Real Madrid 2-0 Atlético Madrid

Søndag kveld var det duket for El Derbi, og Real Madrid var laget som bet fra seg først med Benzema sin scoring på volley etter kvarteret. Begge lag hadde sine sjanser etter dette, men den avgjørende scoringen kom ikke før klokka nærmet seg timen. Jovic, Vinícius Júnior og Asensio kombinerte der sistnevnte satte inn 2-0.

Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 17
Søndag 12.desember, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (16′) – Assist: Vinícius Júnior
2-0 Marco Asensio (57′) – Assist: Vinícius Júnior

I midtuken sikret Real Madrid avansement til 8.delsfinalene i Champions League som gruppevinner etter å ha beseiret gruppe-rival Inter. Det vil si at en gruppetoer venter i neste runde på nyåret. Søndag kveld stod en ny stor motstander på motsatt banehalvdel da byrival Atlético Madrid gjestet mektige Santiago Bernabéu. Med seier ville Real Madrid opparbeide seg en solid luke til byrivalen før den kommende juleferien. I tillegg til poengene på spill så er Atlético Madrid en motstander Carlo Ancelotti har til gode å slå i ligaen, så både poeng og ære lå i potten.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho 81′), Militão, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde 85′), Benzema (Jovic 46′), Vinícius Júnior (Rodrygo 87′)

Atlético Madrid: Oblak – Llorente, Felipe, Kondogbia, Hermoso, Carrasco (Lemar 46′) – Correa (Lodi 60′), Koke, De Paul (Herrera 69′), Griezmann (Felix 46′) – Cunha (Suárez 60′)

Back in business

Kampene bølget frem, og tilbake de første minuttene søndag kveld, hvor hver av lagene hadde sine avslutninger – dog uten å få de på mål. Et kvarter ut i kampen kom omsider den første scoringen, og som vanlig denne sesongen var det super-duoen til Real Madrid som viste seg frem. Marco Asensio sendte gjennom til Vinícius Júnior på høyre side, og kantspilleren slo et perfekt innlegg mot Benzema i boksen som på volley klemte kula i mål. Perfekt angrep av vertene, og igjen var det den målfarlige duoen som kombinerte for mål. Det lille skadeavbrekket til Karim så heller ikke ut til å påvirke han nevneverdig.

Ti minutter før hvilen fikk gjestene deres største sjanse da Griezmann sendte et frispark mot lengste kryss, men selv om det var kraft i avslutningen så dyttet Courtois forsøket utenfor. Et par minutter senere var vertene frempå hvor Mendy fikk de Paul til å se ut som en lilleputt i en duell før han fant Casemiro som videre sendte gjennom Vinícius Júnior. Den unge brassen hadde kun Oblak foran seg, og ettersom vinkelen var skarp så var en lobb eneste mulighet, men Oblak fikk opp armen hurtig, og avverget. Dermed stod det 1-0 til pause etter en omgang hvor Real Madrid scoret, hadde de største sjansene, og hadde ballen mest.

Hurtig og effektivt

Kun to minutter ut i den andre omgangen burde det stått 2-0 til Real Madrid da Vinícius Júnior spilte Asensio fri i feltet, men høyrekanten brukte for lang tid med ballen, og avslutningen ble blokkert. Et par minutter senere kom gjestene fremover, og innbytter Felix kom til avslutning, men Courtois reddet forsøket, og fanget sin egen retur. Sekunder senere var spissen servitør da han sendte gjennom Cunha, men avslutningen ble igjen reddet av Courtois. Like før timen skulle omsider vertene doble ledelsen etter et hurtig, og presist angrep. Kroos headet til Jovic som på kraftfullt vis fikk med seg ballen, og sendte Vinícius Júnior på løp. Brassen la til rette før han sendte på tvers til Asensio som vakkert sendte kula i lengste på første touch, 2-0.

Et kvarter før full tid forsøkte Lemar lykken på et frispark fra langt hold, og selv om kula gikk forbi alt og alle så stod Courtois i veien helt bakerst. Kun minuttet etter dette kombinerte Real Madrid på den venstre kanten, hvor Jovic fant Mendy som sendte inn mot Vinícius Júnior, men den unge brassen rakk akkurat ikke frem. Ti minutter før full tid fikk gjestene to hurtige sjanser, først ved Lemar og deretter ved Suárez, men begge avslutninger ble reddet av Courtois. På overtid av kampen fikk innbytter Felix sjansen til å redusere da han ble sendt gjennom, men Courtois gjorde seg stor og reddet med ansiktet. Flere sjanser ble det ikke, og storebror beviste nok en gang hvem som er best i den spanske hovedstaden.

