Real Madrid 2-0 Atlético Madrid

Real Madrid dominerte stort i den første omgangen, og etter at Casemiro scoret et kvarter ut i oppgjøret så var det ingen vei tilbake. I den andre omgangen doblet vertene ledelsen etter et selvmål fra Oblak, og det endte til slutt med tre poeng til storebror.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 13
Lørdag 12.desember, kl:21.00

1-0 Carlos Casemiro (14′) – Assist: Toni Kroos
2-0 Jan Oblak (62′) – [Selvmål]

Det har vært en periode med stor variasjon prestasjonsmessig den siste tiden for Real Madrid, hvor de har gjort det så som så i LaLiga Santander og Champions League. Poengtapene har kommet mot de antatt mindre lagene i begge turneringer, men i midtuken presterte de briljant og sikret avansement til 8.delsfinalene etter seier over Borussia Mönchengladbach. Dette var ekstremt viktig for Zidane, spillerne og klubben som helhet hvor de forlenger rekken med år på rad de har kvalifisert for utslagsrundene, og samtidig så tar de med seg selvtillit inn i El Derbi. For det var nemlig det beryktede El Derbi Madrileño som stod for tur lørdag kveld.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Rodrygo 79′), Varane, Ramos, Mendy – Modric (Valverde 87′), Casemiro, Kroos – Lucas, Benzema, Vinícius Júnior (Asensio 79′)

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Felipe (Lodi 46′), Hermoso – Llorente, Herrera (Correa 46′), Koke, Carrasco (Lemar 46′) – Suárez (Kondogbia 73′), Felix (Saúl 60′)

Gjestene straffes på dødball

Det var vertene som tok tak i oppgjøret fra start, og det var også de som skapte den første sjansen i oppgjøret. Carvajal gjenvant ballen på siden av 16-meteren, og fant Benzema snaut ti minutter ut i oppgjøret. Franskmannen trakk seg innover og klemte til med venstre fot, hvor skuddet hadde god retning mot kort-hjørnet, men Oblak fikk en finger på ballen og dyttet den ut via stolpen. Et lite minutt senere sendte Lucas ballen inn i feltet, hvor Felipe stusset innlegget videre, rett til Benzema som klemte til, men forsøket sklei av foten og endte utenfor.

Et kvarter ut i oppgjøret sendte Kroos et hjørnespark inn, hvor Casemiro rev seg fri fra forsvaret og stanget ballen kontant i mål til 1-0. Som vanlig var det Ramos som tiltrakk seg mesteparten av oppmerksomheten, og dette utnyttet Casemiro som fikk hoppe opp helt alene og stange vertene i ledelsen. Det var ikke mye nevneverdig som skjedde etter scoringen med tanke på det å skape sjanser, men Real Madrid dominerte spillet fullstendig, og slapp ikke gjestene til i det hele tatt. Zidane kunne derfor gå inn i hvilen fornøyd etter en solid omgang av hans spillere.

HODESTØT: Carlos Casemiro åpnet scoringsballet mot Atlético Madrid med et flott hodestøt.

Drømmetreff

Vertene åpnet den andre omgangen slik de avsluttet den første, nemlig med å dominere. Om lag fem minutter ut i omgangen ble Kroos klippet ned av Correa like utenfor 16-meteren, og det ga Sergio Ramos en mulighet på dødball. Kapteinen gjorde seg klar, men sendte frisparket via muren og like over. Hjørnesparket ble tatt kort, og ballen endte til slutt opp hos Mendy som klemte til med høyre fot, dog et stykke til side for mål. Kort tid senere kom gjestene til deres første sjanse, og det var innbytter Lemar som kom i fokus. Først gjenvant de ballen etter et hjørnespark, hvor Correa mottok på siden. og kantspilleren sendte inn mot bakerste stolpe hvor Lemar fikk skyte fritt, men forsøket endte i nettveggen.

Like etter timen fikk Real Madrid frispark på siden, hvor Kroos svingte inn. En Atlético Madrid-spiller headet unna, men i returrommet venter Dani Carvajal, og backen klemte til på halv-volley rett i stolpen og videre via ryggen til Oblak før den endte i mål. 2-0 til Real Madrid, som i løpet av en time doblet antallet mål Atlético Madrid hadde sluppet inn denne sesongen i LaLiga Santander!

DRØMMETREFF: Dani Carvajal fikk et kjempetreff på ballen da han skjøt via stolpen, ryggen til Obalk og i mål til 2-0.

Ti minutter før full tid kom Lodi frem på siden, og backen sendte et perfekt innlegg mot bakerste stolpe hvor Saúl stupte frem og headet mot mål, men Courtois beveget seg godt og reddet flott. Noen minutter senere var gjestene frempå igjen, hvor Lemar dro seg forbi flere Real Madrid-spillere før han klemte til med venstre, men forsøket endte over. Like før full tid skapte Real Madrid en siste sjanse, hvor det hele startet med en blokkering fra Valverde. Midtbanespilleren fikk fatt i ballen, spilte til Benzema som videre slapp til Lucas på overlapp og kantspilleren klemte til, men igjen var Oblak god og reddet. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid tok med seg alle poengene fra El Derbi!

