Kamprapporter

Real Madrid 1-2 Sheriff Tiraspol

Det ble en sjokkerende første omgang på Santaigo Bernabéu da Sheriff Tiraspol gikk opp i ledelsen etter halvspilt omgang. Selv om Real Madrid skapte er drøss av sjanser, og fikk utlikningen sin på straffespark ved Benzema, så endte det til slutt med tap etter kanonkulen til Sebastien Thill like før slutt.

Estadio Santiago Bernbéu
UEFA Champions League, gruppespill (2/6)
Tirsdag 28.september, kl:21.00

0-1 Jasurbek Yahkshiboev (24′) – Assist: Cristiano
1-1 Karim Benzema (65′) – [Straffespark]
1-2 Sebastien Thill (89′)

Tirsdag kveld var det duket for toppoppgjør i gruppe D i Champions League da Real Madrid fikk Sheriff Tiraspol på besøk. Lilleputten fra Moldova seiret i duellen mot Shakhtar Donetsk hjemme i Moldova forrige gang, hvor de da sikret tre poeng. Uventet som sådan var det at disse to lagene skulle møtes til duell om førsteplassen i gruppen, men slik var det altså etter at Real Madrid slo Inter i forrige runde, samtidig som Sheriff Tiraspol slo Shakhtar Donetsk. Laget fra Moldova har aldri tidligere vært i Champions League, og har aldri tidligere spilt på en arena som Estadio Santiago Bernabéu, men tirsdag kveld fikk de muligheten til å sjokkere verden.

Real Madrid: Courtois – Nacho (Modric 65′), Militão, Alaba, Gutiérrez (Kroos 65′) – Valverde, Casemiro (Rodrygo 65′), Camavinga – Hazard (Jovic 65′), Benzema, Vinícius Júnior

Sheriff Tiraspol: Athanasiadis – Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traore, Kolovos (Nikolv 90+2′), Castañeda (Julien 77′) – Yahkshiboev (Bruno 56′)

STARTELLEVER: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Sheriff Tiraspol tirsdag kveld.

Mål imot før sjanse-bonanza

Det var vertene som åpnet best, og skapte noen halvsjanser tidlig, men det var ikke før Benzema ladet skuddfoten på et frispark etter kvarteret at den første ordentlige sjansen kom. Franskmannen sendte mot det lengste hjørnet, men den greske sisteskansen til Sheriff dyttet til corner. Fem minutter senere var Real Madrid på farten igjen, og denne gang sendte Hazard tversover til Valverde som klemte til like over tverrliggeren. Dog så var det ikke Real Madrid som skulle få føle nettsus først i denne kampen, for like etter skuddet til Valverde så angrep gjestene hurtig. Cristiano kom på løp langs den venstre siden, og slo et perfekt innlegg mot Yahkshiboev i boksen, hvor angriperen fra Aserbadsjan var iskald da headet Sheriff Tiraspol i ledelsen.

En halvtime ut i oppgjøret hold Benzema et lite drible-show i feltet før han la inn på tvers, hvor gjestene var nære å score selvmål før ballen havnet hos Gutiérrez som sendte kula like over mål. Et lite minutt senere hadde Yahkshiboev sjansen igjen etter en blemme fra Courtois, men denne gang sendte han kula like utenfor lengste stolpe. Ti minutter før hvilen sendte Hazard til Valverde som videre fant Benzema før ballen gikk ut Vinícius Júnior på 16-meteren, men avslutningen til den unge brassen snek seg utenfor lengste stolpe. Kun noen sekunder senere fikk Real Madrid en kjempestor sjanse da Benzema på vakkert vis spilte frem Hazard i feltet, men avslutningen ble reddet av Athanasiadis, før Nacho headet returen like utenfor mål. Nærmere og nærmere for Real Madrid nå.

Drøyt fem minutter før hvilen rulle vertene opp nok et angrep, hvor Vinícius Júnior og Eden Hazard denne gang kombinerte før Benzema mottok ballen på 16 meter. Franskmannen brukte et touch på å legge til rette før han klemte kula like utenfor på halv volley. Et par minutter før pause så ladet Casemiro skuddfoten fra drøyt tjue meter, og det var kraft i kanonen til brassen, hvilket gjorde at Athanasiadis var nødt til å gi en retur. Den fanget Nacho opp, og han sendte inn mot Benzema som satte foten til kula, men forsøket ble blokkert utenfor. Dermed ble det ikke flere scoringen i den første omgangen, og laget fra Moldova overrasket nok de fleste ved å gå inn i pause med ledelsen på Santiago Bernabéu.

