Kamprapporter

Real Madrid 1 – 3 Barcelona: Spillervurderinger

Real Madrid fikk juling av Barcelona i Supercup-finalen i Saudi Arabia.

Real Madrid 1-3 Barcelona
King Fahd International Stadium, Riyadh
Supercopa de España, finale
Søndag 15. januar, kl: 20.00

Finale i Supercopa, og når det attpåtil var El Clasico kunne det ikke bety noe annet enn at vi skulle få et fyrverkeri av en kamp. Eller? Det var bare ett lag på banen i kveld – Real Madrid så ut til å være igjen hjemme i Spania, og Barcelona valset over de hvite fra start til slutt.

Real Madrid ble liggende veldig lavt allerede fra start i første omgang, og Barcelona fikk trille mye på kula. 34 minutter ut i kampen slo Rüdiger en svak ball mot Camavinga, som mistet kontroll. Kjapt klikk-klakk-spill fra Barcelona sørget for at Gavi kom alene gjennom, og kunne sette ballen i mål for de blåkledde.

Kanskje skulle det være det som skrudde på Real Madrid? Nei da. Like før pause glipper markeringen totalt i forsvar, og igjen er Gavi helt alene gjennom. Han finner en totalt umarkert Lewandowski, som enkelt kan sette 0-2 i åpent mål.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Real Madrid så helt tannløse ut, og var aldri i nærheten av å skape noe. Barca derimot dundret på, og igjen etter 68 minutter, så glipper det på høyresiden til Real Madrid, og Gavi gjennom. Han finner Pedri denne gangen, som kan prikke inn 0-3.

Real Madrid løp så vidt. Det var ingen glød, ingen innsats, ingen energi! Greit at dette er et tulletrofé i Saudi Arabia, men kom igjen da, DET ER EL CLASICO FOR HELSIKE! Jeg tror jeg hadde kost meg mer med å spille sjakk mot meg selv enn å se på denne kampen. Det eneste positive med denne kampen var honningmelonen jeg spiste i pausen.

Først etter 70 spilte minutter kom Real Madrid sitt første skudd på mål. Det er kanskje symptomatisk for kampen i sin helhet. Dette var bekmørkt fra start til slutt. Trøstemålet på overtid gjør ingen verdens ting. Helt fortjent seier til Barcelona, så må Real Madrid komme seg hjem til Spania og ta flere runder med seg selv, for dette var en helt uakseptabel kamp.

 

Spillervurderinger:

 

Thibaut Courtois (6 BB): Courtois sto en god kamp, som han ofte gjør, men var sjanseløs på skåringene. Kanskje den eneste Real Madrid-spilleren som var tilstede i Saudi Arabia. Soleklart banens beste for Real Madrid

Dani Carvajal (0/1): Må være en av de svakeste kampene Carvajal noensinne har levert i Real Madrid-drakt, om ikke av noen spiller noensinne. Glipper markeringen totalt på 0-2 som gjør at Gavi kommer alene igjennom, og er flere ganger helt på villspor. På 0-3 er Gavi jammen gjennom alene igjen, og Carvajal helt oppe på midtbanen. Da ble han fortjent byttet av. Håpløst!

Éder Militão (4): Brasilianeren leverer ingen god kamp. Glipper totalt i markeringen på 0-2, og er generelt på etterskudd. Er samtidig den eneste forsvarsspilleren som gjør noe som helst for å motvirke skåringer bakover, og belønnes derfor med en 4.

Antonio Rüdiger (1/2): Har først en håpløs pasning som resulterer i 0-1, og er langt på etterskudd på 0-2. 0-3 er han ikke med igjen, og har vel så vidt en eneste god involvering i kampen i dag.

Ferland Mendy (2): Har slitt voldsomt i det siste, og levere heller ingen god kamp i dag. Pasningene sitter ikke, det defensive er for dårlig, og fremover blir han helt usynlig.

Toni Kroos (2): Det funket bare ikke for Kroos i kveld. Han er helt grei som anker når Real Madrid har ballen, men når de må presse er han nærmest ubrukelig. Det begynner å bli drastisk å hente inn et bedre alternativ til når Tchouaméni er ute av spill.

Eduardo Camavinga (3): En litt opp- og ned-kamp av Camavinga. Er den som mister ballen på 0-1, selv om det var en dårlig ball fra Rüdiger i forkant. Hadde noen glimt, men det var ikke nok. Ble byttet ut etter 45.

Luka Modric (2): Er helt usynlig i dag, og får ikke til noen verdens ting. Veldig uvant å se Modric som han spiller i kveld.

Federico Valverde (3): Valverde startet på høyreving, men ble egentlig mer en back fordi Real Madrid lå så lavt i banen. Får heller ikke til noe som helst, men løper som alltid masse, og bidrar i hvert fall noe med det.

Karim Benzema (2): Spilte Benzema i dag? Jeg er litt usikker. Hadde én mulighet tidlig i kampen som han bommet på, og så ble det stille. Klarer ikke få med seg spillerene og ser like tafatt ut som resten. Skårer på overtid, men da er det allerede alt for sent.

Vinícius Jr. (2): Den store snakkisen før kamp var Xavis valg om å sette Araujo på høyreback. Det skulle vise seg å være en genistrek, fordi han totalt nøytraliserte farene til Viní. Skaper lite og er ubrukelig bakover. En kamp å glemme for brassen.

Innbytterne:

Rodrygo (3): Kommer inn fra pause og løper mye og presser bra, men funker ikke når han ikke har resten av laget i ryggen. Skaper også fint lite når Real Madrid har ball. Likevel en av banens beste i dag.

Dani Ceballos (3): Ceballos kom inn på 0-2, og med ham på banen skapte faktisk Real Madrid litt mer. Sannsynligvis fordi Barcelona var fornøyd med tremålsledelsen de fikk minutter etter innhoppet, men spanjolen gjorde uansett få feil og hadde en helt ok kamp. Kunne dog løpt og ofret mer.

Nacho (N/A): Spiller for kort for vurdering

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort for vurdering

 

1 comment

  1. Måååååååste väl vara dags. Ge hazard 5 matcher på rad, låt han få visa om han kan komma i matchform.

Legg inn en kommentar