Thibaut Courtois (6): Står en godkjent kamp, hvor han holder nullen for tredje kamp på rad, og den syvende gangen totalt denne sesongen. Blir ikke utfordret veldig mange ganger i løpet av oppgjøret, men er der han skal være når gjestene slipper til. Har en flott redning på headingen til Saúl mot slutten av kampen, og er ellers trygg med ballen i beina.

Dani Carvajal (7): Første kamp tilbake fra start igjen, og backen leverer en solid oppvisning. Har full kontroll på Carrasco i første omgang, og sliter ikke veldig ofte med Lemar i den andre. Plukker dog ikke Lemar opp på den ene store sjansen han får som kunne resultert i mål. Offensivt så bidrar han mye, og ofte. Opptrer alltid som et ekstra ledd i angrepet, kombinerer godt og «scorer» et mål. Treffer fantastisk på halv-volley hvor skuddet går i stolpen, via ryggen til Oblak og i mål. Flott kamp.

Rapahël Varane (7): Har full kontroll på det Atlético Madrid angriper med. Spesielt i første omgang er han bunnsolid, hvor han bryter baller, vinner dueller og står som en murvegg bakerste på banen. Virker også relativt komfortabel med ballen i beina dette oppgjøret, og fordeler den flott videre før eventuell farligheter oppstår. Holder buret rent sammen med Ramos også i den andre, og spiller alt i alt en solid kamp.

Sergio Ramos (7): Ikke like markant som sin makker i den første omgangen, men også han er trygg og god stort sett gjennom hele oppgjøret. Spesielt med ballen i beina så leverer han solid, hvor han finner riktig alternativ hver eneste gang. I den andre omgangen bryter han unna litt mer enn i den første, og er alt i alt en viktig brikke i at Real Madrid holder buret rent.

Ferland Mendy (6): Den svakeste av de i forsvaret, og ikke fordi han blir utfordret spesielt ofte fysisk eller med tanke på hurtighet, men fordi han kløner det til for seg selv. Slår enkelte svake pasninger som har potensiale til å ende opp som en sjanse for motstanderne, men blir reddet av forsvaret. Offensivt har han et par gode bidrag, blant annet et skudd som ender en meter utenfor.

Luka Modric (7): Spiller en solid kamp på midten, hvor han spesielt i den første omgangen er god til å la ballen gli hurtig videre på et touch. Jobber knallhardt gjennom hele oppgjøret, og det på begge ender av banen. Involverer seg mye i spillet, og styrer det tidvis når ikke Kroos er den som dominerer. Er spesielt viktig for å styre tempoet i spillet, hvor ofte driver det oppover fremover å senke det. Nok en god kamp.

Carlos Casemiro (7): Er bunnsolid i fasen hvor han bryter ball, og i tillegg til dette gjør han også flere gjenvinninger. Står som en mur på midten som gjør det vanskelig for gjestene å angripe gjennom den sektoren. Scorer også et mål, nemlig kampens første hvor han ruver høyest i feltet og stanger ballen i mål kontant. Gjør alt i alt en god kamp, og blir avgjørende i målprotokollen.

Toni Kroos (8 BB): Spiller en bunnsolid kamp fra start til slutt, hvor han styrer spillet ekstremt bra, og fordeler baller slik kun han kan. Varierer mellom å ligge dypt i banen, og samtidig ta løp fremover, hvilket gjør at startposisjonen for angrepet varierer fra tid til tid. Er som vanlig bunnsolid i pasningsspillet, hvor han varierer mellom korte og lange pasninger, noen med lav vanskelighetsgrad og enkelte med meget høy vanskelighetsgrad. Banens beste i kampen!

Lucas Vázquez (7): Fortsette å levere varene når han får sjansen. Jobber enormt mye, og kombinerer godt både med Carvajal. Kommer til et par sjanser, blant annet et bunnsolid skudd mot slutten av kampen hvor Oblak akkurat får reddet. Viser at han er til å stole på, og løser oppgaven som høyreback veldig bra når Carvajal tas av.

Karim Benzema (6): Spiller en godkjent kamp, men kommer ikke til de helt store sjansene. Har et skudd som tester Oblak litt, hvor sisteskansen dyttet ballen via stolpen og ut. Kommer til en avslutning kort tid etter dette også, hvor ballen sklir av foten, men utenom dette skjer ikke mye nevneverdig. Dog så er han god i kombinasjonsspillet, og har faktisk flere brudd i denne kampen som var viktige for å stoppe gjestene.

Vinícius Júnior (5): Ingen stor kamp av unggutten som sliter stort med å involvere seg, og når han først gjør det så kommer det lite ut av det. Har et par gode løp, men blir litt for ubesluttsom og påvirker ikke kampbildet nevneverdig. Må finne tilbake selvtilliten og gleden han hadde for et par sesonger siden.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurderinger. Ikke spesielt mye involvert den tiden han er på banen.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurderinger. Involverer seg ikke nevneverdig den tiden han er på banen.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men hyggelig å se unggutten tilbake på banen. Er involvert i en sjanse mot slutte av oppgjøret.