Redusering på straffespark

Det gikk ti minutter ut i den andre omgangen før et av lagene var frempå, og det var selvfølgelig Real Madrid anført av Vinícius Júnior. Den unge brassen spilte vakkert frem Eden Hazard som ladet skuddfoten, men forsøket ble for svakt, og den greske sisteskansen reddet. Kun et lite minutt senere kombinerte midtstopper-paret til Real Madrid, hvor Alaba sendte inn mot Militão i boksen som satte hodet til ballen, men igjen endte forsøket like utenfor. En time ut i oppgjøret kombinerte Vinícius Júnior og Karim Benzema, hvor Vinícius Júnior stormet inn i boksen, og gikk ned. Det var kontakt på beinet til den unge brassen, men etter at VAR tittet på situasjonen så ble resultatet ingen straffe. To minutter senere fintet Vinícius Júnior seg mellom to spillere, og igjen ble han felt, men denne gang tok dommeren en titt selv, og pekte på krittmerket. Straffen tok Benzema, og han var iskald da han sendte den høyt i det venstre hjørnet til 1-1,

ISKALD: Karim Benzema var sikker som banken fra krittmerket, og utliknet til 1-1.

Tjue minutter før full tid så sendte Valverde inn i boksen, hvor Camavinga satte hodet på ballen, og stusset videre til Vinícius Júnior som klemte til med venstre fot, men Athanasiadis slo til corner. Kun et par minutter senere så satte gjestene ballen i mål på ny da Cristiano fant innbytter Bruno i boksen som scoret, men etter at VAR tok en titt på målet så annullerte de scoringen for offside på Bruno. Et kvarter før full tid så kombinerte Benzema og Modric vakkert, hvor franskmannen tredde gjennom kroaten som smalt ballen knallhardt midt i hodet på den greske sisteskansen. Veldig nære. Et par minutter etter dette så dro Valverde seg frem langs siden, og slo 45 grader ut i feltet til Militão, hvor midtstopperen ladet børsa, men igjen reddet grekeren.

David slår Goliat

Snaut ti minutter før full tid så kom Vinícius Júnior frem på siden, hvor han dro seg innover før han fant Rodrygo i feltet, men igjen endte ballen like over tverrliggeren. Kun noen sekunder senere så kom Thill i skuddposisjon, og midtbanespilleren fikk fart i kula, men Courtois hadde kontroll og reddet. To minutter før full tid så gjorde Rodrygo et enormt forarbeid, hvor han dro seg mellom to motspillere, og slo et perfekt innlegg mot Jovic i feltet, men selv om han fikk foten på ballen, så gjorde en forsvarer en helt enorm blokkering og hindret scoring. Kun noen sekunder senere så vant gjestene et høyt innkast, og det ble kastet mot Alaba som klarerte ut til Sebastien Thill. Midtbanespilleren fra Luxembourg fikk drømmetreff da han smalt kula i krysset til 1-2.

Real Madrid forsøkte en skikkelig sluttspurt i overtids-minuttene, hvor Militão først fikk sjansen med hodet, men igjen endte forsøket like utenfor. Fire minutter på overtid så var det Federico Valverde som var frempå da han trakk seg innover, og klemte kula via låret på en motspiller, og helt oppe i krysset på metallet, og ut. Hjørnesparket ble tatt hurtig, og kom til slutt ut til Alaba som lobbet inn i feltet før ballen ble spilt mot Vinícius Júnior på bakerste stolpe. Brassen fikk foten på ballen, men klarte ikke å treffe skikkelig, og sleivet kula rett på målvakten. Flere sjanser ble det ikke, og lille Sheriff Tiraspol fra Moldova tok en helt enorm skalp i Madrid, hvor de seiret over Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu. Dermed står laget som ble dømt nedenom, og hjem før gruppespillet med to seiere på to kamper, og full pott.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Den belgiske sisteskansen var ikke mye i aksjon tirsdag kveld, men de gangene han måtte ut i aksjon så nådde han dessverre ikke bort til ballen ved to anledninger. På første scoring kan han gjøre særdeles lite, da en limt helt borte i hjørnet, og det samme gjelder scoring nummer to. I tillegg til dette så har han en skikkelig svak feilpasning som leder til sjanse imot, men ellers en kamp uten det helt store å gjøre.

Nacho Fernández (4): Sliter fortsatt tidvis ved å involvere seg offensivt, selv om han skal ha skryt for enkelte perioder i oppgjøret hvor han involverer seg litt mer. Dog så sliter han noe mer defensivt i de periodene han slipper seg løs fremover, blant annet på scoring nummer en, hvor Cristiano får fri ferdsel frem på siden hans. Slipper også til Cristiano ved et par anledninger til, og virker fortsatt litt rufsete som back.

Eder Militão (5): Har en del gode involveringer offensivt, det vil si at han har en del involveringer hvor han treffer ball, og får avsluttet, men dessverre går for mange av de utenfor eller rett på målvakt. Headingene kunne, og burde hatt retning på mål, men slik ble det ikke. Har noen gode pasninger, og noen gode brudd defensivt, men må ta sin del av skylden på begge målene, hvor han ikke plukker opp noen, eller riktige spillere. Fortsatt frynsete i kommunikasjonen defensivt.