Thibaut Courtois (9): Den levende veggen fra Belgia fortsetter storspillet, og er bunnsolid uansett om motstanden er sterk eller «svak». Er på avslutninger som går i lengste hjørnet, er på de i keeper-hjørnet, og er fremme for å gjøre målet lite når behovet er der. Gjør noen gode redninger, og hindre blant annet baklengs med ansiktet like før slutt. Ny bunnsolid prestasjon.

Dani Carvajal (7): Spiller en solid kamp defensivt, og selv om han ikke settes på veldig mange prøver defensivt så holder han stand hele oppgjøret. Lemar, Griezmann, Carrasco og de som ellers kommer hans vei kommer til kort. Flink til å spille seg ut bakfra i kombinasjon med Modric, samtidig som han følger på fremover. Noen ganger følger han på litt for mye, men straffes ikke for det.

Eder Militão (7): Brassen har hatt en enorm sesong så langt, og den fortsatte mot Atlético Madrid. Spesielt god er han i duellspillet, hvor han omtrent ikke taper en eneste gang. Både i luftrommet, og langs bakken så leverer han varene. Kommer til et par headinger i offensiv boks også, men klarer ikke å få de på mål. Spiller godt i tospann med Alaba.

David Alaba (7): Leder de bakre rekker, og gjør dette på en flott måte. Trygg med ballen i beina, veldig vokal, og kombinerer godt med Militão. Spesielt god er han i fasen hvor Real Madrid starter angrepet, eller gjenvinner ball der han ofte finner riktig alternativ.

Ferland Mendy (7): Den franske backen ser helt uberørt ut i store deler av oppgjøret, og har motstanderne i sin hule hånd. Har også noen bidrag fremover i banen, men muligens litt for sjeldent. Viser frem sin enorme styrke ved et par anledninger, og spiller en prikkfri kamp defensivt.

Luka Modric (9 BB): Kroaten skal ha heder og ære for den innsatsen han legger ned i dette oppgjøret. Slår baller med innsiden, slår ballen med utsiden, driver fremover, spiller seg ut bakfra, og gjenvinner baller. Gjør alt du kan tenke deg, og mer til. Er involvert fra første spark på ballen, og hele veien inn, på begge ender av gressmatta. Har virkelig funnet tilbake til godt gammelt slag, og var banens beste mot byrivalen.

Carlos Casemiro (7): Jobber knallhardt, går i duellene og setter seg umiddelbart i respekt. Viser at han ønsker å vinne oppgjøret på flere plan enn kun «El Derbi», og spesielt duellen mot De Paul er viktig. Er en solid bidragsyter både i offensiv og defensiv boks, hvor han stanger unna en rekke baller. Jevnt over god kamp, selv om han ikke bidrar veldig mye fremover.

Toni Kroos (8): Tyskeren fortsetter i samme spor som han har vært stort sett hele sesongen. Dirigerer spillet fra sin posisjon på midtbanen, hvor han varierer mellom å spille hurtig på et touch, og samtidig slå lange crossere for å låse opp spillet. Spesielt flink til å spille forbi presset til Atlético Madrid, og selv om han ikke involverer seg spesielt mye offensivt, så bidrar han svært godt til totalen.

Marco Asensio (7): Det blir som det ofte blir med Asensio hvor han er usynlig i enkelte perioder, mens han skinner i andre. Er tredje sist på den første scoringen hvor han trer gjennom Vinícius Júnior. På den andre scoringen er det han som avslutter angrepet, hvor han er iskald fra like innenfor 16-meteren. Burde muligens scoret et mål til, men bruker alt for lang tid med ballen på en god sjanse. Alt i alt en god kamp.

Karim Benzema (7): Kommer seg tilbake akkurat i tide til oppgjøret mot byrivalen, og kroner det hele med en scoring. Beveger seg godt i boksen, og smeller ballen i nettet på volley, hvilket fører til 1-0. Er så viktig for oppbyggingen av spillet, og flyter rundt på alle posisjonene i angrep hvilket fører til kombinasjoner, og enkelte sjanser. Byttes ut til pause, forhåpentligvis kun for å forhindre en ny skade.

Vinícius Júnior (8): Viser tidvis frem sin enorme klasse, og forsterker bare posisjonen som en av verdens beste spillere denne sesongen. Slår et flott innlegg til Benzema på den første scoringen, og slår en meget god pasning til Asensio på den andre scoringen. Skaper konstant uro, og er involvert i alt som skjer på den offensive banehalvdelen. Får som forventet mye juling, men kommer seg fra det uten skade.

Luka Jovic (7): Kommer inn for Benzema fra starten av andre omgang, og tilfører helt andre egenskaper enn franskmannen. God til å holde i ball, kombinerer godt med vingene sine, og er helt avgjørende i den andre scoringen. Mottar ball, vender rundt og sender til Vinícius Júnior før han trekke med seg forsvarerne bort.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.