men angriperen var i offside. Noen minutter senere var det vertene som brøt ballen på gjestene sin banehalvdel, hvor Kroos førte fremover før han klemte til med venstre fot, men igjen reddet Sommer flott. Kort tid etter dette fikk Pleá sjansen etter et hjørnespark, men avslutningen endte i nettveggen.

Tjue minutter før full tid kombinerte Real Madrid flott. Modric til Benzema, og videre til Rodrygo som sendte avslutningen like utenfor lengste stolpe. Et par minutter senere var Toni Kroos helt fri på den venstre siden, og tyskeren tok med seg ballen før han fant Ramos i feltet hvor kapteinen stanget ballen mot mål, men igjen reddet Sommer. Sisteskansen måtte gi retur, hvor Benzema klemte ballen knallhardt i tverrliggeren og ned. Ti minutter før full tid kombinerte Real Madrid flott igjen, hvor Modric ble sendt på løp før han fant Benzema. Franskmannen gjorde et par finter før han spilte Vázquez, og backen vendte flott rundt før han klemte ballen forbi Sommer, men rett i stolpen. I kampens siste minutt fikk Benzema en ny sjanse med hodet, men igjen reddet sommer.

Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid vant dermed oppgjøret mot tyskerne 2-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano. Det andre oppgjøret i gruppen endte målløst på San Siro, hvilket vil si at både Los Blancos og Borussia Mönchengladbach tok seg videre fra gruppen, med Real Madrid som gruppevinner. Shakhtar Donetsk endte på tredjeplass som betyr at de tar turen videre til Europa League, og storlaget Inter endte sist i gruppen. I 8.delsfinalen har Real Madrid fire mulige motstandere de kan bli trukket opp mot, to italienske, en tysk og en portugisisk. Lagene er Atalanta, Lazio, Red Bull Leipzig, og Porto.

AVANSEMENT: Real Madrid vant gruppen og avanserte med det til 8.delsfinalen hvor de kan møte Lazio, Atalanta, Leipzig eller Porto.

Thibaut Courtois (6): Har ikke veldig mye å gjøre i dette oppgjøret, men er der han skal være de få gangene gjestene kommer fremover. Gjør seg stor i situasjonen hvor Pleá spilles gjennom, og det er nærmest umulig for angriperen å score. I feltet er han trygg og god, det samme med ballen i beina. En kamp på det jevne.

Lucas Vázquez (9): Spiller en helt enorm kamp på backen. Har full kontroll defensivt, hvor Thuram så ut som en skygge av seg selv hele oppgjøret. Offensivt involverer han seg gjennom hele oppgjøret, og noterer seg for en målgivende pasning allerede etter ni minutter. Burde hatt minimum en til, og kunne fort tegnet seg på scoringslisten selv. Er virkelig god dette oppgjøret, og leverer solid kamp etter solid kamp den siste tiden!

Raphaël Varane (6): Får ikke veldig mye å bryne seg på defensivt, men er der han skal være de få gangene det skjer noe. Et ute av posisjon en gang, hvor Pleá slipper til, men det leder ikke til noe. I luftrommet er han trygg og god, og det samme gjelder pasningsspillet selv om han ser litt stresset ut i enkelte situasjoner.

Sergio Ramos (6): Godt å ha kapteinen tilbake i midtforsvaret, og med en gang holder Real Madrid nullen. Er trygg som banken med ballen i beina, og slår noen flotte pasninger, spesielt på tvers. Har en solid målsjanse hvor han virkelig utfordrer Sommer, men sisteskansen reddet forsøket.

Ferland Mendy (6): Løper mye, og har full kontroll på spilleren sin defensivt, men surrer det litt til for seg selv ved enkelte anledninger. Slår noen dårlige pasninger, og skaper et par farlige sjanser imot, men det ender ikke i mye. Offensivt har han ikke alt for mange bidrag da Real Madrid som oftest angriper på den høyre siden.

Luka Modric (9 BB): Spiller en helt enorm kamp i kveld! Er delaktig uansett hva Real Madrid foretar seg, enten det er i begynnelsen av oppbyggingen eller i siste fase av angrepet. Har flere flotte pasninger, gode vridninger av spillet og står i sentrum når kombinasjoner startes. Veldig flink til å finne spilleren som har rom foran seg, og samtidig fordele videre på et touch. Nære å score mot slutten av første omgang, og var banens beste i kveld etter å ha levert en helt enorm prestasjon.

Carlos Casemiro (7): Den mest usynlige på midtbanen i kveldens kamp, men spiller ikke dårlig av den grunn. Bryter baller, fordeler den hurtig videre og gjør omtrent ingen feil. Er også solid defensivt på dødballer, og når gjestene forsøker å spille forbi ledd. Ikke veldig mye å skrive om brassen, men gjør alt i alt en solid jobb.

Toni Kroos (8): Som vanlig er tyskeren sikkerheten selv med ballen i beina, hvor han fordeler den briljant mellom sine medspillere og skaper gode kombinasjoner. Veldig flink til å få ballen videre på et touch, og gjerne til en spiller få andre hadde sett. Kommer til en avslutning som virkelig setter Sommer på prøve, og har et flott innlegg til Ramos som leder til en stor sjanse. Spiller en god kamp mot laget fra hjemlandet sitt.

Rodrygo Goes (7): Er en del involvert i angrepene ettersom det meste foregår på den høyre siden, og har noen flotte involveringer. Viser frem noen gode driv, og har et par meget solide innlegg, hvor blant annet et leder til en scoring og noterer seg dermed for en målgivende pasning. Har også et skudd som ender like utenfor, og spiller alt i alt en god kamp.

Karim Benzema (8): Tilbake fra start i Champions League igjen, hvor han svarer ved å score to ganger i den første omgangen. Begge kommer på hodet, og begge kommer fra bakerste stolpe hvor han setter ballen i mål i det korte hjørnet. Får et par sjanser til med hodet, og burde kanskje notert seg for et par scoringer til. Skaper også noen gode kombinasjoner, og spiller alt i alt en god kamp.

Vinícius Júnior (6): Den mest usynlige i angrepsrekken, og kommer ikke til veldig mange sjanser. Må dog unnskyldes litt da Real Madrid angriper på den høyre siden mesteparten av tiden. Fomler tidvis litt med ballen, og blir litt ubesluttsom, men har også noen solide involveringer hvor han kommer seg forbi og skaper kombinasjoner.

Sergio Arribas (5): Unggutten herjet i denne turneringen for spiller under 19år forrige sesong, og får sin debut for Real Madrid sitt a-lag i turneringen. Virker uredd, og er trygg med ballen i beina de gangene han er involvert. Blir med på enkelte kombinasjoner, og gjør seg ikke bort.

Marco Asensio (5): Ikke veldig mye involvert den tiden han er på banen, men har et par innlegg. Virker til å mangle litt selvtillit, og må opp noen hakk om han skal fortjene mer spilletid.

Hva er dine tanker om motstanderne Real Madrid kan møte i 8.delsfinalen?