David Alaba (6): Har enormt mange bra pasninger, og fordeler ballen med bravur. Involverer seg i oppbyggingen av spillet, og slår ofte forbi ledd spesielt til Vinícius Júnior. Defensivt har han stort sett god kontroll, men som med Militão så er han også involvert negativt på de to scoringene. Spesielt på scoring nummer en så plukker han ikke opp Yahkshiboev rett bak ryggen sin, og på scoring nummer to så klarerer han rett til Thill som scorer. Fortsatt litt frynsete i kommunikasjonen defensivt.

Miguel Gutiérrez (5): Gjør en helt ok, eller midt på treet prestasjon. Blir tidvis ikke fugl eller fisk, spesielt offensivt, hvor han ikke klarer å involvere seg helt som tidligere denne kampen. Har et godt innlegg, og par gode pasninger, men best gjør han det defensivt denne kampen, hvor han har full kontroll gjennom samtlige minutter på banen.

Federico Valverde (6): Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, enten det er som midtbanespiller eller som høyreback. Sliter kanskje litt med å skape det helt store på midtbanen sånn rent teknisk, og med pasningene, men driver tidvis fremover og skaper litt uro. Som back så tar han mange seige løp fremover, og skaper en del kombinasjoner, og har blant annet et meget godt skudd, og en god pasning ut 45 grader.

Carlos Casemiro (4): Kommer ikke til sin rett i denne kampen, og blir egentlig løpende mye i mellom uten å bidra spesielt mye. Defensivt klarer han ikke å bryte opp de gangene Sheriff kommer fremover da de angriper langs sidene, og offensivt blir han for begrenset og ubesluttsom. Ingen god kamp.

Eduardo Camavinga (6): Spiller med en lekenhet man skal lete lenge etter fra en så ung spiller. Spesielt i begynnelsen av kampen så involverer han seg ganske mye, hvor han kombinerer godt og tar for seg en god del i fasen av spillet hvor bygges opp. I andre omgang spiller han etterhvert en god del som venstreback, og løser den oppgaven greit.

Eden Hazard (4): Tja, hva skal man si om belgieren. Er delaktig i enkelte kombinasjoner, men det går litt for sakte og litt for ofte sidelengs. Har også et par avslutninger på mål, men det virker nesten som om han ikke klarer å løfte ballen lenger. Burde muligens fått med seg en scoring fra kveldens kamp, og samtidig bidratt til å skape flere farligheter, men er ikke helt der enda.

Karim Benzema (5): Franskmannen gjør ingen dårlig kamp, men når det ender med at han ikke får ballen i mål på en rekke sjanser så må han trekkes for det. Skaper noen kombinasjoner, og kommer til sjanser, men med en gang Jovic kommer inn på banen så faller nivået hos franskmannen. Blir liggende for dypt, og selv om han prøver å involvere seg i oppbyggingen, så er det inne i feltet han må være for å score mål. Er dog iskald fra krittmerket, hvor han scorer.

Vinícíus Júnior (7 BB): Brassen fortsetter å levere varene for Real Madrid denne sesongen. Skaper konstant uro hos motstanderne, enten det er med gode pasninger, avslutninger eller driblinger.. Har hevet spillet sitt helt enormt denne sesongen, og har fått langt flere strenger å spille på. Skaper flere straffe-situasjoner, enten det dømmes for det eller ikke. Skaffer til slutt straffesparket som Benzema setter i mål, og skal absolutt ha ære for at Real Madrid skaper såpass med sjanser. Er ganske overlegent banens beste for Los Blancos, og det eneste han mangler er en scoring.

Innbytterne:

Luka Modric (5): Kommer inn for å holde i ballen, skape sjanser og finne åpninger. Med pasningene sine så finner han ikke spesielt mange løsninger, men han får en stor sjanse etter en kombinasjon med Benzema. Skuddet blir dog blokkert av ansiktet til Athanasiadis. Blir en kamp helt på jevne, og et innhopp som var helt ok.

Toni Kroos (5): Personlig hadde jeg han en karakter lavere for han involverer seg ikke spesielt mye annet enn sidelengs i pasningsspillet. Skaper lite, og går enten for veldig enkle pasninger eller for lange crossere. Muligens burde en mer offensiv spiller som ikke har tilbragt lang tid på sidelinjen kommet inn i stedet.

Luka Jovic (4): Uff, det vil seg virkelig ikke for serberen. Har et par involveringer i boksen, både hvor han får foten på ballen, og hvor han velger å spille pasning fremfor å skyte. Den største sjansen han får kan han dog ikke klandres for ettersom det er en enorm blokk fra en Sheriff-forsvarer. Kan til fordel være enda mer selvisk i boksen, men det er ikke lett uten selvtillit.

Rodrygo Goes (6): Den av innbytterne som leverer det beste innhoppet. Bruker både hurtighet, drible-ferdigheter og presisjon i lag for å skape farligheter, hvor han blant annet leverer et par meget gode innlegg. Kommer også til en avslutning som han presser like over tverrliggeren, og viser at han muligens burde startet fremfor Hazard.